Antibiotikaresistens ökar i världen – TV Hälsa ger dig goda råd

17
Bakterier. Foto: Skeeze. Licens: Pixabay.com
Bakterier. Foto: Skeeze. Licens: Pixabay.com

Antibiotikaresistenta bakterier har blivit ett stort problem över hela världen och många dör på grund av detta. Förra året drabbades 1900 norrmän av infektioner från bakterier som var resistenta mot antibiotika varav 70 personer dog. I Sverige drabbades svenska sjukhus 2017-2018 av utbrott av resistenta tarmbakterier, skriver SVT i artikeln “Antibiotikaresistens – den långsamma krisen”.

Skandinaviska läkare är ganska försiktiga med förskrivning av antibiotika, men du behöver inte resa långt ner i Europa, förrän läkarna börjar bli mer frikostiga med att ge antibiotika även vid enklare infektioner.

I sitt Nobelpristal år 1945 varnade Alexander Flemming, antibiotikans fader, för riskerna med överanvändning. Redan i slutet av femtiotalet var Världshälsoorganisationen (WHO) oroad över överkonsumtionen och den har inte minskat.

WHO ser antibiotikaresistens som en av de största utmaningarna i vår tid när det gäller folkhälsan. Om de värsta scenarierna skulle inträffa, används termer som “apokalyptiska förhållanden”.

Läs mer om förebyggande råd i TV Hälsa


Stöd NewsVoice genom att köpa kaffe
Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
Prenumerera
Notify of
guest
17 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
per
per
Gäst
5 februari 2020 kl 13:12

Apropå att TV-Hälsa rekommenderar vaccinering för att förhindra resistenta bakterier, trots att vacciner redan har visat sig orsaka resistenta bakterier:

Era of light listar de enligt dem sju farligaste vaccinerna. Kort text, intressant läsning – https://eraoflight.com/2017/09/12/the-7-most-dangerous-vaccines/

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  per
5 februari 2020 kl 17:30

Det är egentligen inte TV Hälsa som publikation som rekommenderar vacciner, utan snarare skribenten som i det här fallet lyfter fram vacciner.

per
per
Gäst
4 februari 2020 kl 14:41

I den allmänt intressanta artikel om vacciner som jag har länkat till nedan, så skriver Dr Mercola:

“In 2007, it became clear that the use of the vaccine Prevnar, used against pneumonia, meningitis, and deadly bloodstream infections in young children, has unleashed a superbug that is resistant to all currently available drugs.”

https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/04/29/the-emergence-of-vaccine-induced-diseases.aspx

Detta är mycket intressant, med tanke på att TV-Hälsas artikel rekommenderar vacciner för att motverka just resistenta bakterier.

Ibland är det inte förrän i slutet av ett skeende som man kan lyckas genomskåda en aktörs agenda.

Maj Rehnberg
Maj Rehnberg
Gäst
3 februari 2020 kl 21:59

Svar till Jan Rosbäck. Jag är inte så optimistisk och tror att lurendrejeriet kommer att uppdagas inom några månader. Vad menar du med vi själva och vad ska vi göra.
Alla som debatterar utelämnar viktiga orsaker och talar bara om det som stöder deras teori.

per
per
Gäst
3 februari 2020 kl 10:04

Lars Bern är känd för att använda sin hälsodebatt-profil som trovärdighets-hävstång när han debatterar klimatet. Läkemedelsindustri-lakejen Maths Nilsson använder sin klimatdebatt-profil som trovärdighets-hävstång när han debatterar vacciner. Den senare petar återkommande in vaccinreklam i sina texter om klimatet, men censurerar kommentarer innehållande dokument som motbevisar hans vaccin-påståenden. Lars Bern har å sin sida den goda smaken att inte utöva censur på sin blogg:

https://mathsnilsson.se/2020/02/03/axess-kraven-pa-lydnad-i-klimatdebatten/

Jan Rosbäck
Gäst
2 februari 2020 kl 17:24

Jo du Maj Rehnberg. Scientismen och skolmedicinen ser ut att närma sej sitt slut, och inte en dag för tidigt. Lösningarna fanns redan för 80 år sedan http://www.royal-rife.com/ Under de närmaste månaderna kommer allt fler att förstå lurendrejeriet som påbörjats på olika nivåer på gangsterplaneten jorden. Politiker är ju bara megafoner för en övre ekonomisk makt, betalda med folks eget arbete. Vi själva är de enda som kan göra något åt det.

Maj Rehnberg
Maj Rehnberg
Gäst
2 februari 2020 kl 14:44

Men det står i rubriken att det är TV-hälsa som ger oss goda råd.
De råden betackar jag mig för.
Du säger
Det betyder att det kan förekomma påståenden i eller från båda riktningarna, men det viktigaste är
funktionell, fungerande medicin som vaskats fram genom vetenskap och beprövad erfarenhet.

Det finns bara en sanning och det är att vaccination är bara en chanstagning för att man ska skydda sig mot bakterien. Dessutom för man in skadliga ämnen i kroppen.
Hulda Clark fann på att man kan döda mikrober med frekvenser och nu finns det ändå bättre metoder att oskadliggöra de elaka mikroberna utan att förstöra kroppens egna vävnad.

Men det här får inte så många veta något om för det är intressenter som ser till att den vetskapen inte vaskas fram och beprövas.

En sak till antibiotika göder virus.

TV-hälsa borde ge oss råd om hur vi stärker vårt immunförsvar.

per
per
Gäst
2 februari 2020 kl 13:12

Hämtat ur SVERIGE GRANSKAS Intervju/samtal om CORONA VIRUS del 3 med Michael Zazzio 2020 01 30:

Ulf Bittner: “Att vacciner är skadliga är väl ställt bortom allt tvivel?”

Michael Zazzio: “Ja, det är det.”

https://soundcloud.com/ulf-bittner/intervjusamtal-om-corona-virus-del-3-med-michael-zazzio-2020-01-30

per
per
Gäst
1 februari 2020 kl 23:42

Som jag tänkte, alltså. Icke desto mindre…

Torbjörn Sassersson red.
Admin
1 februari 2020 kl 17:47

Svar till Per: 1 februari, 2020 at 13:12

Det är egentligen inte TV Hälsa som publikation som rekommenderar vacciner, utan snarare skribenten som i det här fallet lyfter fram vacciner.

Poängen med TV Hälsa är inte att vara en kanal för varken etablissemangets konventionella medicinska råd eller alternativmedicinens metoder. Det betyder att det kan förekomma påståenden i eller från båda riktningarna, men det viktigaste är funktionell, fungerande medicin som vaskats fram genom vetenskap och beprövad erfarenhet.

Kommentarsfältet är öppet för att diskutera för- och nackdelar inom ramen för de sakfrågor som varje enskild artikel berör snarare än öppet för diskussioner om publikationen i sig.

Anledningen till att NV repeterar denna artikel handlar enbart om att NV har ett mediasamarbete med TV Hälsa kring innehåll. Ingen ko på ett halt sluttande isplan och ingen ide att ropa varg med skägget i brevlådan alltså.

/ Redaktören

per
per
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
1 februari 2020 kl 23:55

Det är synd, ändå, när kon i själva verket visar sig vara hästens bror med skägget i brevlådan och till allt elände på en is som har börjat luta allt mer betänkligt.

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  per
2 februari 2020 kl 08:05

Is kan inte luta, bara vara hal som en ål.

per
per
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
2 februari 2020 kl 12:40

När is manipuleras av starka krafter, går på grund och trycks upp på land, då börjar den luta.

per
per
Gäst
1 februari 2020 kl 15:30

Jan Nilsson, professor i experimentell kardiovaskulär forskning vid Lunds universitet, vill i Sveriges Radios program Kropp & Själ sälja in idén om ett vaccin mot hjärtinfarkt och måste för den sakens skull inom några minuter bekräfta vaccinkritikernas hållning beträffande dagens vacciner, vilka innehåller till exempel kroppsfrämmande proteiner från bland annat födoämnen:

https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1435355?start=2573

(Klicka på den vita pilen i en ljusblå cirkel för att komma direkt till 42:53 minuter in i programmet)

Programledaren verkar inte lägga ihop ett och ett och dra den uppenbara slutsatsen av vad det är professorn faktiskt säger.

Erik Forsman
1 februari 2020 kl 13:45

Spelar ingen roll hur försiktiga skandinaviska läkarna än är med förskrivningarna då vem som helst kan köpa receptbelagda läkemedel på nätet istället. Dessutom slipper man betala för vårdcentralen eller liknande.

http://www.apoteksvea.com/natapotek-i-europa/

Maj Rehnberg
Maj Rehnberg
Gäst
1 februari 2020 kl 13:30

jag instämmer med per.

per
per
Gäst
1 februari 2020 kl 13:12

TV-Hälsa har mer än tidigare börjat likna ett organ för läkemedelsindustrin/skolmedicinen, publicerar alltså nu senast en artikel där man rekommenderar vaccineringar. Ingenting om alternativa strategier. Märkvärdigt.

Och nu samma artikel i NewsVoice.