Rånarligor angriper allt fler hus och gårdar i landet – Myndigheternas lojalitet prövas

publicerad 23 januari 2020
- av Torbjörn Sassersson red.
Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps generaldirektör Dan Eliasson och överbefälhavare Micael Bydén vid Folk och Försvars Rikskonferens 2020.
Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps generaldirektör Dan Eliasson och överbefälhavare Micael Bydén vid Folk och Försvars Rikskonferens 2020.
Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps generaldirektör Dan Eliasson och överbefälhavare Micael Bydén vid Folk och Försvars Rikskonferens 2020. Deras uppdrag är att skydda folken i Sverige. Pressfoto: Ulf Palm för Folk och Försvar.

NOTERAT. Medierna rapporterar allt oftare om gäng som drar runt på landsbygden i Sverige. De kriminella försöker ta sig in för att hota och råna. Igår kväll drabbades en adlig familj med stora markegendomar i Skåne. Svenska myndigheter ställs inför allt svårare prövningar för att skydda svenskar och “etablerade” invandrare från grovt kriminella migranter.

Det spekuleras i sociala medier vilken gård det handlar om, men de mest troliga familjenamnen är Piper eller von Levachoff. Expressen skriver att det igår kväll var två rånare som kom med bil innan de slog till mot en “känd adelsprofil i Skåne” som också är en “stor markägare i Skåne” på onsdagskvällen. Adelsmannen misshandlades och tvingades med i rånarnas bil innan de lämnade platsen.

Polisen i Skåne hade i tisdags varnat på sin Facebook-sida de boende i gårdar runtom på Österlen om att det drar runt kriminella som uppträder aggressivt för att få komma in i bostäder. De senaste veckorna har det kommit in flera anmälningar om rån och försök till rån på gårdar i Borrby, Trelleborg och Tomelilla, men även andra byar och orter.

Politiska konsekvenser

Dessa händelser runt om i landet får starka politiska konsekvenser för den socialdemokratiska regeringen som anklagas för att ha tappat kontrollen på hela landet. Ett kommentarer på Flashback lyder:

“Med tanke på samhällsutvecklingen och att politiker står handfallna så tror jag SD faktiskt kommer över 50%. Folk börjar känna otryggheten banka på dörren både i stad och landsbygd och där passeras gränsen för Svensken.”

“Kanske dags att börja fundera på om inte människor på landsbygden borde ha rätt att bära vapen för sin egen säkerhets skull.”

Utvecklingen oroar starkt Socialdemokraterna, som ser en allvarlig hotbild växa fram i Sverige, ett scenario som innebär att Sverigedemokraterna tar makten vid nästa val och att svenskar beväpnar sig. Denna utveckling tycks oroa S-partiet mer än gängkriminaliteten i Sverige.

“Om någon skulle knacka på dörren”

Anders Danielsson som tidigare varit generaldirektör på Migrationsverket under migrationskrisen 2015 samt även toppchef inom Säkerhetspolisen är idag statlig utredare för en kommande myndighet för psykologiskt försvar.

Anders Danielsson, statlig utredare för Sveriges psykologiska försvar vid Folk och Försvars Rikskonferens 2020.
Anders Danielsson, statlig utredare för Sveriges psykologiska försvar vid Folk och Försvars Rikskonferens 2020. Pressfoto: Ulf Palm för Folk och Försvar.

Danielsson uppgav under årets rikskonferens Folk och Försvar i Sälen att det kan krävas en omfattande censur av svenska [nät]medier. Danielsson sa, enligt Samnytts citat:

“Om jag var medieansvarig skulle jag vara ganska glad om någon skulle knacka på dörren och tala om för mig: Du, du blir nu utsatt för någonting som är ganska allvarligt. Inte bara din tidning, ditt bolag, utan samhället, demokratin eller vad det nu kan vara. De här värdeorden jag använder som är väldigt viktiga för oss. Så skulle jag jag vara tacksam om det fanns någon, men det bygger på att vi litar på varandra.” – Video

Video: Se alla föredragshållares tal

Under rikskonferensen Folk och Försvar uttalade sig flera toppchefer från bla Försvarsmakten, Säkerhetspolisen, en representant från Washingtons tankesmedja Atlantic Council, Totalförsvarets forskningsinstitut, militära säkerhetstjänsten och Regeringen om att det sprids en falsk bild av Sverige genom aktiv påverkan både från utlandet och inifrån Sverige via sociala medier och nätmedier.

Dessa myndigheter måste nu prioritera vilka hot som är mest allvarliga för rikets säkerhet.

 • Vilka dörrar ska det knackas på?
 • Vilka oberoende nätmedier kommer att få hembesök för att få veta att de “påverkas”?
 • Hur ska myndigheterna hantera de dörrknackare som rånar invandrade husägare och svenskar i sina gårdar?
 • Kommer polisen i Skåne få besök från det psykologiska försvaret för att de oroat husägare för rånare?

Frågorna är många och de svenska myndigheterna och tankesmedjorna har ansvaret att besvara alla dessa besvärliga frågor. Svenska folket och landets hederliga migranter väntar på svar och åtgärder.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Nyheter Idag (fredag 31 jan 2020): Par i 90-årsåldern rånades och misshandlades på gård i Skåne – polisen vägrar ge signalement

  “SJÖBO. Rånarligan bröt sig på torsdagskvällen in i en gård på Österlen hos ett äldre gift par, uppger Expressen. Paret blev bestulna på värdesaker och grovt misshandlade. Rånet är den sjätte attacken på kort tid mot gårdar i Skåne. Polisen vägrar gå ut med signalement.”

  https://nyheteridag.se/par-i-90-arsaldern-ranades-och-misshandlades-pa-gard-i-skane-polisen-vagrar-ge-signalement/

 • Rånen på Österlen, januari 2020. Sammanställning av Expressen.

  13 januari, Fuglie
  Rånet inträffade på kvällen när två män och en kvinna tvingade sig in i bostaden. Rånarna kom över värdeföremål, en klocka och cirka 3 000 kronor i kontanter.

  15 januari, Tomelilla
  En lantbrukare utanför Tomelilla blir utsatt för ett rån – återigen är gärningspersonerna två män och en kvinna. Efter rånet går polisen i Österlen ut med en varning via sin sida på Facebook.

  20 januari, Borrby
  Rånarna slår till en tredje gång, men misslyckas. Den äldre mannen som bor på gården lyckas stänga sin dörr. Rånarna blir kvar på adressen och slår på dörren, men lämnar när den äldre mannen lyckas slå larm till polisen. Händelsen rubriceras som försök till grovt rån.

  22 januari, Högestad
  Greve Carl Piper blir misshandlad och rånad i sitt hem, av vad som tros vara samma rånare. Händelseförloppet är förhållandevis långt, rånarna rör sig inne i Carl Pipers bostad och söker efter värdesaker. Platsen är utrustad med övervakningskameror och rånarna kan ha fångats på bild.

  Källa: Expressen (26 jan 2020): Så lurade Carl Piper rånarna vid slottet
  https://www.expressen.se/kvallsposten/krim/sa-lurade-carl-piper-ranarna-vid-slottet/

  Mer i Expressen (24 jan 2020):
  Efter greverånet – boende sätter upp vägspärrar
  https://www.expressen.se/kvallsposten/krim/efter-greveranet-boende-satter-upp-vagsparrar/

 • Om sosse-grevén är pragmatisk nog att byta fördelningspolitisk åsikt är väl tveksamt. Han måste ha tjänat miljoner på den skattepolitiska-högervridningen av samhället under EU-sosse-flagg.

  Möjligtvis kan han bli Sverigedemokrat, vilket inte kommer utmana vinsterna eller EU-vurmen nämnvärt, men ojämlikheten som skapar kriminalitet och ökad mordfrekvens lär han väl aldrig bli motståndare till, förutom om någon kär familjemedlem kanske stryker med?

  Någon tar upp beväpning som skydd, men bör då veta att den som innehar vapen är betydligt mer i riskzonen att bli dödad än den som är utan vapen.

  Ska man ha vapen bör man vara särdeles kunnig på att använda dem, typ ha ex. polisutbildning eller militär utbildning, eller bo i Schweiz, där god vapenkultur, handhavandeutbildning och restriktioner finns.

  Att rusa iväg och köpa vapen i försvarssyfte är verkligen INTE att rekommendera till vem som helst. Att gå med i hemvärnet och/eller att träna Jujutsu, MMA, eller liknande, kan dock rekommenderas. Att anlita folk för att förebygga mot faror kan också vara mycket intelligent. Det finns många enkla sätt att förebygga med, samt skydda med, helt utan vapen som skyddar bättre än vapen.

  • En bilförare som innehar bil är betydligt mer i riskzonen att bli dödad i trafiken än den som är utan bil. En dålig och nonchalant bilförare utan bälte ligger riktigt risigt till. Så det där med risk kontra kunskap går ju att applicera på precis allting. Men någonstans blir man tvungen att anpassa sig till verkligheten. Tror knappast att t.ex. Texas skulle kunna ha haft vår utveckling eftersom förövare föredrar övertag.

 • En sak är i alla fall bombsäker – om våra politiker verkligen hade velat ha ett samhälle med låg brottslighet då hade de också skapat detta – för de har haft all tid i världen att ordna det !

 • Söndra och härska!
  Makthavarna i Sverige tillämpar samma metoder som Julis Caesar, Napoleon m fl.
  Bryta upp motståndet i små steg, sabotera samhällsfunktioner så anarki uppstår, begränsa yttrandefrihet, kriminalisera motstånd och kritik, vända rättsväsendet mot befolkningen, stifta diskriminerande lagar och förordningar, därefter fängsla, internera, eller mörda dissidenter och oliktänkande. Folket hålls i skräck för övermakten. Det förhåller sig nog så att föredragshållarna och deltagarna på konferensen Folk och försvar
  är de mest farliga personerna för rikets och folkets säkerhet.

 • Lästips

  Expressen: “Greven Carl Piper rånad i sitt hem”

  “Larmet om rånet kom in till polisen klockan 19.27 på onsdagskvällen. Två rånare slog då till mot markägaren och adelsmannen greve Carl Piper på Högestad slott. 73-åringen föddes in i ett av Sveriges största fideikommiss och är en av landets rikaste personer. De två gärningsmännen har enligt polisen fått med sig gods i samband med rånet, men polisen vill inte gå in närmare på vad som har stulits.
  – Målsägande har blivit misshandlad i samband med detta, han har undersökts av ambulans på plats men inte behövt åka in till sjukhus, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen i region syd.”

  https://www.expressen.se/kvallsposten/krim/man-misshandlad-och-ranad-i-sitt-hem/

 • 1 Landet skuldsätts till de internationella bankerna genom att ekonomin körs i botten med avsikt.

  2. Forcerad immigration av ett mycket stort antal muslimer.

  3. Till stor del dolt införande av krigstränade jihadkrigare och kriminella.

  4. Insmuggling av krigsmateriel till jihadkrigarna och de kriminella.

  5. Eskalerande terrordåd mot ursprungsbefolkningen av “nytillkomna”.

  6. Den korrumperade statsmakten “ser på” utan att ingripa när våldet ökar. Ursprungsbefolkningen missgynnas på alla sätt i syfte att skapa hat.

  Vilket land?

  Svar: Jugoslavien

  “Historien upprepar sig”, säger talesättet…

  Eller är det samma strategier som kommer till insats?

  Divide et impera!

 • Edit Södergran skrev en dikt: LIV, vill ta ett par “rader ur den”, Svart blir aldrig vitt- dock kampens sötma finnes kvar för alla och alla dagar komma färska blommor ut helvetet.
  Men det kommer en dag då helvetet är tomt och himlen stänges och allt står stilla-intet finnes då kvar än en sländas kropp i vecket av ett blad. Men ingen vet det mer.

 • De gamla konstitutionssmederna i USA förutsåg detta om rövarband och instiftade 2:de amendment. Rätten att bära vapen för varje medborgare.
  Snart får vi nog se hur buset enkelt tar över ett hem på landsbygden och inget finns att göra åt det.

 • Det är djupa statens agenda som spelar ut sig för öppen ridå. Det är fortsatt nedmontering av allmänyttan. Man har därmed brutit samhällskontraktet. Riksdag och regering har lämnat över till privata aktörer som alla drar åt olika håll utan styrning. Aktieutdelning är därmed viktigare än att tillhandahålla service och bra produkter. Jag har länge funderat över varför nationen Sverige valdes att monteras ned. Kanske det är som en tankesmed i Tyskland torrt konstaterade:Går det inte genomföra i Sverige, går det ingenstans. Därmed är det underförstått att vi har lagt ribban på marken.

 • Carl Piper kallas ju också för “den röde greven” eftersom han röstat på socialdemokraterna. Kommer han nu efter “olyckan” att hålla fast vid sin röst på sossarna; det kriminalitetsbejakande partiet?

  Om sossarna hade velat få bukt på kriminaliteten så hade de naturligtvis stärkt tullens befogenheter att utföra personkontroller vid den yttre gränsen, för att dokumentera vilka filurer som uppehåller sig i landet, samt kontrollera allt gods som tar sig ut ur landet, för att nämna ett område.

  Politiker har helt tappat kontrollen över kriminaliteten.Det är dags att vi återtar makten och säkerheten över våra liv och egendomar och bildar medborgargarden. Eftersom staten inte längre kan garantera vår säkerhet på gator och torg eller i våra hem så borde vi tillåtas beväpna oss. Är det inte dags att staten subventionerar bärbara kameror till sina medborgare? Hellre subventionerad kamera än en battericykel. Själv har jag börjat cykla “som en drucken” för att inte någon ska kunna öva prickskytte på mig. Så långt har min egen rädsla gått (överstyr).

  Något är inte bara sjukt utan helt ruttet i staten Sverige. 2017 stormade ett aggressivt gäng en man i Falkenberg. “Våldsverkarna hade krossat fönsterrutor och den vägen tagit sig in i huset. Mannen försvarade sig mot angreppet med en kniv och skadade en av angriparna. När polisen kom till platsen grep de inte angriparna, utan mannen som fått sitt hem stormat.” Om våldsverkarna istället skadat mannen så kan vi inte vara riktigt säkra på att polisen hade velat gripa förövarna.

  Artikel: “Det våras för medborgargarden”: https://timbro.se/smedjan/det-varas-medborgargarden/
  https://www.arbetarskydd.se/arbetsmiljo/barbar-kamera-okar-sakerheten-i-utsatta-jobb-6568651

 • Heminvasion, rån och kidnappning m.m. kommer öka som en naturlig följd av förd politik och det faktum att det är mindre kontanter i omlopp. Får kriminella svårt i en bransch så byter de bara inriktning. Som potentiellt brottsoffer kommer man inte långt med självförsvarsspray à la färgläggning och inte heller är polisens armband någon magisk talisman som skyddar mot onda krafter. Sen hjälper det inte att politiker “blir upprörda” eller att de “skärper straffen” eftersom straffsatsen bara spelar roll om det får tag i någon.

  De enda som har vapen är försvaret, polisen och de kriminella.

  Försvaret är upptaget utomlands och den lilla återstående styrka som befinner sig i riket håller på att förbereda sig inför nästa Stockholm Pride.

  Polisen är upptagen med omorganisation och att jaga hat, hot och grammatiskt tveksamma inlägg på nätet, så “var god dröj”. Det är väl först om du blir mördad som du har tur och får en riktig brottsplatsundersökning och sen hamnar du i den växande mappen “kalla fall”.

  För lite inspiration om hur man bäst bygger om bilen eller säkrast rör sig i samhället är bara att köra en repris på “Mad Max” och lite andra post-apokalyptiska rullar.

   • Det kan i vissa fall vara lagligt att köra bil berusad. Säg att du sitter och dricker med din polare när han helt plötsligt får en hjärtattack. Om du för att det inte finns några andra alternativ kör honom till akuten trots att du har t.ex. 0.5 promille i blodet, så skulle du bli friad eftersom den livräddande aspekten väger tyngre än lagstiftningen kring rattfylla.

    Om staten medvetet skapar ett samhälle där det är stor sannolikhet att du råkar ut för ett brott i hemmet eller när du lämnar det, så borde man ju kunna hänvisa till nödvärnsrätten i förebyggande syfte. För om du med hög sannolikhet riskerar att bli mördad, misshandlad eller rånad så måste rätten till självbevarelse väga tyngre an petitesslagstiftning kring “farliga föremål”. I förbyggande syfte är du ju tvungen att ha skiten på dig, precis som med säkerhetsbälte utifall att du krockar, eftersom det annars inte skulle vara i förebyggande syfte.

    Jag förespråkar ingenting utan filosoferar bara kring när det ena tar ut det andra och du då helt lagligt kan göra en mindre olaglighet.

 • Tycker vi kan skriva ett tackbrev till Fredrik Reinfeldt som tyckte att det var en god ide att öppna gränserna till Sverige. Som tack fick han en hög position på Merrill-Lynch.
  Kliar du min rygg, så kliar jag din……

 • Är “ADELSPROFILEN” Carl Piper inte kapabel att handha en bössa eller har “BANGKOKPROFILEN” Eliasson med Damberg/Löfven i spetsen redan avväpnat honom?

 • Myndigheter kommer försöka att tysta/mörka all kritik mot invandring/brott.
  Det ser man ju genom alternativ media rapporterar det inte de svenska journalisterna inte gör för att inte bli av med jobbet.
  Gula västarna m.m.
  Brott förringas beroende på förövare.
  Facebook censurerar lika tuben om To.Rob. i UK. och blir persona non grata överallt. sjukt.
  Det är skillnad på folk och folk.

  Förmodar att det snart införs straff för att kritisera det som inte är PK.

  https://www.s-sanningen.com/barcelonaavtalet

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *