Musikterapi är frekvensterapi med goda resultat enligt forskning

0
675
Musikterapi. Foto: Mustapha Kasule. Licens: Unsplash.com
Musikterapi. Foto: Mustapha Kasule. Licens: Unsplash.com

FORSKNING. Från tidernas begynnelse och fram till vår tid, har musiken tillskrivits läkande egenskaper. Musiken ges stor betydelse i Bibeln, inom grekisk mytologi och filosofi, som Aristoteles och Platon. Idag har musikterapi blivit en populära metod för stressreduktion och välbefinnande.

Text: Birthe Storaker, “Musikk kan redusere stress” | Översättning: Madeleine Lidman | Foto: Musikterapi är frekvensmedicin. Licens: AdobeStock.com

Musik som vibrerar med rätt frekvens kan faktiskt ha en positiv effekt på kropp och själ. Kaho Akimoto och andra har publicerat forskning som handlar om vilken effekt musik på 528 Hz har på det endokrina systemet och det autonoma nervsystemet.

Efter exponering av musik på 528 Hz, gick det att se en betydande minskning av spänningar och ångest, men det var ingen signifikant skillnad efter att ha lyssnat på musik på 440 Hz.

De här resultaten indikerar att musikens påverkan på det autonoma nervsystemet och det endokrina systemet varierar beroende på musikens frekvens och dessutom att musik på 528 Hz, har en extra stark stressreducerande effekt, även efter bara fem minuters exponering.

Läs resten av artikeln och lyssna på helande musik på TV Hälsa


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här