Coronakrisen – Livet i Kina återgår till det normala – Det ljusnar även för Europa

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 24 mars 2020
- Torbjörn Sassersson red.
Influensa. Licens: Rawpixel.com
Influensa. Licens: Rawpixel.com

Livet i Kina återgår till det normala skriver Martin Armstrong som garanterar att hans kontakter i Kina inte är utsatta för censur eller propagandakontroll, varken från Kina eller Väst. Många butiker och restauranger har åter öppnat i Kina.

“This is what I mean when I say we have boots on the ground around the world. We do not need to rely on newspapers or TV who love to spin these events. Our direct sources are confirming that life is returning to normal in China. This is not coming from any propaganda put out by the government or other accusations people love to make. I have stated plenty of times, I prefer facts – not speculation.” – Armstrong

Kontakten i Kina skriver sammanfattningsvis att staden där denna bor ligger c:a 3 timmars flygning från Wuhan. I personens hemstad är effekterna från coronaviruset inte lika omfattande som de var i Wuhan, men att det fanns stränga restruktioner även där förra månaden. Förhoppningsvis kan invånare snart återgå till sina normala liv.

“Nu är det mycket bättre. Många butiker och restauranger tillåts öppna sedan förra veckan och folk är tillbaka på jobbet, men skolorna är fortfarande stängda just nu. De totala bekräftade antal fallen i hela provinsen är 126 och 125 av dem har botats…”.

Kontakten berättar att de flesta nu kan resa till andra städer i Kina utan att behöva sitta i karantän. I februari tvingades människor sitta i karantän i minst 14 dagar om de var friska, utom personer från Wuhan. Alla människor som reser in från utlandet inklusive kinesiska medborgare kommer att behöva minst 14 dagars karantän. Dessa förs direkt från flygplatsen till specifika hotell.

“Det ser bättre och bättre ut”, men stora städer som Peking och Shanghai befinner sig fortfarande under restriktioner och press eftersom de har internationella flygplatser och vissa bekräftade fall fortfarande kommer in från utlandet varje dag, skriver kontakten.

Covid-19-utvecklingen i Kina ligger cirka 2-4 månader före utvecklingen Sverige (red anm).

Text och översättning: Torbjörn Sassersson, NewsVoice, uppd. kl 11:43 | Reservation: kommentera gärna uppgiften i artikeln ovan om att Covid-19-utvecklingen i Sverige ligger två månader efter utvecklingen i Kina. Denna uppskattning är och bör vara föremål för olika bedömningar och debatt.


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Kina
Stöd NewsVoice 2024
 • Ja nu är den globala upplåningen à tiotusentals miljarder redan gjord så är det bara att köra på som vanligt fram till nästa upplånings-pandemi. Blir det Ebola kan hamstrat toalettpapper användas för blodstänk.

 • Kina har skött det totalt motsatt sätt mot Sverige. Isolerat alla och satt munskydd på alla. I Sverige låter vi alla festa runt och hatar mot munskydd, men munskydd fungerar:
  https://medium.com/@adrien.burch/whats-the-evidence-on-face-masks-5f3c27a18cc
  https://www.sciencedaily.com/releases/2019/09/190903134732.htm
  Jag tror tyvärr vi får hög dödlighet, många fall och en lång sjukdomstid om vi inte ändrar taktik väldigt fort.
  Hoppas verkligen jag har fel.

 • Det är väl bara idioterna på den s.k. public service som misstror detta. Gång på gång – när man orkar lyssna på skiten – matas vi med att det inte är sant det som informeras från Kina. Vi luras enligt sakliga ps. Vilken jävla nyhetsinformation och det betalar vi skatt för.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *