Epidemiolog: Coronaviruset kan ge miljontals dödsfall – Prognos

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 9 mars 2020
- Torbjörn Sassersson red.
Epidemiolog Jim Axelrod, 2 mars 2020. Foto: CBS Evening News

Epidemiologen Jim Axelrod från Harward University varnar i denna CBS-intervju att coronaviruset (Covid-19) är ett allvarligt hot. CBS uppger att Jim Axelrod är en av USA:s mest framstående virusexperter. Axelrod menar att 40-50% av världens vuxna befolkning – enligt en prognos – kan infekteras av coronaviruset med konsekvensen att flera miljoner människor dör.

Jim Axelrod betonar att de möjliga prognoser som han arbetat på är projektioner, men att de baseras på en mix av flera matematiska modeller (inkl historiska data). Han säger att prognoserna pekar på miljontals av dödsoffer inom en relativt nära framtid. De flesta som kommer att dö är sannolikt den äldsta delen av världens befolkning.


Axelrod tror att skolor kommer att stängas och att folksamlingar på offentliga platser begränsas, vilket tex inkluderar religiösa sammankomster. Folk kommer att uppmanas att arbeta på distans och sjuka måste räkna med att stanna hemma.


Covid-19 mycket värre än SARS

Axelrod säger att Covid-19 skiljer sig kvalitativt från coronavirussmittorna SARS och MERS. Covid-19-smittan är redan 10 gånger större än SARS, som officiellt dödade endast 774 personer åren 2002-2003.

CNN meddelar att kanalen från och med idag beslutat att kalla den pågående coronasmittan för en pandemi (“global epidemi”).

“Starting today, you will notice that CNN is using the term pandemic to describe the current coronavirus outbreak. It is not a decision we take lightly. While we know it sounds alarming, it should not cause panic.

So why now? The World Health Organization hasn’t called the coronavirus outbreak a pandemic. Nor has the US Centers for Disease Control and Prevention.

But many epidemiologists and public health experts argue the world is already experiencing a pandemic because of the novel coronavirus. There are now over 100,000 cases and over 3,000 deaths attributed to this new virus.”

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Samtidigt är ju inga virus eller influensor att leka med om man har ett nedsatt immunförsvar eller andra faktorer som påverkar. Tror själv inte längre dessa epidemier är naturliga utan iscensatta och visst skadas och dör många av dessa det är inte min mening att förminska skadan detta orsakar. Men, dessa används säkert för syndabockar. MSM rapporterar ju bara det som är godkänt och med hysterin som de vill skapa för att kunna införa restriktioner etc för att kunna skylla marknadens nedtåg kan nog alla se igenom.
  En vettig människa stannar ju hemma när den är sjuk utan att behöva sättas i karantän.

 • Armstrong bekräftar med: “While the market crash has been blamed on the COVID-19, this is really just an excuse for a market that was ripe for a correction anyway.”

 • Intressant och seriöst från läkarföreningen (halvstatligt) om Corona
  Det är Referensgruppen för Antiviral Terapi (RAV) som skriver i länken nedan.

  https://www.sls.se/globalassets/rav/rekommendationer/rav_corona_200303.pdf

  Men naturligtvis inget som refereras till i media, klipp ur texten

  “Utmaningar vid behandling av COVID-19
  Nästan alla som infekteras med SARS-CoV-2 saknar behov av sjukvård eller antiviral behandling Många unga då de inte är allvarligt sjuka. Ett mindre antal personer, särskilt de med andra komplicerande sjukdomar såsom exempelvis kronisk lungsjukdom eller hjärt-kärlsjukdom, kan dock bli svårt sjuka med viss risk för död, liksom vid exempelvis influensa-infektion.”

  Själv ser jag hela spektaklet som 2000-talets första världskrig mot våra sinnen.
  Tänker kanske egentligen nåt som “hungergame”.
  Isolera Sverige i nån vecka o det är tomt i hyllorna, tänk Italien.
  Reset av internationell ekonomi är ju också en tanke som dyker upp.

  LeifB

 • Martin Armstrong (9 mars 2020): Coronavirus to Subside in April

  “We have been in contact with very high-level people and the expectation is that the coronavirus (COVID-19) will subside in April with the normal flu season. This may be more in line with our model which is pointing to 2022 as the worst in such disease periods. Diseases of this nature love cold weather. They do not thrive in warming periods. This is why the flu season comes at the end of the summer.”

  “As it stands now, the COVID-19 has been approximately 107,644 cases worldwide with 437 cases in the U.S. as of Mar. 8, 2020. The flu, on the other hand, is estimated to have reached 1 billion cases worldwide with 9.3 million to 45 million cases in the U.S. per year.”

  https://www.armstrongeconomics.com/international-news/disease/coronavirus-to-subside-in-april/

 • Finns flera olika tag på vad coronaviruset är. Det man alltid kan vara säker på är att det finns affärsfrågor inblandade i pandemier och katastrofer som inte verkar helt naturliga. Precis som run 9 / 11 och Merril Lynches orediga affärer är det nu avsläjandet av bankirernas verksamheter som skapar problem i affärsvärlden på olika sätt och håll. Viruset är ju angenämt lägligt att skylla på.

  Anna Von Reiz skriver så här:

  “It’s not the corona virus causing all the upset and scrambling, except for the weak-minded among us. It’s theexposure of many, many, manydirty bank deals and international intrigues going back totheCivil War days, coupled with the need to shut Washington, DC, down for 90 days to complete the bankruptcy of the UNITED STATES, INC., under some pretense, that is mandating the chaos.
  Face the fact: the corona virus is a bust. It’s highly contagious, yes, but it is not nearly as deadly as some parties had supposed and hoped. The spectacle of all these “quarantines” and hysteria and hype is staged. It’s all BS. The virus itself is about as dangerous as a bad case of flu, which is to say that it is no reason for hysteria and also to note that quarantines are useless.”

  http://annavonreitz.com/stopthepressespublicnotice.pdf
  http://annavonreitz.com/ubsreceiptbook.pdf
  http://annavonreitz.com/whatrv.pdf

  • Jag har kommenterat på Newsvoice under lång tid under signaturen Birgitta, men jag har inte skrivit kommentaren ovan. Hur många Birgittor kan kommentera här på Newsvoice egentligen?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *