RT:s dokumentär “The Assange Story” om Julian Assange och Wikileaks

3

“The fate of Julian #Assange will soon be decided, as he prepares to fight for his freedom in a landmark extradition hearing in London. The US wants to get its hands on the #WikiLeaks founder in what the UN Special Rapporteur on Torture called “the collective persecution” by a group of “democratic” states. If convicted, Assange could face decades in a US jail. In April 2019, Julian Assange was dragged out of the Ecuadorian embassy and sent to Belmarsh Prison for breaching his bail terms.

Through WikiLeaks, Julian Assange published a trove of classified documents on the powerful elite, including war crimes committed by the military on operations in Iraq and Afghanistan and embarrassing details from politicians’ emails.

The Assange Story pieces together accounts from Assange’s friends, family and former colleagues to build up a clearer understanding of the personality and motivation in the man behind what’s been called the ‘biggest leaks in intelligence history’.” – RT Documentary

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

3 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Roger
Roger
Gäst
2 mars 2020 kl 15:21

Sverige är lika ruttet som vissa andra länder att försöka skjuta budbäraren.

https://samnytt.se/fn-rapportor-svensk-polis-fabricerade-bevis-mot-julian-assange/

Ulf ClaréusD
2 mars 2020 kl 11:51

Den i RT:s dokumentär omnämnda “Johannes Wahlstrom” (aka Johan Wahlström, född 14.9.1981) är enligt Wikipedia, den mycket väl bekante Israel Shamirs son, med en svensk kvinna. Hon omnämnes ö h t inte i Wikipedia artikeln, men bär nog namnet fru Wahlstöm, gissar jag föga originellt.

Harriet Larsson
Gäst
2 mars 2020 kl 11:17

Julian Assanges öde är en rättsskandal utan like och borde uppröra varje medborgare. Sverige (knähunden till USA:s krigsindustri) har i detta drama spelat en avgörande roll för flykt, fängelse och utlämning. Skillnaden är stor beträffande engagemanget som media med UD visar för Gui Minhai, där Ann Linde får EU:s stöd, kanske är det för att hålla USA på gott humör?