Stig Berglund om USA, Mellanöstern och spionaget mot Trump – Geopolitik

4

Analytikern Stig Berglund kommenterar vad som händer bakom kulisserna i amerikansk politik och USA:s interventioner i Mellanöstern. Han tar även upp spionaget mot Donald Trump.

USA:s industri har stagnerat och det har fått politiska konsekvenser. Amerikaner tänker och väljer idag annorlunda i jämförelse med bättre tider för USA. På USA:s öst- och västkuster, som har en större tjänstesektor, har folk i blivit mer förmögna, en oacceptabel utveckling för landet.

Spionaget mot Trump

Trump ville redan innan han kandiderade till president att handelsavtal, upprustning av infrastrukturer skulle förändras. Toppskiktet i USA valde vid tiden för Trumps kandidatur att genom den djupa staten börja spionera på Trump, säger Berglund.

“Det är en komplex blandning av organisationer som samverkar i detta syfte. Stig räknar upp fyra grupperingar som i någon mån samverkar: De ekonomiska makterna i form av banker och multinationella företag, politikerna, den högre hierarkin inom administrationen samt medierna.”

Text: NewsVoice | Bild: Den geopolitiska analytikern Stig Berglund, 2020: Foto: SwebbTV

Källa: SwebbTV på YouTube

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

4 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
27 januari 2020 kl 00:54

Trump är världens enda hopp om vi skall lyckas stoppa globalistlobbyns framfart.

Det som pågått alltsedan han blev vald som president är en ren häxjakt iscensatt av globalistlobbyn och representanter för de 17 olika delarna av USA:s säkerhetstjänst.

USA:s befolkning, om man undantar Californien och vissa delar av östkusten, har nu sent omsider börjat resa sig mot detta vansinne och demokraternas ideologiska förflyttning mot mer socialism kommer aldrig att se dagens ljus när Trump vinner en jordskredsseger i November.

När träsket är rensat inom Deep State så kan Trump dra sig tillbaka efter väl förrättat värv år 2024, om ingen mordisk knäppgök tar honom av daga förstås.

Trump är ingalunda någon människa som jag gillar till 100 % men han är fan så mycket bättre än alla alternativ.

Ulf ClaréusD
Reply to  Jan Norberg
28 januari 2020 kl 11:18

Jag sa’ samma sak som Jan Norberg säger ovan, fram till strax före jul, då Trump överraskade med att på amerikanska colleges och universitet införa förbud mot att kritisera Israel, sionismen och liknande. Rent trams väl? 2:a tillägget tillåter inte detta, som jag förstår det. Tillsammans med andra Trump-dumheter som Jerusalem- och Golan-erkännandet, samt inte minst det som timade sig i och runt Davos-spektaklet, när nu Trumps fredsplan börjar sippra ut, vilken innebär att i palestinierna blir kastade åt vargarna. En tvåstatslösning existerar inte längre och det av sionisterna våldtagna palestinska folket och landet, har nu bara att packa sig efter judarnas oresonliga önskemål: dra åt helvete säger dom dock inte, fast mer, dra åt Jordanien. Det har sagts många gånger tidigare, men nu verkar det inte längre helt osannolikt.
Trump överraskar egentligen inte, ty han lovade de judiska organisationerna vid sitt tal till dom inför presidentvalet 2016, att han skulle ge dom det som eftertraktas. Netanyahu och Adelson är lyckliga över Trump, en lycka som skulle bli total, om ett krig mot Iran nu strax kunde komma igång.
Åsnepartiet, Demokraterna alltså, borde även de vara alldeles till sig inför en sådan utveckling. Ett Iran-krig har ju varit alla neocons målsättning allt sedan Israel gick på pumpen i Libanon 2006. Ett flertal försök att med ytterst fula medel starta detta krig har ju även inträffat. Är det bara retorik för att hålla grytan kokande? Ett krig kan bara bli att apokalyptiskt nukleärt krig, som jag faktiskt tror att Trump definitivt inte önskar.
Vad är det egentliga målet? Är det att låta profetiorna, typ Albert Pike’s och Sion De Vises Protokoll gå i uppfyllelse. Att yttra sig så här, brukar leda till kraftiga reprimander från PK-gubbsens sida. Men varför finns de till? Ingen rök utan eld! När polisen får ett telefonsamtal med innebörden att i Det Stora Varuhuset finns en bomb, som kommer detonera om exakt tjugofem minuter, tar man aldrig någon risk, utan myndigheten ser till att varuhuset utrymmes, helst snabbare än blixten. Men i vårt fall sover det internationella samfundsorganet “FN” vidare. Så vår fråga måste bli: Va’ fan får vi för våra FN-avgifter?
Fred och frihet för alla, väl?

Mary Jalava
Mary Jalava
Gäst
26 januari 2020 kl 19:14

Vad befriande att lyssna på någon, som på ett enkelt sätt förklarar vad som händer och sker. Alla” hata Trump” borde lyssna på er. Men vad vet jag? Det ligger i tiden att avsky Trump bara för att!! Stort Tack Mikael Willgert och Stig Berglund.

Samuel af UgglasD
Samuel af Ugglas
26 januari 2020 kl 18:31

Lite förvånad över att Stig B inte förstår sig på President Trump som människa. Men för all del, i det socialistiska Sverige hade President Trump gjort rent hus med de värsta skurkarna lagom till förmiddagskaffet.
Tänk att kunna får äran att avslöja Hanna Stjärne eller för den saken skull Facebook´s Peter Munster.
Om bara svenska folket visste!!!
Tack för inlägget Mikael Willgert och Stig Berglund.