KULTUR Den 16 februari 1944 hade Bogart-filmen Passage to Marseille premiär. I filmen möter vi Humphrey Bogart i rollen som den franske journalisten Jean Matrac. Världskriget rasade ännu, utgången var inte helt given, men demokratierna hade övertaget. Matrac ansluter så småningom till de franska fria styrkorna under Charles de Gaulle.

Text: Mohamed Omar | Artikeln har tidigare publicerats i Det Goda Samhället | Bild från filmen: “Passage to Marseille”. Foto: WarnerBros

"Passage to Marseille". Filmaffisch: WarnesBros
“Passage to Marseille”. Filmaffisch: WarnerBros

I en bok om Humphrey Bogart, skriven av sonen Stephen Bogart, citeras den brittiske journalisten Alistair Cooke. Han beskriver Bogarts typ som motsatsen till den typ som representerar Hitlers ordning. ”Under sina ändlösa promenader över scener och genom salonger under tjugotalet”, skriver Cooke, ”hade han förmodligen ingen aning om att han med tiden skulle bli det romantiska, demokratiska svaret på Hitlers nya ordning.”

En betydligt mer känd Bogart-film som också handlar om andra världskriget och kampen mot nazismen är förstås Casablanca från 1942. En scen är särskilt laddad i detta avseende. Vi befinner oss på en nattklubb och ett gäng nazistiska officerare sjunger triumfatoriskt ”Die Wacht am Rhein”, en sång direkt riktad mot de besegrade fransmännen. Dessa kontrar genom att stämma upp i Marseljäsen. Fransmännen är fler och nazisterna blir överröstade. På slutet ropar man trotsigt Vive la France! och Vive la démocratie! Detta ingav hopp och mod under en tid man inte visste hur kriget skulle sluta.

Casablanca är framför allt en kärleksfilm, om förhållandet mellan Rick Blaine, spelad av Bogart, och Ilsa Lund, spelad av Ingrid Bergman. En annan laddad scen är slutscenen på den dimmiga flygplatsen då de väljer att offra sin kärlek för något större – kampen mot diktaturen. Det var ett slut som inte var lyckligt i vanlig mening, men ändå lyckligt på så vis att de gjorde det rätta.

Bogart spelade ofta en cynisk hårding som är mjuk på insidan. En som inte vill vara hjälte och som inte söker äventyret. Hans karaktärer har inga stora visioner och håller inga högtravande tal. Men när han dras in i handlingen mer eller mindre motvilligt gör han det rätta. Därför att det är sådan han är.

Islamismen

Västvärlden idag står idag under angrepp från militant islamism eller det som kallas jihadism. Men jihadismen, den väpnade kampen, är bara det mest påtagliga uttrycket för en mycket bredare rörelse som utmanar våra demokratiska samhällen.

Islamismen är mycket mer än jihadism. Det handlar om hur man ser på människan, kulturen, livet och döden.

Jihadisterna vet vad de vill. Sedan länge benämner de sitt förhållande till väst ett krig. Väst ville inte ha detta krig, men har dragits in i det mot sin vilja. Liksom en av Humphrey Bogarts antihjältar på vita duken svarar man på den uppkomna situationen utan att själv ha sökt den.

Många av oss är fortfarande likgiltiga eller orkar inte bry oss, ja, vi tar friheten för given, men allt fler förstår allvaret och är villiga att ta ställning. Man inser att attacken mot World Trade Center den 11 september var början på en ny period i vår historia. Då, när det skedde, var det många som trodde att livet skulle återgå till det normala när dammet lagt sig.

I vår tid sjunger inte demokratins fiender ”Die Wacht am Rhein” utan ropar Allahu akbar! På detta rop, som betyder att tron ska stå över förnuftet och islams lag ska stå över alla andra lagar, bör vårt svar vara Vive la démocratie! Demokratins grundtanke, att människan är herre och själv stiftar sina lagar och bestämmer hur hennes samhälle ska se ut utan att behöva något mandat från en himmelsk makt, är i ett historiskt perspektiv oerhört radikal. För en stor del av världens muslimer framstår denna tanke fortfarande som farlig och hädisk.

Idag är Frankrike visserligen inte ockuperat, men under attack. Jihadisterna har dödat hundratals människor i flera attacker. Vi svenskar kan inte stå vid sidan om. Dessa attacker är inte riktade mot en enskild stat och nation utan mot en civilisation – det demokratiska västerlandet.

Den tredje totalitarismen

Den viktigaste islamistiska rörelsen, Muslimska brödraskapet, grundades 1928 av egyptiern Hassan al-Banna. I sitt ”Brev till ungdomen” förklarade han rörelsens program: ”Gud är vårt mål; Profeten är vår vägledare; Koranen är vår konstitution; kampen är vår väg; döden på Guds väg är vår yttersta önskan”. Därefter fortsatte han med att beskriva stadierna i detta program: formandet av en äkta muslimsk person, en äkta muslimsk familj, ett äkta muslimskt samhälle och slutligen återupprättandet av kalifatet.

I kalifatet är lagarna stiftade av Gud, inte människor. Det är därför ett rike som kanske är än mer totalitärt än Hitlers Tyskland. Den amerikanske tänkaren Paul Berman och flera med honom menar att islamismen är ”den tredje totalitarismen” efter fascism/nazism och kommunism. Istället för den ariska rasen sätter islamismen ”umman”, den utvalda skaran av rättrogna, en elit som ska bygga det teokratiska imperiet och leda mänskligheten.


Mot den robotiska och sterila människotyp som islamismen vill skapa, ”den äkta muslimen”, som inte tänker egna tankar eller känner egna känslor, står den demokratiska människotypen, Bogart-typen om man så vill. Han kan verka slapp och oengagerad, men när det väl gäller gör han det rätta. Han föredrar trots allt sitt fria liv framför att bli en robot i ett samhälle som inte låter människor tänka, debattera och uttrycka sig.


Deckarförfattaren Raymond Chandler sa en gång att ”Bogart kan vara tuff utan pistol.” Visst är kriget mot terrorismen viktigt, men väst behöver även bli lite tuffare i den kamp som förs utan eldvapen. Jag talar om pennans kamp på det intellektuella området: att vi granskar och utmanar islamismens idéer.

Vi vet att jihadisterna längtar till paradisets lustgårdar där de ska få dricka vin och förlusta sig med orörda jungfrur. I Hollywood fanns det faktiskt ett hotell som hette Garden of Allah. Bogart bodde där på 30-talet. ”Men umgängeslivet i Garden of Allah var spännande”, skriver Stephen Bogart i boken om sin pappa. ”Bogies vänner var fascinerande människor med skarpa hjärnor och vassa tungor; de flesta var manusförfattare och alla var begivna på sprit.”

Det finns likheter mellan detta Hollywoodhotell och islams paradis, men också skillnader. Visst förlustade man sig, men inte med orörda jungfrur. Och jag tror inte heller att sällskapet i islams paradis är lika spännande. Där finns det nog fler robotiska typer som ägnat sina jordeliv åt att lyda stränga bud än skarpa hjärnor som hittat på bra filmmanus.

Nu väntar jag på att en sådan skarp hjärna ska skriva vår tids Casablanca med vår tids ”nattklubbsscen” där vår tids totalitarism, islamismen, står mot en trotsig demokrati.

Text: Mohamed Omar, artikeln har tidigare publicerats i Det Goda Samhället – Opinion


Stöd NewsVoice genom att köpa kaffe
Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
Prenumerera
Notify of
guest
29 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Jan Rosbäck
Gäst
18 februari 2020 kl 21:17

Nu börjar även det svenska medvetandet att vakna, till slut. Ser att debatten kommit igång om lite av varje istället för att slänga på 32 till 46-tummaren med SVT eller annat. Det har åter skapats en opposition med intelligenta människor som kommer att sprida kunskaper som en löpeld. Skandinavien är en källa av förståelse och intelligens som andra försöker att förstöra. Jag ser de flesta här på NV som just den katalysator som behövs för en utveckling. Det kommer aldrig att vara frågan om varken hudfärg eller vilket språk man pratar så länge vi gör oss kvitt med en överliggande makt. Det har heller ingen betydelse om geografisk position. Tugga på det en stund.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
17 februari 2020 kl 17:38

@Lisa Larsson
Din kommentar verkar rimligt sann, men det finns en intressant omständighet. 90% av unga muslimer är INTE för den extrema sekterismen, så när skiten träffar fläkten så kommer massvis med svenskfödda troende och sekulära muslimer stödja svenskt hemvärn och svenskt försvar, förmodligen med folkets demokratiska beslut och ryskt konventionellt stöd.

Det blir då som i Syrien. Krigsförbrytarna förlorar och återigen kommer stränderna kantas av fria glada människor i speedos och brasilianska bikinis varje sommar, precis som i Syrien.

Men varför striden skulle stå i Sverige nästa gång vet jag inte? Sverige verkar mest fungera som någon slags semesterort och massavels-station för extremister åt USA, Israel och Saudiarabien.

Men visst skulle det kunna vara en plan för att utrota “den ariska rasen” av semitiska nazi-sionister som har odlat sådant hat sedan förintelsen? Det är inte omöjligt. Idioter föds varje dag i alla länder. De ansluter sig till galna sekter med olika sekteristiska protokoll och heliga skrifter.

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
Reply to  Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
17 februari 2020 kl 21:57

Martin, jag skulle varmt rekommendera dig att läsa lite mer av vad Mohamad Omar har skrivit om islam de senaste åren, han kan verkligen sin historia och han uttrycker lättfattligt den veritabla fara som dagens islam utgör världen över och då i synnerhet i Sverige.

Sune Sylthammar Ståhlberg
Sune Sylthammar Ståhlberg
Gäst
Reply to  Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
17 februari 2020 kl 23:30

Det finns (ytterst och slutligen) bara en islam, men man bereder sin väg för övertagande av våra samhällen genom att ha lite olika varianter av spektaklet. Då underlättas invasionen av att vår media, som tex Expressen gjorde genom att varje fredag ha Fredagsbönen på sin sida tre… eller hur det nu var. En stor del av sidan som var för islam och förleda oss och vänja oss vid det som något sunt, normalt och något som hör till oss.

Det där om muslimer ovh hemvärnet, Martin, varför skriver du något då dumt? Ingen muslim sätter vår frihet framför “plikten” att få bort de otrogna för tjäna islam.

Många av dom ljuger inte ens om det då de tillfrågas framför kamera.

https://youtu.be/pHQWezK1ccY

Lisa Larsson
Lisa Larsson
Gäst
Reply to  Sune Sylthammar Ståhlberg
18 februari 2020 kl 03:06

Tror du på fullt allvar att den svenska statsmakten och blaskan Expressen, där båda fullständigt skiter i svenska folket, verkligen bryr som om Muslimer? Statsmakten har bidragit till att försvaret varit över i Afghanistan och smattrat ner små Muslimska Talibaner och likaså bidrog svenska flygvapnet till att Gaddafi dog med en kniv uppkörd i arslet där slutresultatet blev ett Libyen à la kaosartat rövhål. Allt detta var ivrigt påhejat av just blaskor som Expressen.

Om statsmakten sen står för en okontrollerad invandring som håller på att byta ut befolkningen så spelar de ju ingen direkt roll om utbytet består av Muslimer, Hinduer eller Inuiter. Eftersom det är statsmakten som är det verkliga problemet då den inte längre varken tjänar landet eller dess invånare.

Men eftersom du troligtvis i sedvanlig ordning försöker trolla så är väl mitt inlägg mer riktat åt de verkligt insnöade.

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
Reply to  Sune Sylthammar Ståhlberg
18 februari 2020 kl 07:47

@ Sune Sylthammar Ståhlberg 17 februari, 2020 at 23:30

Fan du tar dig Syltis, du kan ju bara du vill.

Titta på Syltis länk så får ni ett mycket bra exempel på att islam är islam om än i gyllene dosor.

Att fundamentala muslimer anser att sharia står över alla konstitutioner och alla världens länders lagstiftning stöds ju också av de mer sekulariserade muslimerna, något som framgår tydligt av inslaget.

Vad får någon att tro på illusionen att just svenska muslimer skulle ha svarat annorlunda??

Lisa Larsson
Lisa Larsson
Gäst
Reply to  Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
17 februari 2020 kl 23:43

Vilken Muslimsk inriktning de hundratusen oidentifierade har är ju lite svårt att veta eftersom de inte är annat än självidentifierade. Sen ska man inte snöa in för mycket på själva konflikten utan man måste försöka se till slutresultatet. Kolla t.ex. inbördeskriget i det forna Jugoslavien som drogs igång med bl.a. importerade Muslimska proxy-krigare. Nu ligger den stora blaffiga NATO-basen Camp Bondsteel i Kosovo. Den ligger där av strategiska orsaker för någon skit de har tänkt hitta på framöver.

Sverige och svenskarna är nog i sig en rätt ointressant lite avkrok men har säkert en strategisk betydelse, speciellt då med tanke på närheten till Kaliningrad och Ryssland. Drar de igång någon proxy-skit även här så kan de sen komma in och rädda oss och i ren tacksamhet kommer sedan NATO-motståndet att vara som bortblåst. Hade vi varit bruna eller gula människor kunde de kört den sedvanliga invasionen utan proxy.

Denny Abrahamsson
Denny Abrahamsson
Gäst
17 februari 2020 kl 12:08

Islam har försökt erövra Världen i 1400 år men fick ett avbräck när Ottomanska riket föll. Det betyder inte att dom avsiktligt blev fredliga och bildandet av Mussolinska Brödraskapet 1928 var början till ett nytt försök. Dom kommer aldrig ge sig och ISIS är det verkliga islam. Dom är bokstavstrogna.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  Denny Abrahamsson
17 februari 2020 kl 17:37

Det bildandet av MB på Suezkanalbolagets mark var britternas spioners verk.
Grundarna av MB var medlemmar i europeiska frimureriet.
“ISIS är det verkliga Islam”. På sätt och vis har du rätt men detta verkliga Islam är selekterat av brittiska orientalister för geopolitiska mål.
Och en biflod till Themsen genom Oxford heter passande nog Isis… 🙂
Det finns en uppfattning att den fornegyptiska(?) guddomen Isis symboliserar den ondska som imperiets oligarki kan förknippas med.
En ondska som kväser alla konstruktiva och humana ideer till förmån för irrationella föreställningar som underlättar imperiets parasitära maktutövning.
Om britterna hade låtit bli att intrigera hade en sekulär panarabisk union kunnat uppstå. Det var inte folken i MÖ som spontant valde att radikaliseras. Det var britterna som valde åt dom.

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Peter Grafström
17 februari 2020 kl 18:28

Sean Hross [aka – MrKatharian] 2013-10 ‘MI6. SIS Building. Philae. River Isis’:
https://www.youtube.com/watch?v=2Yzl6_sH0Yk

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
Reply to  Denny Abrahamsson
17 februari 2020 kl 21:53

@ Denny Abrahamsson 17 februari, 2020 at 12:08

Äntligen en kommentar som på ett hyggligt sätt beskriver den historiska utvecklingen.

Tack Denny !!

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
17 februari 2020 kl 10:52

Stan, du hemfaller åt vänsterns sedvanliga relativiseringsteknik. Du vill implicit påstå att det är USA:s fel att Islam under täckmantel av religion ägnar sig åt allsköns våldsamheter och förtryck.

Den enda som “ligger bakom” är din bristande insikt den geopolitiska utvecklingen under de senaste 80 åren.

Wake up sunshine !!!

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  Jan Norberg
17 februari 2020 kl 17:21

Stan har helt rätt. Det finns inget genuint muslimskt bakom. Allt är målmedvetet frambringat av imperiet och dess spioner och orientalister. Men dom har hållit på så länge nu att många generationer passerat sen starten med medlemmar i europas frimureri. Dom muslimer som medverkar nu är underhuggare till imperiet. Därför är dom väldigt flexibla med vem dom slåss med respektive samarbetar med.
Västimperiets skapelse muslimska brödraskapet har organiserat all islamistisk terror.
Även Iran togs över av MB i början men nu agerar dom mkt självständigt och då blir dom demoniserade. Inte för att dom är extremister tvärtom.

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
Reply to  Peter Grafström
17 februari 2020 kl 21:46

Förvisso kan frimureriet ha en viss inverkan på den utveckling som lett till dagens situation, men nu får väl ändå Stan, PG, mfl sansa sig och blya fötterna en smula och komma ned till verkligheten som det stora flertalet ser varje dag de öppnar ögonen.

Det är just den här typen av vildsinta spekulationer utan övertygande bevisning som gör mig så trött på alla konspirationsteoretiker, vad går ni på??

Lisa Larsson
Lisa Larsson
Gäst
Reply to  Jan Norberg
17 februari 2020 kl 23:16

Tänk om den verklighet du ser varje dag bara är ett resultat av de begränsande tankeramar du fått via en livslång hjärntvätt. Sen är det blinda stora flertalet ingen vidare bra referensgrupp för klarsyn.

Du själv är kritisk till såväl förd politik som samhällsutveckling men samtidigt håller du benhårt fast vid etablissemangets förklaringsmodeller för både orsak som ursprung till dessa problem.

Du tror fortfarande på höger, vänster och alla dess ismer utan att inse att det där bara är olika sorters styrmedel från en och samma maktbas. Där de har kört storskaliga simulationer för att se på vilket sätt de bäst kan hantera den växande slavpopulationen. Plus att höger-vänster illusionen även har den fördelen att slavarna bråkar sinsemellan om vilket styrmedel som fungerar bäst för egen förslavning.

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
Reply to  Lisa Larsson
18 februari 2020 kl 07:39

Lisa, nu är vi där igen.

Du kritiserar utan att själv ens komma i närheten av ett genomtänkt och realistiskt eget förslag på vad som skall göras för att återställa en situation präglad av lugn och stabilitet.

Slavar eller ej Lisa, att distansera sig från den samhällsmodell som innebär parlamentarism och demokrati är att själv stämpla sig som autonom aktivist av typen Extinction Rebellion eller möjligen nazistanhängare.

Du inleder din kommentar med “tänk om…”. Mitt svar blir tänk själv.

Lisa Larsson
Lisa Larsson
Gäst
Reply to  Lisa Larsson
18 februari 2020 kl 09:25

Ja, det är klart att vi är där igen eftersom du är envis som synden. Sen kritiserar jag inte utan ger bara min syn på saken. Du har på vissa områden onekligen en bättre detaljkunskap än jag. Men på andra områden är du, av dina kommentarer att döma, inte lika väl bevandrad trots att du uttalar dig så tvärsäkert.

Min syn på omvärlden kommer av den information jag har tagit till mig under många år och sen processat genom egna tankar. Ju mer man rotar i grejen desto fler aha-upplevelser får man av typen “men vad fan, det också”. Sen har dessa “mörkrets krafter” inte strött bevis omkring sig hållbara i deras egna riggade domstolar. Men ett mått på mänsklig intelligens är just att se mönster precis som vansinne är ett tecken på att man ser någonting som inte är där, så det är en hårfin balansgång. 🙂

Men du ser ju själv problemen i hela vårt politiska system som samhällets totalt sinnessjuka riktning. Varför drar du då inte den naturliga slutsatsen att det är fel på hela grejen? För parlamentarism och pseudo-demokrati är ingen gräsrotsrörelse som har växt fram naturligt. Hela grejen är ett enda stort bedrägeri där de inbillat massan om att de via egna röster själva är ansvariga för samhället utformning och riktning. Men det där kan ju till och med du se att det är ett falskt påstående. Även om du krampaktigt håller dig kvar vid den sidan av bassängen där du bottnar mentalt.

Sen inledde jag min kommentar med “tänk om…” för att försöka hjälpa dig att göra detsamma. Jag vet att det till en början är ytterst skrämmande att inse att det mesta man tror sig veta helt enkelt inte är sant. Men när man väl släppt taget är det en ytterst befriande känsla eftersom man känner sig lite mindre lurad. Men det är bara en själv som kan släppa taget.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  Jan Norberg
18 februari 2020 kl 19:49

Jan vi ser samma verklighet men bakgrunden och förhistorien och vilka som manipulerar bakom kulisserna syns inte utan erhålls från initierade författare.
Nasser höll tal för sina anhängare och några fanatiker försökte få honom att tvinga på kvinnor traditionell muslimsk klädsel. Han och de flesta skrattade och han sa att det vore som att gå tillbaka till år 996-1021AD under al-Hakim. Han sa att sånt bestämmer folk själva. Det var MB, britternas kumpaner som försökte mörda honom och då slängde han ut MB.
Just dom sekulära ledarna i Egypten och Syrien var dom som Britterna försökt störta medan de extrema wahabisterna var britternas föredragna partners.
Och tom wahabisterna ogillade MB.
På 90-talet klagade Egypten på att britterna hela tiden understödde islamistisk terror och tolv länder inklusive Israel anklagade britterna på liknande sätt. Ingen slump att man använde benämningen Londonistan.

Benny
Benny
Gäst
Reply to  Jan Norberg
17 februari 2020 kl 20:01

Jan, USA:s ansvar ligger i att de stödjer dessa fundamentalister med pengar och vapen för egna syften! Det hela började i Afghanistan med Mujaheddin och det är nu IS i Syrien som får pengar och vapen. Det bästa vore om de länder som tillverkar avancerade vapen dvs EU, Ryssland, USA slutade skicka vapen till galningarna. Sverige är som vanligt dubbelmoralens mästare som säljer mest vapen per capita i hela världen…Och mycket till just islamska stater i krig.

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
Reply to  Benny
17 februari 2020 kl 21:52

Det finns absolut anledning att ifrågasätta olika västmakters vilja att föra sk proxykrig i olika delar av världen, men låt mig få återföra er till verkligheten av idag och det är dagens situation som jag vaknar upp till varje dag.

Donald Trump har ju aktivt medverkat till att försöka utplåna ISIS och även om tidigare presidenter i USA haft en förkärlek att springa den globala vapenlobbyns ärenden och initiera olika väpnade konflikter i olika hörn av världen så är det dagens situation vi måste fokusera, allt annat är bara bakåtblickande och av historiskt värde.

Get real guys!!

Stan
Gäst
17 februari 2020 kl 10:11

Ingenting om hur västimperiet, UK/US, ligger bakom och använder sig av muslimska brödraskapet och Al Qaeda/ISIS och liknande grupper!
Rätt så motbjudande det här med Bogart-liknelsen, hård men rättskaffens som motvilligt ingriper av plikt. Det är precis så västs “the deep state” vill att vi ska uppfatta USA.

Lisa Larsson
Lisa Larsson
Gäst
Reply to  Stan
17 februari 2020 kl 14:16

Eftersom det inte går att föra krig utan fiender är Muslimska fundamentalister den bästa fiende man kan få per dollar i förhållande till avhuggna huvudens skrämseleffekt. Hyperreligiösa människor som inte räds döden är en lättstyrd och svårstoppad “Best Bang for Your Buck”. Det fungerade i Afghanistan med Talibanerna mot Sovjetarmén som i Forna Jugoslavien, Libyen, Syrien och resten av det kaosartade Mellanöstern.

I nådens år 2015 tågade en obeväpnad här in i Sverige bestående av ca 120 000 st varav ca 80 % bestod av oidentifierade män i vapenför ålder, så nu återstår bara själva beväpningen och sen är cirkusen i full gång. Ska bli spännande att se hur många svenska NATO-baser det resulterar i när krutröken har skingrats.

Anders Wiman
Gäst
17 februari 2020 kl 00:16

Mohamad Omar och Mona Walter vet vad de pratar om och vad Islam siktar in sig på i vårt och
andra västländer. De bildar klansamhällen mycket fort och därefter är det sharialagar som gäller.

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
16 februari 2020 kl 23:34

Jag har sagt förut och jag säger det igen ännu en gång. Mohamed Omar är den vilken jag utan konkurrens skulle sätta på första plats i min önskeregering.

Hans roll som migrationsminister är den viktigaste utnämningen alla kategorier, det finns idag ingen som med större trovärdighet kan ta sig an detta politikområde.

Som fd muslim och uppvuxen i ett av Uppsalas värsta områden besitter den här killen egen erfarenhet, utbildning och det skarpa intellekt som jobbet kräver, och därtill den integritet som Mohamad Omar visat kvalificerar honom väl för jobbet som migrationsminister.

Han är dessutom helt orädd att kritisera all dårskap som många under islamflaggan företar sig, jag ser honom som vårt sista svenska hopp i kampen mot islam.

Jag vet att det kanske förvånar en del att jag som är en kritiker av islam förespråkar konvertiten Mohamad Omar som migrationsminister men han har verkligen visat på den inre moraliska resning som krävs av den vilken får svensk politiks svåraste område i knäet.

Jag har följt den här killen under flera år och med något litet enda undantag så har han inte många konkurrenter. Jag kan inte förstå varför SD eller AfS inte försöker rekrytera honom innan nästa val.

Inger Nyberg
Gäst
Reply to  Jan Norberg
14 mars 2020 kl 16:29

Jag tror säkert att Mohammad Omar inte ogillar SD och kanske ä ven försökt få med honom i partiet. Men jag skulle inte tro att Mohamad Omar skulle vara intresserad av att vara med i AfS som verkligen är som radikala islamister antisionister och har flera uteslutna ur SD på grund av kopplingar till nazistorganisation, läs om varför Kasselstrand och Hahne uteslöts med tvång.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/beskedet-hahne-och-kasselstrand-tvingas-lamna-sverigedemokraterna

Inger Nyberg
Gäst
Reply to  Jan Norberg
14 mars 2020 kl 16:43

Jag instämmer helt med vad du skriver och jag har länge beundrat denne man och delat det han skrivit i olika krönikor.

Jag förstår inte varför inte Löfven och andra i Jök regeringen läser på om islam och koranen utan låter sig infiltreras av radikala islamister som använder sig av Taqiyya, rätten att ljuga och vilseleda bara det gagnar islam.

Har själv studerat islam och läst massor med verser ur koranen
och förstår inte varför Socialdemokraterna har överenskommelse med SMR att kvotera in islamister i riksdagen, stämmer ju dåligt med att S anklagar SD för antisemitism då de samarbetar med värsta antisemiterna islamisterna.

Så gick det till då S infiltrerades.

https://www.svd.se/sa-infiltrerades-socialdemokraterna-av-muslimska-brodraskapet

Läs verser ur koranen som jag kopierat och lyssna på f.d. islamister som informerar om islam och även andra som är pålästa om islam i mitt blogginlägg nedan.

https://ladycobra.wordpress.com/2014/10/06/koranen-ligger-bakom-is-jihadresenarer-fran-sverige/

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
16 februari 2020 kl 23:05
Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
16 februari 2020 kl 23:58

(delusion = illusion)

“Vetenskaps”-Martin!

Känns det igen, det som visas i följande länk?

https://newsvoice.se/2013/08/vatikanens-makt-i-varlden-del-3/

– Illusionist, av universella mått, i pyjamas prydd med
tempelriddar-kors – eller någon du svurit trohet?

Ola KS.
Ola KS.
Gäst
16 februari 2020 kl 21:01

När jag var liten så var raggare dom som var “farliga” eller i alla fall högljudda av sig. Dom körde omkring i gamla (ofta skruttiga) amerikanska bilar. Dom lyssnades på 50-tals musik och drack folköl publikt. I ett område i Kungsbacka vid en korvkiosk (Adelés), blev raggarna tvungna att inte vara på stället om kvällarna då dom störde omgivningen…