Mona Sahlin, Fredrik Reinfeldt och nu SAS: Sverige är inget att ha…

publicerad 13 februari 2020
- Lasse Malmgren
Lars Malmgren

DEBATT. Mona Sahlin till turkiska ungdomsförbundet: ”Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana ’töntiga’ saker”.

Text: Lasse Malmgren

Fredrik Reinfeldt om svensk kultur:

”Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån.”

Nu kom SAS med sitt: Det finns inte något skandinaviskt – allt är kopierat.

Glöm: H.C. Andersson, Kirkegaard, Strindberg, Selma Lagerlöf och Ibsen. Glöm svenska uppfinningar som propellern, dynamiten, sfäriska kullager, pacemakern, datormusen etc. Glöm de fredliga samhällen vi byggt upp med tolerans och välfärd. Och glöm framförallt Birgers Jarls fridslagar från 1200-talet! Hemfrid och kvinnofrid känns alltmer avlägset i en tid då vi ska njuta av mångkulturens gåvor; sprängningar, skjutningar, våldtäkter och ungdomsrån där förövarna urinerar på sina offer.

Nu får vi veta från bland annat Aftonbladet att det hela är Putins fel.

Vad den svenska eliten visar är de klassiska härskarteknikerna att osynliggöra och att förlöjliga. Man vill förminska de medborgare som genom sitt arbete och skatteinbetalning möjliggör själva samhällets fortbestånd. Långt borta är tanken på att all makt utgår från folket.

Nu ska folket uppfostras och uppfostran blir lättare att genomföra om folk förminskas och saknar självkänsla. Alla de som så gärna talar om maktanalys och härskartekniker borde kanske analyser huruvida det är ett grand eller en bjälke som sitter i ögat?!

Det som har sker är att folk har tröttnat på maktelitens översittarfasoner, men det märker inte vare sig den politiska eller mediala eliten. Hur tondöv får man vara?

Text: Lasse Malmgren


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • @ Jan Norberg & Kjell Holmsten

  Landsförrädare försöker skapa konflikt i vårt samhälle och det är ni duktiga på. Här står jag alltså anklagad som landsförrädare för att jag berömmer en reklamfilm för ett ett skandinaviskt flygföretag, baserat i Solna, som försöker skapa enhet mellan svenska medborgare och hålla välkända problem borta ur passagerarlistan…

  Så släpas Olof Palme in i trollingen dessutom, men ok. Vilka är de verkliga landsförrädarna? Svårt att veta, men man bör nog läsa följande innan man anklagar Palme alltför storvulet: https://nyadagbladet.se/debatt/underrattelsetjansten-misstankte-palme-for-landsforraderi/
  https://www.globalpolitics.se/det-svenska-ubatskriget-om-hur-sverige-lat-sig-luras-i-det-internationella-maktspelet/

  Om Sveriges kräftgång som industrination var Palmes fel, varför upphörde kräftgången inte genom mordet på honom och den extrema globalistiska vridningen och EU-medlemskapet? Lars Bern tycks sitta på svaret: https://anthropocene.live/2018/03/16/globalismens-konsekvenser-for-demokratin/

  Det var sannolikt inte Palme som var landsförrädare mot oss alla, men de EU-vurmare som kom efter, idag hela 8-partiet, och de som idag arbetar för främmande makt, likt Ulfkotte erkände att han hade gjort och bad om ursäkt för.

  Flyg SAS! Då slipper du Jan Norberg. (Nästa slogan?)

 • Skandinavien i allmänhet och Sverige i synnerhet tillhör världens mest extrema länder utifrån World Value Survey (WVS). Undrar lite smått varifrån det rationella, individualistiska och ateistiska, som utmärker Skandinavien och Sverige, egentligen kommit ifrån?

  Om man ser på kartbilden, på länken nedan, så karaktäriseras världens länder, i en fallande skala, av andra värderingar än våra. Ser man till de hemländer som majoriteten av alla migranter i Sverige kommer ifrån så har de med sig motsatta extrema (extremistiska) hållningar; irrationella, kollektivistiska och oerhört bokstavstrogna utifrån en gammal sagobok.

  SAS bärande tanke är att kulturer inspireras av varandra. Där vill jag ge dem rätt så till vida det handlar om småskaliga kulturmöten, som varit fallet under större delen av världshistorien. Massmigrationen som västvärlden har utsatts för har skett utan ursprungsbefolkningarnas medgivande. Det finns mycket lite som kan inspirera ursprungsbefolkningarna eftersom jätteinvasionen aldrig verkar ta slut. Migranter är ju oftast helt ointresserade av att inspireras av sina respektive moderkulturer utom när det gäller penningtransaktioner.

  http://www.worldvaluessurvey.org/images/Culture_Map_2017_conclusive.png

 • Det måste till någon kunskapsfiltrering vad gäller politiker, eftersom de har under lång tid enbart speglat sin egen torftiga historiekunskap i MSM och annorstädes. Det måste till något gudomligt för att få någon vettig person att vilja beblanda sig med det historielösa kotteriet och de själlösa på Den Helige Andes holme och styra upp landet igen. Detta liknar mest devisen, förnuftet flyr dumheten.
  Tsun Tzu styrde upp en Kinesisk dynasti med två svärdshugg. Vi är nog där nu!

 • Sedan SOCIALISTERNA med hjälp av den nya grundlagen i Sverige avsagt sig allt ansvar för att skydda våra LIV och vår EGENDOM mot övergrepp och konfiskation
  med hjälp av bl.a. Andreas Norle’n näst BATRA den värsta SVERIGEHATARNA man kan finna.

 • Filmen vill att vi ska tacka USA för deras kamp för kvinnors rättigheter.
  Men i de nordiska länder hade kvinnor jämlika rättigheter med män på flera områden innan den kristna kyrkan fördärvade allt.
  Här kan nämnas arvsrätt, företaganderätt, skilsmässorätt. Vissa kvinnor var även med i strider och plundringståg.
  Heliga Birgittas förkristna tankar om kvinnors rättigheter var revolutionerande i det påvliga Rom.

  Icke att förglömma allt annat skandinaviskt som världen haft nytta av. Inte minst vår strävan att ordna tankarna så att vi inte blir offer för omständigheter och villfarelser. Det vill säga allt som vilsefört svenskarna de senaste 70 åren av socialister, feminister, kommunister, multikultutalister och klimatalarmister.
  Men innan des var det ju bra! 😉

 • Köttbullar och kåldolmar kommer inte från turkarna. Det är en skröna att Karl XII tog recepten med sig hem. Receptet för kåldolmar förekommer för första gången hos Cajsa Varg.

  • För att inte tala om nordens inflytande (under vikingatiden) över språkutvecklingen i hela Europa. Exemplen äro otaliga. Få känner till att det amerikanska ordet för $ är fornnordiskt, som ligger till Svenska Daller som sedan blev Riksdaler, eller det engelska ordet för skuld “debt” också fornnordiskt.
   Fönster, windows, som finns kvar i norska Vindu. ”fuck” härstammar ur ordet slöfock.

   Both, call, cross, cake, band, die, egg och dream… osv, osv

   Det finns till och med en norsk lingvistikprofessor vid namn Jan Terje Faarlund vid universitetet i Oslo, att det går bevisa att engelska egentligen är ett skandinaviskt språk.

   • Inte underligt med gammelskandinaviskt i Engelskan då England år 1066 efter slaget vid Hastings praktiskt togs över av Dansken “William Erövraren” som var son till Danska Vikingar som då hade varit bosatta i NordFrankrike i över 100 år och även utverkat rätten till fristat kallat Normandie av Franske kungen i gengäld för fred, vilket det utvidgade kustlandet de angjorde fortfarande heter idag.

    Efter krigsslutet 1066 tog den engelska kronan helt sonika över av dessa förfranskade Danskar och “William the Conqeror” blev den nya maktens första kung, utan något varaktigt tal om invasion eller ockupation, vad jag vet. Vikingarna var “statsbyggare” dit dom kom, åtminstone säger man det i England och Irland idag. Man hade assimilerat sig bra i Frankrike och språket i det nya Engelsk hovet blev då Franska i fler geneartioner, naturligtvis uppblandat med Engelska men naturligtvis även Danska, erövrarnas ursprungsspråk.

    I Nordost-Italien berättades det till mig i Udine, att det anlände “skäggiga män” över bergen som kallades “longobards” förmodligen därför. Dom bidrog med kunskap och byggnation och blev väsedda och uppskattade och införlivades snart med resten av befolkningen
    Kanske Svenska Vkingar, som ju drog upp i floder i sydöstra Östersjön, och gradvis svängt till sydväst.
    Dom Norska Vikingarna fick söka sig västerut och lär ha kommit ned till Irland runt skottland. I Cork kan språket ibland påminna om snabb Norska om man inte känner till dialekten.

    • Slaget vid Hasting 1066 utkämpades mellan två ättlingar av vikingar: Hertig Vilhelm II (härstammande från vikingar) och Harald Godwinson också en ätlig av vikingar.

     • Tack, det stämmer bra! Ytterligare Skandinaviskt (Danskt) ej välkänt inflytande i den anglo-saxonska världen! Ju mer vi gräver i detta ju mer irrelevant framstår SAS nya PK-film! Vi kan alltså vara betydligt stoltaare över våra förfäder än vad de flesta av oss var medvetna om. Men vi vill ju också att våra förfäder ska kunna vara stolta över sina efterlevande.

      • Sten, våra förfäders stolthet över oss är det nog inte så mycket bevänt med. Nej, snarare skammen röra rådnad.

    • Goterna, som till slut erövrade Rom och som etablerade en civilisation i Spanien, och försvarade Europa mot hunnerna, kom ursprungligen från svenska fastlandet och Gotland. Det trodde forskarna tidigare var långsökt. Men arkeologer har idag funnit nordiska fornlämningar, ända från polska kusten (skeppsgravar, m.m.) som troliggör att de kom från Sverige. Romarna hävdade att goterna hade sitt ursprung i “Skansa”, en ö i baltiska havet.

 • SAS idag går rakt emot sin egen kreativa historia, kopierat från en insändare på SAS facebook:
  Jannes Sida SAS – Scandinavian Airlines Hej Malin.
  Att SAS är ett Skandinaviskt flygbolag ska vi vara stolta över. SAS historia är stark och vilar på många innovationer och ett stort nyskapande.
  SAS var först. SAS var bäst. SAS betalade hellre böter i USA än tummade på sin service med smörebröden.
  SAS var först att flyga över nordpolen och uppfann ett eget instrument för ändamålet. Polarkompassen.
  SAS var först med att anamma jet flygplan på kortdistsans med köpet av Caravelle som man var launch customer på.
  SAS var i mycket pionjärer med flygplan och service.
  Detta är det riktiga Skandinaviska.
  Att vara först. Att vilja vara bäst. Att ha det bästa underhållet av sina flygplan.
  Hellre betala böter än tumma passagerarnas service.
  Inte kopiera andra.
  Utan att vara först med en idé.
  Att hela tiden utvecklas framåt. Inte kopiera andra.
  Det är den grunden och historia SAS vilar på.
  Det är det SAS jag vill ha tillbaka.
  Inte det SAS som är idag. Som tyvärr är steget efter sina konkurrenter.
  Jag gillar SAS. Jag gillar er historia.
  Bygg på den.
  Först. Bäst.
  Ni har varit det förrut.
  Ni kan bli det igen….
  Mvh Janne J  

  Dom stackars Facebook-“svararna” får sitta och återanvända artiga floskler dag ut och dag in som “svar” på den förödande kritiken. Ocn när nedskärningar kommer före Finnair och Norwegian lär man trots allt skylla på Kina och coronavirus. Ny Curt Nicolan med värdegrund förankrad i folket istf en reklambyrås krävs. Utan pudling på detta blir SAS-krisen bara större!

 • Wiki historia om tankfartyget:The modern oil tanker was developed in the period from 1877 to 1885.[7] In 1876, Ludvig and Robert Nobel, brothers of Alfred Nobel, founded Branobel (short for Brothers Nobel) in Baku, Azerbaijan. It was, during the late 19th century, one of the largest oil companies in the world.

  • “Världens första oljetanker byggdes i Norrköping av Motala verkstad. Beställarna var Robert och Ludvig Nobel, äldre bröder till Alfred Nobel.” Alltså första tankern byggdes i Sverige. Norsk ritming och beställare, 1877. Tanker var 42 m lång, 9 m bred med 2.7 m djupgående. Ytterligare något Skandinaviskt att minnas!

   • Det var en gång…

    “Efter andra världskriget utvecklades Sverige till att bli en av världens mest framgångsrika industrinationer. Som litet land kunde vi stoltsera med flera världsledande industrier som utgjorde själva grunden för den svenska välfärden.”
    https://www.bokus.com/bok/9789187391545/varfor-forsvinner-vara-kronjuveler-dikeskorningar-i-svensk-industri/

    Lars Bern beskriver i boken hur välskötta, blomstrande företag gav välstånd åt oss nordbor.

    Och vad som sedan följde…

    • Savalle, jag vill hävda att vi blev en betydande industrination tidigare, i slutet av adertonhundratalet och fram till första världskriget, då när det nybildade och enade Tyska Riket gick fram med stormsteg och blev en industriell stormakt (som naturligtvis The Perfid Albion sågs sig tvungna att krossa).
     Under dessa år bildades alla de c a dussinet stora företag vi hade under efterkrigstiden av VKII. Sedan har förstås flera gått omkull. 1870 till 1970 i runda slängar, VAR vår stormaktstid. Då var det tyska inflytandet stort och på nästan alla områden. När det anglo-amerikanska inflytande tog över, började nedgången, även om det märktes först efter 68-vänstern lagt om växlarna, med riktning mot Utopia, stället där allt är, som det borde vara!

     • Ja, visst!

      Jag bor i yttre utkanten av ett litet samhälle som en gång blomstrade med ENORMT frangångsrik företagsamhet, Åtvidaberg.

      Här lever det ännu kvar starka, fina företag – trots vanstyret som krossat så mycket fint i Sverige.

      Det visat att det finns mycket “go” i människor – fortfarande!

      Vi ska ta vara på det.

      Men först måste vi koncentrera oss på att många fler vaknar upp från TV-soffornas sövande
      eter-utsöndringar.

      Det kan gå väldigt snabbt med uppvaknandet – och då har vi starka och sega överlevnadskonstnärer, från alla fina företag som överlevt förödelsen, vid vår sida.

 • Och AGA gasfyr har lätt sjöfart ett antal år. Och sosseriet kan ta äran åt sig att ha lagt ned världens tredje största sjöfartsnation.

 • Dags att byta namn på SAS, Scandinavian måste bort. Förslag “Vi Vill Fanimej Inte Flyga” VVFIF.
  Vår nya reklam: Flygföretaget som inte vill ha passagerare. 1 av 10 plan kanske kommer att lyfta. Var säker på att inte komma iväg; Köp biljett på SAS. Vår nyaste del, AS, tar inte passagerare.

  Alla tre borde ställas inför krigsrätt som landsförrädare.

  • Eller varför inte: Skam Allt Samman! Flygskam uppmanas vi ju att känna, annars kan lilla Greta bli sur på oss.
   Nu tror jag dock, att den svenska penningadeln, som är delägare i SAS, vill slå mynt av den nya världsordning som Arbetet & Kapitalet smygvägen föste in oss i, åren runt 1998. En gränslös, statslös mångkulturell värld, alltså. Den har man genom benägen (och svindyr) medverkan av reklambyråer och tankesmedjor via väl beslöjade aktiviteter, kört upp i nyllet på oss alla helt oförberedda medelsvennar.
   Kan som exempel nämna storsatsningen på “Världskultur Museum”, “Världsmusik” (en tidigare okänd genre), omvandling av Eurovisionens gamla Schlager tävling (på svenska) till ett mega-event kallat “Mello” och med företrädesvis “nysvenska” sångare, lallande på sitt hemspråk, t o m. Mest frapperande är SVT:s princip att aldrig visa upp enbart typiska svenska personer, utan dom måste alltid ha förkläden i form av negrer, muslimer, etc. Fotar man i en skolklass, måste kameran direkt zooma in på klart utländska ungar.
   Glöm ej heller “Guldbagge Galan” och liknande tillställningar, som undantagsvis visar upp blonda blåögda, vackra kvinnor till förmån för mörka sydländskor (precis som modekataloger, kvinnotidningar etc).
   Vi skall medelst dylik hjärntvätt fås att tro, att vi blott är en obetydlig liten etnisk identitet. Således underlättas övergången till agenda 2030.

 • “Goodbye SAS” blir säkert inte ovanligt efter den här mega-grodan. Men det behövs rejäla trafiknedgångar innan paniken plötsligt bryter ut på huvudkontoret, kanske då man förstår att det inte bara var coronaviruset….
  I den långa listan av Svenska uppfinningar fanns varken skiftnyckeln (Bacho) eller världssuccen AGA-fyren med automatisk gasventil av Gustav Dahlen, långt före all elektronik. Undrar om vi hade fått flygplan 1903 utan alla dessa genidrag? Dessutom har vi Platen Munters kylskåp. SAS får definitivet bakläxa. Alla de internationellt kända Svenskar som satt(?) med bilder högt i ankomsthallen på Arlanda, glömde SAS- ledningen dem, eller har dom egna genvägar till och från planen?
  Sedan har vi Norska världsuppfinningar: Bl.a. sprayburk, Paper clip, osthyvel, LaxSushi, Gasturbin, flytväst och tankfartyg!
  Danska: Google Maps köptes av Google av två Danska uppfinnare, Högtalare (Magnavox), Telegraphonen- en föregångare till röstregistrerare, syntetiskt Insulin, kulskrivare, torrbatteri och inte minst LEGO
  Hur SAS bara vågar kritisera oss och allt detta utan att kolla fakta är helt ofattbart.
  Vi flyger igen när SAS-ledningen byts ut! Annars blir det som för andra på höga hästar, t.ex. Boeing, “Goodbye” SAS.

  • @Sten. Du lade till några fler. Jag vill lägga till en till. Min fd lärare på Chalmers såg att flytande kristaller kan styras utifrån ett yttre fält. Alltså blev han pappa till världens första platta TV skärm, inklusive laptopskärmen.

 • PK-Sverige är på väg att haverera och alla vi som vill att resten av folket skall vakna kunde inte ha önskat oss en bättre katalysator än SAS galna reklamfilm!
  Jag tror att många svenskar börjar tröttna på alla förbannade uppfostringsförsök av mammapappa staten.

 • Jag glömmer aldrig när jag för många år sedan i incheckningsdisken på Arlanda hade problem vilka jag enligt enligt eget förmenande inte rådde för. Då säger aset från SAS som hanterade mitt ärende, “då får du väl flyga med något annat bolag”.

  Jag frågade då om hon stod för detta uttalande, då säger hon morskt att “såna resenärer som dig vill vi inte på SAS”.

  Då tog jag ett beslut som jag sedan dess har hållit, nämligen att aldrig mer flyga med SAS. En leverantör som behandlar sina kunder med den attityden skall gå under.

  Jag har också haft yrkesmässig anledning att möta SAS och värre människor än SAS anställda får man verkligen leta efter. Stöddiga och med en syn på sina kunder som skulle få Janne Carlsson att kräkas.

  Numera finns det inte en enda “double-bager” på SAS.

  Bojkotta SAS så svider deras pk-linje som värst.

 • SAS fullt med id…er inte undra på att företaget går med brakförluster varje år. Ingen flyger väl med ett icke Skandinaviskt flygbolag som ljuger om företagsnamnet.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *