Stefan Löfven ska leda Socialdemokraterna i #Valet2022

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 februari 2020
- NewsVoice redaktion
Stefan Löfven. Foto: Bengt Nyman. Licens: Flickr.com
Stefan Löfven ska leda S i #Valet2022. Foto: Bengt Nyman. Licens: CC BY 2.0, Wikimedia Commons
Stefan Löfven ska leda S i #Valet2022. Foto: Bengt Nyman. Licens: CC BY 2.0, Wikimedia Commons

NOTERAT. Igår fredag meddelade statsminister Stefan Löfven på Instagram att han planerar att leda Socialdemokraterna i #Valet2022, trots rekorddåliga resultatet i flera opinionsmätningar, trots intern kritik och trots att LO-medlemmar lämnar S.

#Valet2022

Stefan Löfven skriver på sitt Instagramkonto inför valet 2022:

Det finns ett stort behov av långsiktighet och stabilitet i svensk politik. Partikongresser ger oss en sådan möjlighet att blicka framåt, bortom det kortsiktiga och mandatperioder i riksdagen.

I dag beslutade Socialdemokraternas partistyrelse att vår partikongress 2021 kommer äga rum i Göteborg. Nu börjar arbetet med att utveckla vår politik för det som är socialdemokratins och Sveriges projekt för det nya årtiondet – bygget av det starka samhället. Och vi ska göra det genom att sätta välfärden och tryggheten främst.

Jag ser fram emot kongressen, jag ser fram emot att leda det socialdemokratiska partiet i valrörelsen 2022 och arbetarrörelsens viktiga arbete med att fortsätta bygga ett starkare och mer jämlikt samhälle.” 

Text: NewsVoice | #Valet2022

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq