Coronaviruset: Region i norra Italien spärras av – 16 miljoner människor i karantän

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 8 mars 2020
- NewsVoice redaktion
Coronavirus i Italien. Licens: Shutterstock
Coronavirus i Italien. Licens: Shutterstock
Coronaviruset i Italien. Licens: Shutterstock.com

Genom en regeringsorder spärras hela Lombardiet i norra Italien av med omedelbar verkan. Beslutet om ett nationellt nödläge förmedlades av Italiens premiärminister i ett TV-tal natten till söndag. Karantänshändelsen är en indikation på vad som kan hända på andra platser i Europa.

På natten mellan lördag och söndag undertecknade premiärminister Giuseppe Conte ett dekret som omedelbart inför begränsningar för människors förmåga att röra sig. Avstängningen gäller fram till den 3 april på grund av Coronavirus-krisen. Regionen som påverkas är Lombardiet och vissa provinser i Veneto, Emilia Romagna och Piemonte. Det kommer att vara möjligt att komma in och ut ur området endast vid av allvarliga och tillåtna skäl.

Totalt kommer dessa åtgärder att påverka över en fjärdedel av den italienska befolkningen, omfattande 16 miljoner människor.

WHO har tidigare satt dödligheten i coronaviruset till 3,4% av alla smittade, men Italien uppges ha en mycket högre dödlighet på 4,3%, men dessa siffror har ifrågasatts efter att det påståtts att milda fall inte räknas med i statistiken. Uppgifter gör gällande att de flesta som dör är över 85 år eller är personer som redan har andra svåra sjukdomar.

Läs mer: Coronaviruset kan vara ungefär lika dödligt som vanlig säsongsinfluensa

Regel: Minst en meter mellan människor

Många sociala verksamheter stängs i den nu avspärrade regionen i Italien. Det berör tex skolor, teatrar, biografer, kulturcentrum, föreningsverksamheter, diskotek, bingosalar och museer. Folksamlingar tillåts inte. De flesta sportaktiviteter stängs som gym, skidorter och simhallar. Vissa sporter som sker bakom stängda dörrar är tillåtet.

Speciella regler gäller för barer och restauranger som endast får hålla öppet från kl 6 till 18 och alla gäster har skyldigheten till en meters avstånd mellan besökare, annars kommer aktiviteten att avbrytas. Samma distansregel gäller vid besök i matbutiker.

Matbutikerna i köpcentra och marknader kommer att stängas på helgdagar och helgdagar. Det rekommenderas också att begränsa tillgången till butiker, marknader, mässor för att minimera kontakt mellan människor.

Släktingars och besökarnas tillgång till sjukhus, äldreboenden, läkarmottagningar är begränsat till de fall som anges av respektive anläggnings hälsohanteringsregler.

Affärsmöten ska skjutas upp och istället ska möten genomföras digitalt.

Text: NewsVoice

Källa och relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Modefrasen, “buzzword” för tiden i US MSM är “Trump’s Katrina moment”. Detta lilla script avslöjar snarast en repeterare istället för en journalist. Denna fras med hänvisning till senfärdighet.

 • Med dagens smådrönare är det lätt att plantera virusungar där det “passar”. Varför just Lombardiet? Strax efter brexit?

 • Detsamma gäller för vicegrad länderna, Polen Tjeckien Ungern Slovakien ,bara ett fåtal fall trots att de ligger i Europa.
  kanske bättre kontroller vid gränserna ?

 • https://www.bbc.com/worklife/article/20200309-coronavirus-covid-19-advice-chinas-work-at-home-experiment

  Kan vara en el av syftet. Att implementera jobba hemma modell. Där människan tror att den har fått mera frihet men med alla appar med kontrollmekanismer blir det bara ett billigt arbetsläger. Vi behövs bara till att existera för att teknokraterna ska kunna förverkliga sin dröm om en space ekonomi. Genom namnets förvandling till derivat behöver vi bara finnas som nyttiga idioter att sköta nödvändiga arbetsuppgifter. Robotar står klara att sköta grovgörat. Billigaste arbetskrfaten någonsin. Robotar som inte skapar oreda, männsikor som sitter i sina hem och gör det som de blir tillsagda och drar in på arbetsplatskostnader mm.

 • Underligt att det finns så få fall av konstaterat Corona-virus i Afrika trots att kontinenten har över en miljard invånare. Endast 82 människor har smittats i nio länder, varav 49 st i Egypten med över 99 miljoner invånare. Vad händer om/när Corona-viruset smäller till ordentligt i Afrika i relation till migrationen till Europa?

  John Hopkins university har en interaktiv världskarta som visar smittohärdar:
  https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

  • Det har jag också funderat på! Det har ju diskuterats om Covid19 kan tänkas koppla sig mera framgångsrikt till asiater, och om så är fallet att det är specifikt dna-relaterat på något sätt, så kan förstås också det omvända gälla, d v s att det inte biter på vissa. Zazzio menar i intervjun av Sassersson att 20% helt enkelt inte drabbas vid vanlig influensa, oavsett hur mycket de utsätter sig för smitta. Kanske har också Covid19 som syfte att testa ett virus förmåga att utesluta vissa. Jag har svårt att tro att det inte skulle vara intressant kunskap för parasiterna att äga. En form av genetiskt prickskytte.

  • Detsamma gäller för vicegrad länderna, Polen Tjeckien Ungern Slovakien ,bara ett fåtal fall trots att de ligger i Europa.
   kanske bättre kontroller vid gränserna ?

  • Kan ju bero på att Afrika gjort sig av med västkorrumperade laboratorier. De har väl lärt sig genom årens aidslarm, ebola, zika osv.
   För Afrika är Malarian ett långt mycket större problem för att inte tala om svälten.

   Coronainfluensan är en hajpad produkt från västkontrollerad forskning, om man nu kan kalla det för forskning?
   Exakt som alla andra “influensor”.

 • Har precis sett videon med Michael Zazzio på kanal News Voice, en mycket sorglig upplevelse. Skräckcsenarion med upp till 80% smittade och inget annat är reklam för KS – Kolloidalt Silver. C-vitaminet och D-vitaminet kom helt i skymundan för KS, både c och d vitamin är gamla beprövade vitaminer vid alla sjukdomar.

  Ingenting om hur coronaviruset har fått spridning i världen.
  Det första rapporterade fallet med COVID-19-infektion var 1 december 2019. Beroende på inkubationsperioden, som fortfarande är okänd, kan den första ledningen, förutsatt att det fanns en, ha inträffat var som helst i november. Den officiella uppskattningen är en 14-dagars inkubationsperiod, men en brittisk hälsoekspert tror att det är 24 dagar, och nordkoreanska biologiska krigföringsexperter tror att det är 30 dagar, säger Boyle.

  Om detta stämmer så misstänker jag att sjuka måste ha dykt upp lite var stans i Kina och kanske andra länder, vad vet jag. Men en sjuk konstaterad 1 Dec med en inkubationsperiod låt säga från 1 vecka till 4 veckor. Hur många denna patient smittat vet vi inte och ingen utanför min vänkrets heller för det går inte att få reda på detta. Något så oförutsägbart med smittspridning men att lyckas som den klinik som först visades i medierna och den döda forskare och läkare som vårdade 7 smittade på sin klinik var kom dem ifrån? Och hur kunde alla 7 hamnat hos samma läkare? När och var hade de smittat, och visste patienterna och läkaren om från början att det var coronavirus?

  Nej frågorna är många och mina misstankar väger över till att allt är en gigantisk lögn ett nytt klimathoax men nu i coronavirus alarmismen. Läs gärna Mercolas artikel om virus som Bio-vapen. Och hur
  “Till exempel, som beskrivs i min New York Times bästsäljare 2009 ” The Great Bird Flu Hoax “, beräknade dåvarande president George Bush Jr. 2 miljoner amerikaner skulle dö av fågelinfluensa; det bästa fallet tar bara 200 000 liv. Det slutliga antalet dödsfall i USA från den pandemin var noll.”
  Mycket trevlig läsning önskar jag er alla och släpp skräcken lös.

 • Undrar just vad är det som pågår egentligen? Med tanke på att det sägs att vi här i Sverige har en sk beredskapsövning,som ska vara i 2 år?!Har jag uppfattat detta rätt? Det är så mycket som sker på en och samma gång nu…Ekonomin kommer upp i resonemanget med coronaviruset ofta…Pratade med en akupunktör, som hade hört via en kamrat, att frekvensen på 5G som sänds på så hög frekvens som 60Ghz, hamnar på samma frekvens som den lägre delen av lungan har, detta kan ju förklara hur otäckt detta kan bli…detta kanske någon som är mer insatt i detta med frekvenser i våra olika organ ligger på i våra kroppar…vore intressant…

 • Hur länge ska populasen gå på allt som skapats över huvudet på brysselpolitrukerna? Jätteproblem med ett jämförelsevis fåtal italienare jämför med de +30000 som ska klättra över taggtråden i Grekland. Corona verkar vara helt politiskt och knappast medicinskt riktat. Intressant att se alla grabbar med smarta telefoner av senaste modell som vill in till EU under en kommande recession. Varifrån får dom abonnemangen? Eftersom man i Turkiet måste legitimera sej när man öppnar ett abonnemang så har de antagligen europeiska sådana för att kunna skicka ut allt på Youtube.

 • Det här handlar om “fear mongering” i stor skala med tanke på att Corona-viruset verkar vara mildare än en vanlig säsongsinfluensa.

  Är de drastiska åtgärder som nu tas till i den norra, rika delen, av Italien verkligen försvarbara om man t ex jämför med de ytterst hotfulla biologiska effekter som utrullningen av 5G utgör. 5G verkar inom 60 GHz-frekvensen. När mikrovågsstrålningen “beamas” slås syremolekyler sönder i tre delar, vilket gör att det inte kan binda med hemoglobinmolekyler som ska föra det livsviktiga syret runt i våra kroppar. Resultatet blir ödesdigert då vi drabbas av syrefattigdom som leder till andningssvårigheter, hjärtbesvär som stroke och i sämsta fall leder till döden.

  Ska vi framöver behöva köpa syrgasmasker för att få lov att existera i samband med att 5G rullas ut i en allt mer aggressiv takt?

  Artikel med en vetenskaplig artikel i fulltext och video om farorna med 5G och 60GHz: https://blog.iyannis.com/60-ghz-frequencies-absorbed-by-oxygen/
  https://www.rfglobalnet.com/doc/fixed-wireless-communications-at-60ghz-unique-0001

  • Det verkar iaf vara mildare för befolkningen under 50 år, men hur dödstalen skiljer sig mellan en vanlig influensa och Covid19 för 50+ har jag inte sett några siffror på. Det är i vilket fall som helst ett “välriktat” virus som rensar upp åt parasiterna bland de pensionsbärande individerna. Det passar ju bra eftersom också deras äldreboenden behövs för andra befolkningsgrupper…
   I mina ögon ter sig moderutbrottet i Kina som just ett sådant, medan Italien och Iran är iscensatta kluster, och fabricerade virus på burk är synnerligen hotfulla eftersom de kan sätta igång smittspridning där det “behövs”. Det är framför allt detta som utgör hotet.
   Många uttalar just att hotet är uppblåst, s k fear mongering, men medan tidigare implementerade virus kan ha varit testversioner, så är kanhända Covid19 ett reellt hot? Vi har ropat “vargen kommer, vargen kommer” så många gånger, men kanske är det nu den verkligen dyker upp? Den lömska inkubationstiden och virusets förmåga att överleva på ytor i nio dagar, liksom dess “treeniga” konstruktion, skapar helt klart betydligt större problem än de vid influensa.
   Om Covidutbrottets primära syfte är att blanda bort korten gällande det ekonomiska och finansiella haveriet, så verkar dess sekundära syfte – i synnerhet på det drabbade fartyget, vara en täckmantel för 5G-tester.
   Dana Ashlie, “The BEST NEWS re CΟRΟNΑ VΙrus you’ve heard all month! Kinda.”
   https://www.youtube.com/watch?v=CtfqUtW_8AA&t=19s
   Jag kan därför inte betrakta tilltaget med Covidsmittspridningen som fear mongering eftersom faran är uppenbar, särskilt för äldre, utan mera som fullskalig terrorism, som vanligt i syfte att förbättra pensionsfonder, dölja misstag och testa ny teknologi.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *