Rånarligor angriper allt fler hus och gårdar i landet – Myndigheternas lojalitet prövas

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 23 januari 2020
- Torbjörn Sassersson
Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps generaldirektör Dan Eliasson och överbefälhavare Micael Bydén vid Folk och Försvars Rikskonferens 2020.
Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps generaldirektör Dan Eliasson och överbefälhavare Micael Bydén vid Folk och Försvars Rikskonferens 2020.
Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps generaldirektör Dan Eliasson och överbefälhavare Micael Bydén vid Folk och Försvars Rikskonferens 2020. Deras uppdrag är att skydda folken i Sverige. Pressfoto: Ulf Palm för Folk och Försvar.

NOTERAT. Medierna rapporterar allt oftare om gäng som drar runt på landsbygden i Sverige. De kriminella försöker ta sig in för att hota och råna. Igår kväll drabbades en adlig familj med stora markegendomar i Skåne. Svenska myndigheter ställs inför allt svårare prövningar för att skydda svenskar och “etablerade” invandrare från grovt kriminella migranter.

Det spekuleras i sociala medier vilken gård det handlar om, men de mest troliga familjenamnen är Piper eller von Levachoff. Expressen skriver att det igår kväll var två rånare som kom med bil innan de slog till mot en “känd adelsprofil i Skåne” som också är en “stor markägare i Skåne” på onsdagskvällen. Adelsmannen misshandlades och tvingades med i rånarnas bil innan de lämnade platsen.

Polisen i Skåne hade i tisdags varnat på sin Facebook-sida de boende i gårdar runtom på Österlen om att det drar runt kriminella som uppträder aggressivt för att få komma in i bostäder. De senaste veckorna har det kommit in flera anmälningar om rån och försök till rån på gårdar i Borrby, Trelleborg och Tomelilla, men även andra byar och orter.

Politiska konsekvenser

Dessa händelser runt om i landet får starka politiska konsekvenser för den socialdemokratiska regeringen som anklagas för att ha tappat kontrollen på hela landet. Ett kommentarer på Flashback lyder:

“Med tanke på samhällsutvecklingen och att politiker står handfallna så tror jag SD faktiskt kommer över 50%. Folk börjar känna otryggheten banka på dörren både i stad och landsbygd och där passeras gränsen för Svensken.”

“Kanske dags att börja fundera på om inte människor på landsbygden borde ha rätt att bära vapen för sin egen säkerhets skull.”

Utvecklingen oroar starkt Socialdemokraterna, som ser en allvarlig hotbild växa fram i Sverige, ett scenario som innebär att Sverigedemokraterna tar makten vid nästa val och att svenskar beväpnar sig. Denna utveckling tycks oroa S-partiet mer än gängkriminaliteten i Sverige.

“Om någon skulle knacka på dörren”

Anders Danielsson som tidigare varit generaldirektör på Migrationsverket under migrationskrisen 2015 samt även toppchef inom Säkerhetspolisen är idag statlig utredare för en kommande myndighet för psykologiskt försvar.

Anders Danielsson, statlig utredare för Sveriges psykologiska försvar vid Folk och Försvars Rikskonferens 2020.
Anders Danielsson, statlig utredare för Sveriges psykologiska försvar vid Folk och Försvars Rikskonferens 2020. Pressfoto: Ulf Palm för Folk och Försvar.

Danielsson uppgav under årets rikskonferens Folk och Försvar i Sälen att det kan krävas en omfattande censur av svenska [nät]medier. Danielsson sa, enligt Samnytts citat:

“Om jag var medieansvarig skulle jag vara ganska glad om någon skulle knacka på dörren och tala om för mig: Du, du blir nu utsatt för någonting som är ganska allvarligt. Inte bara din tidning, ditt bolag, utan samhället, demokratin eller vad det nu kan vara. De här värdeorden jag använder som är väldigt viktiga för oss. Så skulle jag jag vara tacksam om det fanns någon, men det bygger på att vi litar på varandra.” – Video

Video: Se alla föredragshållares tal

Under rikskonferensen Folk och Försvar uttalade sig flera toppchefer från bla Försvarsmakten, Säkerhetspolisen, en representant från Washingtons tankesmedja Atlantic Council, Totalförsvarets forskningsinstitut, militära säkerhetstjänsten och Regeringen om att det sprids en falsk bild av Sverige genom aktiv påverkan både från utlandet och inifrån Sverige via sociala medier och nätmedier.

Dessa myndigheter måste nu prioritera vilka hot som är mest allvarliga för rikets säkerhet.

  • Vilka dörrar ska det knackas på?
  • Vilka oberoende nätmedier kommer att få hembesök för att få veta att de “påverkas”?
  • Hur ska myndigheterna hantera de dörrknackare som rånar invandrade husägare och svenskar i sina gårdar?
  • Kommer polisen i Skåne få besök från det psykologiska försvaret för att de oroat husägare för rånare?

Frågorna är många och de svenska myndigheterna och tankesmedjorna har ansvaret att besvara alla dessa besvärliga frågor. Svenska folket och landets hederliga migranter väntar på svar och åtgärder.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq