Epidemiolog: Coronaviruset kan ge miljontals dödsfall – Prognos

13

Epidemiologen Jim Axelrod från Harward University varnar i denna CBS-intervju att coronaviruset (Covid-19) är ett allvarligt hot. CBS uppger att Jim Axelrod är en av USA:s mest framstående virusexperter. Axelrod menar att 40-50% av världens vuxna befolkning – enligt en prognos – kan infekteras av coronaviruset med konsekvensen att flera miljoner människor dör.

Jim Axelrod betonar att de möjliga prognoser som han arbetat på är projektioner, men att de baseras på en mix av flera matematiska modeller (inkl historiska data). Han säger att prognoserna pekar på miljontals av dödsoffer inom en relativt nära framtid. De flesta som kommer att dö är sannolikt den äldsta delen av världens befolkning.


Axelrod tror att skolor kommer att stängas och att folksamlingar på offentliga platser begränsas, vilket tex inkluderar religiösa sammankomster. Folk kommer att uppmanas att arbeta på distans och sjuka måste räkna med att stanna hemma.


Covid-19 mycket värre än SARS

Axelrod säger att Covid-19 skiljer sig kvalitativt från coronavirussmittorna SARS och MERS. Covid-19-smittan är redan 10 gånger större än SARS, som officiellt dödade endast 774 personer åren 2002-2003.

CNN meddelar att kanalen från och med idag beslutat att kalla den pågående coronasmittan för en pandemi (“global epidemi”).

“Starting today, you will notice that CNN is using the term pandemic to describe the current coronavirus outbreak. It is not a decision we take lightly. While we know it sounds alarming, it should not cause panic.

So why now? The World Health Organization hasn’t called the coronavirus outbreak a pandemic. Nor has the US Centers for Disease Control and Prevention.

But many epidemiologists and public health experts argue the world is already experiencing a pandemic because of the novel coronavirus. There are now over 100,000 cases and over 3,000 deaths attributed to this new virus.”

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

13 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Stella
Stella
Gäst
10 mars 2020 kl 06:56

Samtidigt är ju inga virus eller influensor att leka med om man har ett nedsatt immunförsvar eller andra faktorer som påverkar. Tror själv inte längre dessa epidemier är naturliga utan iscensatta och visst skadas och dör många av dessa det är inte min mening att förminska skadan detta orsakar. Men, dessa används säkert för syndabockar. MSM rapporterar ju bara det som är godkänt och med hysterin som de vill skapa för att kunna införa restriktioner etc för att kunna skylla marknadens nedtåg kan nog alla se igenom.
En vettig människa stannar ju hemma när den är sjuk utan att behöva sättas i karantän.

Birgit Sjölander
Birgit Sjölander
Gäst
Reply to  Stella
11 mars 2020 kl 22:22

Rätt Stella!

Stella
Stella
Gäst
10 mars 2020 kl 06:50

Armstrong bekräftar med: “While the market crash has been blamed on the COVID-19, this is really just an excuse for a market that was ripe for a correction anyway.”

Leif Bengtsson
Leif Bengtsson
Gäst
10 mars 2020 kl 01:43

Intressant och seriöst från läkarföreningen (halvstatligt) om Corona
Det är Referensgruppen för Antiviral Terapi (RAV) som skriver i länken nedan.

https://www.sls.se/globalassets/rav/rekommendationer/rav_corona_200303.pdf

Men naturligtvis inget som refereras till i media, klipp ur texten

“Utmaningar vid behandling av COVID-19
Nästan alla som infekteras med SARS-CoV-2 saknar behov av sjukvård eller antiviral behandling Många unga då de inte är allvarligt sjuka. Ett mindre antal personer, särskilt de med andra komplicerande sjukdomar såsom exempelvis kronisk lungsjukdom eller hjärt-kärlsjukdom, kan dock bli svårt sjuka med viss risk för död, liksom vid exempelvis influensa-infektion.”

Själv ser jag hela spektaklet som 2000-talets första världskrig mot våra sinnen.
Tänker kanske egentligen nåt som “hungergame”.
Isolera Sverige i nån vecka o det är tomt i hyllorna, tänk Italien.
Reset av internationell ekonomi är ju också en tanke som dyker upp.

LeifB

Stella
Stella
Gäst
9 mars 2020 kl 19:56

Finns flera olika tag på vad coronaviruset är. Det man alltid kan vara säker på är att det finns affärsfrågor inblandade i pandemier och katastrofer som inte verkar helt naturliga. Precis som run 9 / 11 och Merril Lynches orediga affärer är det nu avsläjandet av bankirernas verksamheter som skapar problem i affärsvärlden på olika sätt och håll. Viruset är ju angenämt lägligt att skylla på.

Anna Von Reiz skriver så här:

“It’s not the corona virus causing all the upset and scrambling, except for the weak-minded among us. It’s theexposure of many, many, manydirty bank deals and international intrigues going back totheCivil War days, coupled with the need to shut Washington, DC, down for 90 days to complete the bankruptcy of the UNITED STATES, INC., under some pretense, that is mandating the chaos.
Face the fact: the corona virus is a bust. It’s highly contagious, yes, but it is not nearly as deadly as some parties had supposed and hoped. The spectacle of all these “quarantines” and hysteria and hype is staged. It’s all BS. The virus itself is about as dangerous as a bad case of flu, which is to say that it is no reason for hysteria and also to note that quarantines are useless.”

http://annavonreitz.com/stopthepressespublicnotice.pdf
http://annavonreitz.com/ubsreceiptbook.pdf
http://annavonreitz.com/whatrv.pdf

Birgit Sjölander
Birgit Sjölander
Gäst
Reply to  Stella
11 mars 2020 kl 22:19

Rätt. Bara man vet vilka bakgrunds krafter som styr både Havard och CNN då vet man.

stig lönnqvist
stig lönnqvist
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
10 mars 2020 kl 09:20

Hur går det ihop…då sprider man fake news eller tror inte på “both sides”

Maria
Maria
Gäst
9 mars 2020 kl 15:29

Känns märkligt att Newsvoice hoppar ombord på hysteritåget…

Birgitta
Birgitta
Gäst
9 mars 2020 kl 14:55

Alltid det värsta!

Birgitta
Birgitta
Gäst
Reply to  Birgitta
9 mars 2020 kl 18:54

Jag har kommenterat på Newsvoice under lång tid under signaturen Birgitta, men jag har inte skrivit kommentaren ovan. Hur många Birgittor kan kommentera här på Newsvoice egentligen?

m96
m96
Gäst
9 mars 2020 kl 14:40

Lite kritiskt tänkande kanske gällande denna hysteri?