C-vitamin mot Covid-19 och lunginflammation – Forskning

5
1002
Dr Richard Cheng vid China Epidemic Medical Support Team forskar på C-vitamin mot Covid-19. Foto: own work
Dr Richard Cheng vid China Epidemic Medical Support Team forskar på C-vitamin mot Covid-19. Foto: eget verk

Redan på nittiotalet genomfördes ett antal studier med goda resultat av C-vitamin på förkylning- och influensasymptom. En kohortstudie från 2017 fann dessutom att C-vitamin hjälper även vid svår lunginflammation (lunginfektion). Det är inte konstigt att Kina har valt att starta tre kliniska studier med C-vitamin mot Covid-19. Frågan är varför fler länder inte har hakat på?

Forskning på C-vitamin mot Covid-19

TV Hälsa har tidigare skrivit om C-vitamin och dess positiva effekter vid behandling av virus. Tre kliniska studier har påbörjats i Kina under de senaste veckorna med intravenöst C-vitamin mot Covid-19 coronavirus. Dr Richard Z. Cheng vid China Epidemic Medical Support Team, anser att tillräckligt stora doser med intravenöst C-vitamin är viktiga att börja med tidigt i behandlingen av virus.

C-vitamin vid svår lunginflammation

Dödligheten hos patienter med lunginflammation (lunginfektion) som är inlagda på intensivavdelning kan uppgå till 47%. Detta trots olika antibiotikabehandlingar, enligt författarna till en kohortsstudie från 2017. Ett protokoll med C-vitamin, hydrokortison och tiamin har administrerats till patienter med svår lunginflammation.

Slutsatser

 • Sjukhusdödligheten sjönk i behandlingsgruppen.
 • Radiologiska fynd förbättrades signifikant i behandlingsgruppen.
 • Denna förbättring associerades oberoende av mindre sjukhusdödlighet.
 • Behandlingen ökade inte akut njurskada eller infektion. 

Läs resten av artikeln och se video på TV Hälsa


 • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

5 KOMMENTARER

 1. Det har alternativa talat om hur länge som helst. Fråga i stället varför skolmedicinen inte tagit till sig det.

 2. De styrande har fått de här kunskaperna för länge sedan som du skriver men de såg till att det inte skulle få komma till kännedom för skolmedicinens personal. De amalgamskadade ville få C-vitamindropp samtidigt som man tog bort amalgamfyllningar. Men det förbjöds och skolmedicinen och myndigheterna har aldrig tillstått att vi blir sjuka av kvicksilver eller elektromagnetiska fält. De förbjöd kvicksilveranvändningen inom sjukvården för miljöns skull. Så länge det var i munnen på oss var det inte riskavfall, bara utanför.

  Det finns en del inom skolmedicinen som vill att sjukvården ska förändras och att alternativa metoder ska införas men tyvärr har ni gjort för lite. Det händer inget !

  Jag förstår att det är svårt, man behöver sin lön och har ansvar mot sina närmaste och de få som verkligen gjort något har blivit fråntagna sin legitimation och blivit smutskastade. Erik Enby, Einar Ekdahl lite osäker på ditt efternamn Einar men du visade att amalgamskadade inte tål färgämnet titandioxid.

  Det är i våra myndigheter som ondskans redskap har förskansat sig. och de kommer bara att skicka ut sina redskap för att stoppa de som skulle ta egna initiativ med dropp.

  Min kommentar direkt på TV Hälsa.

  När man också nu får veta i SwebbTV hur myndigheterna avvecklade matrial för krissituationer som kostat åtskilliga skattepengar.
  Vår fantastiska svenska sjukvård som nekar ALS patienter att ha respirator och leva kvar hos sina anhöriga.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här