Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

C-vitamin mot Covid-19 och lunginflammation – Forskning

publicerad 17 mars 2020
- TV Hälsa
Dr Richard Cheng vid China Epidemic Medical Support Team forskar på C-vitamin mot Covid-19. Foto: own work
Dr Richard Cheng vid China Epidemic Medical Support Team forskar på C-vitamin mot Covid-19.

Redan på nittiotalet genomfördes ett antal studier med goda resultat av C-vitamin på förkylning- och influensasymptom. En kohortstudie från 2017 fann dessutom att C-vitamin hjälper även vid svår lunginflammation (lunginfektion).

Det är inte konstigt att Kina har valt att starta tre kliniska studier med C-vitamin mot Covid-19. Frågan är varför fler länder inte har hakat på?

Forskning på C-vitamin mot Covid-19

TV Hälsa har tidigare skrivit om C-vitamin och dess positiva effekter vid behandling av virus. Tre kliniska studier har påbörjats i Kina under de senaste veckorna med intravenöst C-vitamin mot Covid-19 coronavirus. Dr Richard Z. Cheng vid China Epidemic Medical Support Team, anser att tillräckligt stora doser med intravenöst C-vitamin är viktiga att börja med tidigt i behandlingen av virus.

C-vitamin vid svår lunginflammation

Dödligheten hos patienter med lunginflammation (lunginfektion) som är inlagda på intensivavdelning kan uppgå till 47%. Detta trots olika antibiotikabehandlingar, enligt författarna till en kohortsstudie från 2017. Ett protokoll med C-vitamin, hydrokortison och tiamin har administrerats till patienter med svår lunginflammation.

Slutsatser

  • Sjukhusdödligheten sjönk i behandlingsgruppen.
  • Radiologiska fynd förbättrades signifikant i behandlingsgruppen.
  • Denna förbättring associerades oberoende av mindre sjukhusdödlighet.
  • Behandlingen ökade inte akut njurskada eller infektion. 

Läs resten av artikeln och se video på TV Hälsa


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq