Stefan Löfven ska leda Socialdemokraterna i #Valet2022

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 1 februari 2020
- NewsVoice redaktion
Stefan Löfven. Foto: Bengt Nyman. Licens: Flickr.com
Stefan Löfven ska leda S i #Valet2022. Foto: Bengt Nyman. Licens: CC BY 2.0, Wikimedia Commons
Stefan Löfven ska leda S i #Valet2022. Foto: Bengt Nyman. Licens: CC BY 2.0, Wikimedia Commons

NOTERAT. Igår fredag meddelade statsminister Stefan Löfven på Instagram att han planerar att leda Socialdemokraterna i #Valet2022, trots rekorddåliga resultatet i flera opinionsmätningar, trots intern kritik och trots att LO-medlemmar lämnar S.

#Valet2022

Stefan Löfven skriver på sitt Instagramkonto inför valet 2022:

Det finns ett stort behov av långsiktighet och stabilitet i svensk politik. Partikongresser ger oss en sådan möjlighet att blicka framåt, bortom det kortsiktiga och mandatperioder i riksdagen.

I dag beslutade Socialdemokraternas partistyrelse att vår partikongress 2021 kommer äga rum i Göteborg. Nu börjar arbetet med att utveckla vår politik för det som är socialdemokratins och Sveriges projekt för det nya årtiondet – bygget av det starka samhället. Och vi ska göra det genom att sätta välfärden och tryggheten främst.

Jag ser fram emot kongressen, jag ser fram emot att leda det socialdemokratiska partiet i valrörelsen 2022 och arbetarrörelsens viktiga arbete med att fortsätta bygga ett starkare och mer jämlikt samhälle.” 

Text: NewsVoice | #Valet2022

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Sverigedemokraterna i Norrköping har anmält Stadsmuseet för att ha placerat ett fotografi av det lokala partirådet som en del av en utställning om nazism och lämnat in en polisrapport. Utställningen i fråga kallas “Collaborationism and Resistance”. Norrköpings styrelse för Sverigedemokraterna avbildades med underrubriken ”nazism i Norrköping då och nu”, där den placeras tillsammans med artiklar om nynazism.
  ”Detta är helt oacceptabelt, att de visar vårt styrelse på ett sätt som kopplar det till nazismen” berättade Sveriges demokratiska gruppledare i Norrköping Darko Mamkovic, som rapporterade händelsen, till Swedish Radio. Varje Sverigedemokrat som visas i utställningen avser att lämna in en egen rapport.
  https://sputniknews.com/europe/202002071078252925-swedens-largest-party-lashes-out-as-mudslinging-museum-portrays-them-as-nazis/

  “Nog är nog. Idag har jag meddelat polisen om socialdemokratenas propagandamaskiner, ”tweetade Mamkovic.
  Norrköpings stadsmuseum retortade att utställningen har kontrollerats av advokater och att Sverigedemokraterna också blev inbjudna att delta.
  Tillförordnad museumschef Maria Modig välkomnade en recension men betonade att hon inte tror att de har gjort något olagligt.
  ”Detta är det lägsta jag har sett; Att försöka koppla ihop 30-talets nazism med Sverigedemokraterna idag är ren galenskap. Jag kan inte tolka idén att mitt styrelse har något att göra med svastikor och grymheter som nazism som något annat än lerosling ”, sa Mamkovic till nationella programföretag SVT.

  För tillfället har bilden av Sverigedemokraten styrelse tagits bort från utställningen, som löper fram till 31 januari 2021. Museet hade tidigare ökat säkerheten på grund av utställningens innehåll, rapporterade SVT . Sverigedemokraterna är ett nationellt-konservativt anti-immigrationspolitiskt parti som grundades 1988 och beskriver sig själva som socialt konservativt med en nationalistisk grund.
  I slutet av 2019 valde Sverigedemokraterna som Sveriges största parti i flera på varandra följande undersökningar , bland annat av rikssändaren SVT och tidningen Aftonbladet.
  Trots sina valframgångar är Sverigedemokraterna rutinmässigt märkta ”rasistiska” och ”nynazister” av sina motståndare och pressen. Ingen annan än Sveriges socialdemokrat Stefan Löfven kallade dem för ett “nazistparti med rasistiska rötter”.
  Ironiskt nog samarbetade socialdemokraterna, som har varit vid Sveriges ledning under större delen av 1900-talet, öppet med Nazi-Tyskland och förser Hitler med järnmalm.
  Under 1900-talet genomförde Sverige också tiotusentals obligatoriska steriliseringar på eugeniska, medicinska och sociala grunder, som varade fram till 1975 och sammanfaller till stor del med socialdemokraternas styre. Ett anständigt partis historia.
  https://www.s-sanningen.com/historia

 • Usch. Ryste av obehag när jag läste muppen Löfvens uttalande om att arbetet ska påbörjas för att “utveckla vår politik för det som är socialdemokratins och Sveriges projekt för det nya årtiondet – bygget av det starka samhället. Och vi ska göra det genom att sätta välfärden och tryggheten främst.”

  Uttrycket ”det starka samhället” myntades av Erlander på 1960-talet, vilket innebär en växande offentlig sektor, men utan förstatligande av näringslivet. Han menade att folkets ökade välfärd skulle leda till krav på ökade samhällsinsatser. Idag ser vi med förfäran hur samhället levererar allt mindre välfärd och allt mer otrygghet samtidigt som skatterna blir allt högre. Visserligen har näringslivet inte förstatligats men en stor del av näringslivet utgör privatiserade semistatliga verksamheter (= det välfärdsindustriella komplexet) eftersom dessa lever av att staten pytsar in medel i deras verksamhet.

  Löfvén tror alltså, på fullt allvar, att sossarna kommer att vara ett statsbärande parti i framtiden trots att samtidshistorien visar på att få socialdemokratiska partier befinner sig i regeringsställning i Europa. Olika opinionsmätningar ger klara besked om att Socialdemokratisk nutidspolitik inte är ”hela Sveriges projekt”. På alltfler håll, världen över, säger folk nej till ekonomisk globalisering (= infernopolitik) och dess fördärvliga effekter som t ex utförsäljning av offentliga resurser och framväxt av otrygga, och färre, arbetsförhållanden. När folk förlorar sina arbeten och trygghet möter staten upp med en workfare-politik med förnedrande statligt och privat förmynderi av medborgare. Det kan bl a handla om betygssättning av personal men också kontroll av arbetssökande i rekryteringsprocesser för att säkerställa att de har rätt ”personlig konformistisk kompetens” dvs förmåga att underkasta sig all slags skit. Detta samtidigt som man i det offentliga talar om rätten till ”frihet” och ”individualism”. I förlängningen har vi snart ett fullskaligt panoptikonsystem med statliga betygsmallar á la Kina där vars och ens uppförande läses av och kodas för olika typer av bestraffningar.

  Nej, vad vi ser ovan är bara ett retoriskt röstorienterande grepp (inför val 2022) av Löfven när han målar upp ett nostalgiskt ”Folkhemsideal” med hjälp av begrepp som ”välfärd och trygghet” som folk gillar. Socialdemokraterna, har i samband med JÖK:en, knutit hymens band med extrem nyliberal politik. Det är inte konstigt att den svenska arbetarklassens långvariga kärleksaffär med sossarna nu går mot sitt slut. Socialdemokraterna har hitintills inte kunnat matcha globaliseringens utmaningar och stärka välfärden, sysselsättningen och den sociala sammanhållningen. Tvärtom. Vem kan tro att de menar allvar i framtiden? Socialdemokraterna är en gren av Fabianism. Fabianerna är ulvar i fårakläder.

  En globaliserad marknadsekonomi handlar om att pressa tillbaka höglöneländer och lyfta låglöneländer. Den globaliserade marknadsekonomin går som tåget i Sverige. Den ekonomiska ojämlikheten ökar kontinuerligt sedan 35 år, vilket gör att landet nu är världsbäst i ökade klyftor. Den ytterst expansiva migrationspolitiken innebär att Sverige svämmat över sina breddar under flera år. Allt färre ska försörja allt fler. Trots denna vetskap har politiker inga planer på att åtgärda problem utan man fortsätter sitt värv som om inget har hänt.

  Vem ska betala för utveckling av välfärd och trygghet? Idag betalar vi generellt ca 54%, eller mer, i skatt. Henrik Jönsson förklarar Lafferkurvan. https://www.youtube.com/watch?v=NS8ppIKyq5Y

  Finns det några pengar kvar hos löntagarna när det storvulna kalaset med övermäktig migration och klimatåtgärder av olika slag ska finansieras? Är det därför som media börjat programmera oss med slagord som ”compact living”, ”köp mindre – bli lyckligare”; minskning av allt för att vi ska vänja oss vid – litet eller näst intill ingenting? Minskad konsumtion innebär färre näringsverksamheter och färre skatteintäkter. Är det ”klimathotet” som ska utgöra samhällets nya ideologiska/ekonomiska centrum? Vi ska fortsättningsvis betala för alla ekosystemtjänster; inte minst för allt syre vi andas in och miljövidriga koldioxid ut. Det kommer vi att ha råd med när vi inte har så mycket annan konsumtion vid sidan av i våra försök att överleva i en globaliserad, förfärligt människofientlig och fascistisk ekonomi.

 • Mycket bra exempel på den emotionella frekvensskalans “lömska hat”. Ett sista försök att överleva, dock på andras energier (ex. skatter).

 • Man kan nog säga att nu är den kritiska massan vunnen vad gäller fakta i politiken. För tio år sedan vara “allt” som skrevs likt NV-material givet epitetet foliehatt eller (fortfarande) hatiskt. Nu börjar spegelbilden klarna såtillvida att de som skrek mest då (och resterna fortfarande), nu själva är de som har foliehatten och hatar. Tänk spegelbild!
  Konservatismen, den emotion som strävar efter att hålla i tradition, ha justa spelregler, vara eftertänksam i förändring, hedra ärliga utbyten och mynt, utbilda sina ungdomar, högaktande sina gamla, hedra vacker arkitektur, etc. alltid vinner i längden, eftersom den har en överlevnadspotential, som är skyhögt starkare än de hatiska nivåerna, som levererar mycken smärta på vägen mot sin egen undergång..

 • Löfven förväntar sig kanske beska kommentarer, som går att använda som argumentationsfelet associationsskuld internt? Det funkar säkert. Ingen sosse vill ju tycka som “Borgarna!” eller “Rasisterna!” 🙂

  Logiken är följande: Tycker inte rasisterna eller borgarna om bajs så måste det vara smaskens med bajs.

  Eftersom Löfven och Sossarna i tre decennier höjt arbetslöshet, skapat lönedumpning för arbetarklassen, skapat ett svagare och mer ojämlikt samhälle, samt sänkt välfärden, ihop med övrig EU-vurmande höger, så förväntar han sig säkert att sossar på kongressen skall stödja fortsatt politiskt bedrägeri.

  Han kan få rätt. Att vara med i ett sådant parti i tre decennier, när de agerar anti-socialister och anti-demokrater åt bankmaffian, innebär givetvis att man antingen är en komplett idiot, eller en fullkomligt korrumperad folkförrädare, som jag ser det. Något annat alternativ är svårt att se, men visst är jag öppen för en förklaring.

 • Lästips i Expressen (1 feb 2020): Åkessons hot – kan slopa sin egen politik för att fälla Löfven

  “Sverigedemokraterna är beredda att slopa sin politik i arbetsrätten – för att fälla Stefan Löfven (S).
  I Ekots lördagsintervju hävdar Jimmie Åkesson (SD) att ett nyval vore en demokratisk ”vinst”.
  – Mitt stalltips är att det är viktigare för oss att få bort Löfven från statsministerposten än att att få igenom ett enskilt förslag, säger han.”

  https://www.expressen.se/nyheter/akessons-hot-kan-slopa-sin-egen-politik-for-att-falla-lofven/

 • En hint om vad som är tänkt att komma, utgör Stefan Löfvens utnämning av Proventus VD:n Daniel Sachs till medlem i Nationella Innovationsrådet, ganska nyligen. Daniel Sachs’ syster Fanny är gift med Marcus Wallenberg. Alltså en ytterligare signal om hur kärvänligt Arbete och Kapital håller om varandra. En och annan skulle nog insistera på att det utgör en naturlig fortsättning på den kanske något udda svenska form av fascism, som inleddes 1998, när både SAF och LO sålde sina stora drakar Svenska Dagbladet, respektive Aftonbladet till tre stor Wall Street banker och med norska Schibsted med på ett litet hörn, kanske rentav i rollen som bulvan?

  Svensk politik och MSM har under denna tid, låt säga sedan 11.9.2001, styrts av amerikanska Ostkusten, särskilt märkbart beträffande SR och SVT. Inte bara det att programutbudet är övervägande amerikanskt, det är så tydligt att man kan förmoda att Eliten synes ha planer på att byta ut svenska språket mot engelskan. Således inte bara svenska folket, som förväntas bli utbytt.

  Då för tjugo år sedan var det ju NWO, liksom NATO, som hägrade: ett statslöst, gränslöst multikulturellt svenskt territorium med fri arbetskraftsinvandring. De dåvarande riksdagspartierna var med på noterna. Sedan kom ju SD in och ve och fasa, det partiet var inte med på dealen. Så det partiet måste isoleras; hållas på armslängds avstånd, som varande rasister, ja, varför inte nazister.

  Men så har det hänt, det som inte fick hända och som tillika börjar idag, nämligen EU:s nedmontering. Tillsammans med Donald Trump, plus alla misslyckade försök att få bort honom via någon form av “byråkratisk soft coup d’etat, har Globalisterna nu hamnat i bakvatten. Framtiden kommer inte avgöras härstädes, eller av Löfven med följe. Det kommer i varje scenario bestämmas av Ostkusten. Fosterlandsförrädarna i Sverige hoppas förstås på att demokratiska partiet tar hem segern, d vs en form av status quo i förhållande till utgångsläget vid 9/11, men även om Trump tycks ha gett “the neocons”, samt israelerna, allt de kunnat hoppas på, är slaget inte ännu avgjort. Han har stöd inifrån av grupper som svenska folket inte någonsin har blivit upplysta om av lögn-media här. (Kolla gärna länken, nedan)

  https://phibetaiota.net/2018/07/memorandums-for-the-president-on-9-11-experts-say-what-the-9-11-commission-was-too-corrupt-to-address/

 • Väl skrivet Peter, väl svart i min smak men dina exempel leder till en viss intellektuell prövning och trenden är ytterst obehaglig.

  Betr polisen så faller ju osökt tankarna på fransk polis och hur de agerar när olika kategorier ur befolkningen protesterar på gatorna. Å andra sidan har jag lite svårt att se hur en femistdominerad och politiskt korrekt poliskår skall kunna mobilisera det våldet och den aggressionen som fransk polis uppvisar.

  När det gäller kontrollen av våra egna pengar så är vi ju redan delvis där, dvs vi är hårt kontrollerade och den fiskala niten hos våra politiker ger oss sannolikt ingen ro för hur långt in i våra privatliv de tänker lägga sig i.

  Den senaste drönarledda attacken då den iranske terroristen dödades av USA sätter fart på tankeverksamheten inte bara hos dig Peter, och även om din framtidsversion möjligen är i svartaste laget så är den tankeväckande.

  1984 IRL!!!

 • Så rätt Peter. Och snart kommer de till beslut om att stoppa alternativa media.
  De verkar vara slut på lagar som ska skydda vår heligaste lag “yttrandefriheten”.
  Vi blir som Nordkorea.
  Med Stefan Löfvens lön så förstår jag att han vill klamra sig fast vid makten.
  Han har ju ingen skam i kroppen den landsförrädaren.
  Vi behöver en patriot som ser till vårt lands bästa, inte dessa okunniga bastarder.

 • Det var ju skitbra för då blir Steffe ihågkommen som mannen som dödade både Sverige och Socialdemokratin. Gillar ge-apan-en- banan-bilden. Finns det några bilder där han ser normal ut?

 • Det har alltså svängt om till en diktatur, med hans planer. Det nya årtiondet… ja, kolla Agenda 2030, den nya världsordningen NWO ska vara klart tills dess, 2030! Sverige ligger i täten för hur det ska rullas ut. Poliser utbildas av FBI i hur man fångar skurkar, poliser blir utbildade hur man hanterar upplopp m.m. Tung beväpning är att vänta från svensk polis. Och upplopp kommer det bli när folket inser att de är lämnade åt sina egna öden.

  Du får inte försvara dig, du får inte hjälpa din nästa att klara livhanken, du får inte bunkra upp ved på din tomt för då kommer dom och schlappar en fet böteslapp på dig för att du sparar din egen ekonomi med motiveringen att CO2 ska hållas kort och du släpper ut det i uppvärmningen av din fastighet.

  Du har inte längre kontroll över dina tillgångar då staten vet exakt vad du har, hur du använder det och till vad. Du är inte längre privat då dom vet allt om dig, var du är, vad du gör, vad du säger, ALLT!!!

  Och vi är rökta på så många plan att det är läskigt vad vi kommer att bli utsatta för om vi opponerar oss. Sök på youtube nano drones, micro drones så får du se något som du inte trodde skulle bli verklighet. Onda människor kommer att utnyttja det här mot alla som protesterar mot NWO.

  Efter att ha rensaut upp i Europa efter invasionen av muslimer och deras avstabiliserande framfart, för det kommer att gå undan när USA sätter igång och “hjälper” svenskarna. Det kommer att starta och vara över samma dag. De kommer att använda massor av intelligenta AI drönare i miniformat som går till anfall mot kriminaliteten och döda folk på fläcken. Sen när det är över så kommer de att gå på andra civila motståndare som ser vad NWO egentligen vill göra.

  Nej, det här bådar inte gott nånstans, var vaksamma på det som händer. George Orwell’s 1984 är vad vi har framför oss. Slutmålet är att planeten Jorden ska ha max 500 miljoner människor/slavar som ska leva här i evig balans med naturen. Vad händer med de andra 7 miljarder då? Ja du, när du inser det, då är det dags att göra nåt åt det här.

  • Peter – ta det lugnt – allt kommer att ordna sig – jorden kommer inte att gå under – bara dom som har utsatt mänskligheten för lidande kommer att gå under. Så, istället är det dags att Hurra !

    • Torbjörn !

     Kombinationen blir Människan. Alla har vi kombinationen av pessimisten, optimisten och realisten inom oss i olika grad, och det är nog nyttigt för oss, för alla dessa kvaliteter tillsammans guidar oss genom livet. Det är lite grand som karaktärsdragen; sangvinikern, flegmatikern och kolerikern som vi alla också har lite grand av varje inom oss, där ett eller två av dragen dominerar personligheten och synen på livet och vår omvärld.

     – Ja, om vi hamnar mittemellan så är det illa nog, det kan jag hålla med om, eftersom människans umbäranden idag många gånger inte är någon dans på rosor. Och ser vi på det som väntar oss, när vi läser om vad framtiden kommer att ge oss, då är det lätt att bli pessimist – även om man hamnar mittemellan så hamnar människan i en mörk gråzon.

     Men jag är ändå optimist, visserligen tror jag att vår värld, mänskligheten, snart kommer att hamna i en kort mörk period, där det gäller för varje människa att tända sitt eget ljus och tro på att godheten kommer att segra. För jag tror att detta är räddningen för varje människa, för allting startar inom människan, inom varje människa själv, och detta styr också hennes värld, alltså det som människan kommer att få uppleva, där varje människa skapar sitt eget öde. Det är det som är det fina, att de som tro på mörkret får uppleva mörkret och de som tror på ljuset får uppleva ljuset – det kan inte vara bättre än så !

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *