Mona Sahlin, Fredrik Reinfeldt och nu SAS: Sverige är inget att ha…

publicerad 13 februari 2020
- Lasse Malmgren
Lars Malmgren

DEBATT. Mona Sahlin till turkiska ungdomsförbundet: ”Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana ’töntiga’ saker”.

Text: Lasse Malmgren

Fredrik Reinfeldt om svensk kultur:

”Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån.”

Nu kom SAS med sitt: Det finns inte något skandinaviskt – allt är kopierat.

Glöm: H.C. Andersson, Kirkegaard, Strindberg, Selma Lagerlöf och Ibsen. Glöm svenska uppfinningar som propellern, dynamiten, sfäriska kullager, pacemakern, datormusen etc. Glöm de fredliga samhällen vi byggt upp med tolerans och välfärd. Och glöm framförallt Birgers Jarls fridslagar från 1200-talet! Hemfrid och kvinnofrid känns alltmer avlägset i en tid då vi ska njuta av mångkulturens gåvor; sprängningar, skjutningar, våldtäkter och ungdomsrån där förövarna urinerar på sina offer.

Nu får vi veta från bland annat Aftonbladet att det hela är Putins fel.

Vad den svenska eliten visar är de klassiska härskarteknikerna att osynliggöra och att förlöjliga. Man vill förminska de medborgare som genom sitt arbete och skatteinbetalning möjliggör själva samhällets fortbestånd. Långt borta är tanken på att all makt utgår från folket.

Nu ska folket uppfostras och uppfostran blir lättare att genomföra om folk förminskas och saknar självkänsla. Alla de som så gärna talar om maktanalys och härskartekniker borde kanske analyser huruvida det är ett grand eller en bjälke som sitter i ögat?!

Det som har sker är att folk har tröttnat på maktelitens översittarfasoner, men det märker inte vare sig den politiska eller mediala eliten. Hur tondöv får man vara?

Text: Lasse Malmgren


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq