Karta: Coronasmittan i Sverige och världen – Löpande uppdatering

25
20680

NewsVoice tar hjälp av sajten Worldometers.info och svenska Coronakartan som löpande uppdaterar antalet fall av coronasmittan Covid-19. Rulla ned för att se tabell med alla länder. Besök även GISandData.maps.arcgis.com.

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
0 0 rösta
Artikelbetyg
Prenumerera
Notify of
guest
25 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
per
per
Gäst
1 år sedan

Henning Witte har på White TV lagt upp en video där man menar att coronaviruset är ett försök till globalt maktövertagande, genom införande av olika tvingande och begränsande regler mot mänskligheten:

Rockefeller Institute lade fram Corona-planen redan för 6 år sedan – Police State Contagion: US Plan to Use Bioweapons to Impose Martial Law One Quarantine at a Time http://whitetv.se/sv/inget-fritt-medium-i-sverige/2420.html?fbclid=IwAR2VSloLpO1y73L_pJq5h-ZypT0DsNI0e2NeKBlC6-Q3is8Bxj6vp1nhKmo

Prat från samma person om samma sak:
US Biowarfare Against China https://www.youtube.com/watch?time_continue=105&v=g5f6JJO_37Q&feature=emb_logo

per
per
Gäst
Reply to  per
1 år sedan

Prat från samma person om samma sak:

US Biowarfare Against China https://www.youtube.com/watch?time_continue=105&v=g5f6JJO_37Q&feature=emb_logo

Magnus R
Magnus R
Gäst
1 år sedan

Det vore intressant att veta hur många tester som utförts och förhållandet antal tester/antalet smittade.
Det vore också intressant om opinionsinstitut fick välja ut 1000 pers för test varefter man fick en uppfattning om spridningen i området.

Kjell Holmsten
Kjell Holmsten
Gäst
Reply to  Magnus R
1 år sedan

Vilka tester pratar du om? Virus är inte bakterier, virus är icke levande så länge de inte har en värd att parasitera på. Hur fan ska du hitta ett virus att testa på om det inte lever. Är ni blinda, döva och mentalt förslavade här?

Kjell Holmsten
Kjell Holmsten
Gäst
1 år sedan

Det finns inget alternativ? Vansinnet sprider sig https://www.friatider.se/analys-massiv-isolering-eller-massdod-i-sverige-sista-chansen-att-valja-ar-nu

Hur fan ska detta sluta. Den djupa staten får hjälp av alternativen. Var det inte alternativen som skulle ha klara ögon att se med. Och rensade öron att lyssna med och en icke hjärntvättad hjärna att tänka med?

Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg
Gäst
Reply to  Kjell Holmsten
1 år sedan

Den här hysterin är väl ett utmärkt tillfälle att börja sålla agnar från vete bland altmedierna. Bara för att de officiellt inte har presstöd betyder det inte att det är den verkliga bilden.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
1 år sedan

US stänger gränserna mot Europa. Inga flyg från Europa utom UK är tillåtna till USA. Samtidigt skickar USA 30,000 soldater till en militärövning i Europa och alla de ska hem igen till USA efter övningen. Eller ska de stanna? (smiley)

Stella
Stella
Gäst
1 år sedan

Ericsson toppar patentansökningar.
WIPO consoliderar.
I USPTO ser man avtalen där patenten vidareförs…
https://assignment.uspto.gov/patent/index.html#/patent/search/resultAssignment?searchInput=Assignor%20name:%20%22ericsson%22&id=50336-964&qc=1
http://legacy-assignments.uspto.gov/assignments/assignment-pat-50336-964.pdf
2,732 results for “Assignor name: “ericsson””
https://assignment.uspto.gov/patent/index.html#/patent/search/resultFilter?advSearchFilter=patAssignorName:%22ericsson%22&qc=1
I avtalen är det viktiga i vilka som förutom parterna skrivs in i avatalen (legal representatives) samt vart deras bolag är inkorporeerade eller registrerade för att kunna se vilken rättslig jurisdiktion avtalen går under..

Diddno
Diddno
Gäst
1 år sedan

@ Kjell Holmsten, rätt och rätt, tom. individen som utvecklade testet som påstås användas menar att det är totalt oanvändbart i diagnossyfte och aldrig var tänkt till detta, ang. virus så har virolog mm. Stefan Lanka med största sannolikhet kommit sanningen närmast ang. dessa små virus, summeringen är att virus aldrig varit anledning till sjukdom hos människor, men det är tydligen effektivt som skrämselpropaganda hos fulnäsade ickemänniskor med långvarig agenda, lite OT fast ändå inte, ang. sk. demokrati som majoriteten fortfarande tror är nåt positivt, hur kommer det sig att det inte verkar finnas en klausul som gör det enkelt och oblodigt att avsätta individer på förtroendeposter när dom bevisligen inte bara grovt missbrukat sitt förtroende utan aktivt bidragit till att direkt och indirekt skada sina medmänniskor, vem har haft mandat att bestämma att folk behöver finna sig i representativ demokrati och vad säger att detta urusla människo och naturfientliga system är nån slags naturlag som inte går att ändra på, de få som kommer med kloka förslag till en positiv ändring vill få lyssna på och ta mig fan ingen verkar beredd att kliva ett enda steg utanför sin lilla komfortzon, varken här eller på nåt annat “alternativt” ställe, solidaritet med sitt eget folk och offervilja verkar inte längre existera utan endast extrem egoism och jakten på några ynka shekels, ni som “tror” att det sk. tjänstemannaansvaret togs bort av ni vet vem på 70 talet kan studera enskilt åtal, ingen inblandning av paragrafvrängare utan orätt ska sonas och den drabbade lägger ribban, krävs dock insikt, kunskap och en hel del ryggrad, testa själva, det är mycket uppfriskande att stå upp för det som är rätt

Kjell Holmsten
Kjell Holmsten
Gäst
1 år sedan

Kartan hänger inte med tabellen?

Kjell Holmsten
Kjell Holmsten
Gäst
1 år sedan

@Torbjörn Sassersson Bör du inte lägga upp en karta med de säsongsbundna influensafallen också. För “rättvisans” skull, och för att lugna ner oroliga här.

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Kjell Holmsten
1 år sedan

Visst, har du en länk till en sådan, helst autouppdaterad sida/visning.

Du frågade om kartan hänger med tabellen. Svar ja och nej. Det är två olika tjänster. Ibland är värdena samma.

Ulf Pohl
Ulf Pohl
Gäst
1 år sedan

Man tycks bara addera konstaterade fall men hur många har tillfrisknad under tiden? Det borde finnas en balansräkning någonstans så man kan få en uppfattning om framtidsutsikterna. Men det finns kanske en agenda att hålla liv i paniken.

Rockyman
Gäst
1 år sedan

Oj – läs på lite om biologi.

Erik Forsman
Erik Forsman
Gäst
1 år sedan

Bristerna börjar göra sig gällande i matbutikerna nu. Toapapper. Kaffe.
Fyll på med era egna erfarenheter.

Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg
Gäst
Reply to  Erik Forsman
1 år sedan

Hur många butiker har du besökt ?

Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg
Gäst
Reply to  Erik Forsman
1 år sedan

Försökte posta en fråga för ett gäng timmar sen-försöker igen : Hur många butiker har du besökt ?

Ola KS.
Ola KS.
Gäst
1 år sedan

Fria Tider uppmanar: “Viktigt meddelande: Stanna inomhus. Köp mat på nätet. Diska förpackningarna vid leverans. Tvätta händerna. Träffa ingen. Gör inga undantag.”
http://web.archive.org/web/20200313142044/https://www.friatider.se/

Erik Forsman
Erik Forsman
Gäst
Reply to  Ola KS.
1 år sedan

Skumt. Jag lever som vanligt. Tänker inte ändra mitt beteende.

Kjell Holmsten
Kjell Holmsten
Gäst
Reply to  Ola KS.
1 år sedan

Fria Tider har fått nippran å det elakaste – Vacciner mot det tack, jasså inte.

Erik Forsman
Erik Forsman
Gäst
Reply to  Kjell Holmsten
1 år sedan

Tror det finns en enkel förklaring. Just nu rapporterar alla media om detta. Ytters få vågar gå mot strömmen. Deras besöksfrekvens inom Sverige har fallit med nästan 20 %, så möjligen att dom försöker komma kapp. NewsVoice har ökat sin besöksfrekvens från Sverige med 10 %.

Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg
Gäst
1 år sedan

Som jag skrev i en kommentar tidigare så blir den här hysterin ett utmärkt tillfälle att sålla agnarna från vetet när det gäller altmedia.

Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg
Gäst
1 år sedan

Eftersom detta är en site som faktiskt drar åt sig mestadels förnuftiga och inkännande människor som inte är så lättlurade , utan tvärtom har huve´t på skaft och ser igenom mycket av lögner och dimridåer som sprids med hjälp av “fake-news”-månglarna så tänkte jag att det kan vara rätt ställe att gå ut med en liten påminnelse , när nu “Corona-hysterin” är i allvarlig stegring. Så…varning till känsliga läsare…det är faktiskt fredagen den 13:e i dag ; )

Ulrik T
Ulrik T
Gäst
1 år sedan

Nu ser man hur vi sjunker och andra länder går om.. mörka strategin tycks fungera.. iaf lite.. sen på frågan hur löste ni det? kommer svaren utebli.

ingemar ljungqvist
Gäst
1 år sedan

Det bästa för att få en riktig bild är att först gå in view of country och sedan klicka på det land man vill granska. Sedan scrollar man ner till Deaths och ändrar kurvan från linear till logaritmic. Då får man en bra bild av ökningstakten. Jämför gärna med Kina och Syd-korea, som lyckats. När den logaritmiska kurvan börjar plana ut betyder det att ökningstakten inte längre är exponentiell. Då kan man också ana kulmen. OBS Att Sveriges egna statistiska grafer inte lika tydligt ger någon tydlig fingervisning om detta. Statistik är ett mycket bra verktyg för att söka sanningen – samtidigt som den kan utnyttjas för det motsatta.

Gjorde motsvarande analys för ett 70-tal länder när det gällde HIV. Detta för åren 1976- 1994 (ca) Då kunde man också för varje land läsa ut när epidemin började. Detta trots att tester inte fanns tillgängliga förrän 1986. Den epidemin startade f.ö inte i Wuhan utan på Manhattans södra delar 1978-79. Afrika hakade på med första fallen 1981 i Uganda och Sydafrika