Coronaviruset kan vara ungefär lika dödligt som vanlig säsongsinfluensa

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 5 mars 2020
- Torbjörn Sassersson red.
Ben Swann, 12 aug 2019. Pressfoto: TruthinMedia.com
Ben Swann, 12 aug 2019. Pressfoto: TruthinMedia.com
Ben Swann, 12 aug 2019. Pressfoto: TruthinMedia.com

GRANSKNING. Den amerikanska undersökande journalisten Ben Swann rapporterar att Coronaviruset inte nödvändigtvis är värre än en vanlig säsongsinfluensa. Han baserar påståendet på en granskning av statistiska data.

Ben Swann säger att när WHO i veckan hävdade att coronaviruset (Covid-19) är mer dödligt än vanlig säsongsinfluensa har organisationen utelämnat viktiga data som tex  mängder av milda fall av smittan.

WHO:s generalsekreterare Tedros Adhanom Ghebreyesus säger i ett färskt offentligt uttalande att det handlar om en ny sorts viruslinje som ingen har immunitet mot, men ett nytt virus behöver inte betyda “världens undergång” (red anm).

Dödligheten för coronaviruset är i medeltal 3,4%, men siffran är dåligt beräknad och dessutom är det en grov bedömning, menar Ben Swann. Siffran baseras på statistiska data primärt från Whuan i Kina där dödligheten är ovanligt hög. Många av de som avlidit agerade inte adekvat på smittan eftersom de inte visste vad de hade och de ledde till högre dödstal, är en förklaring.

Den senaste statistiken (per den 5 mars 2020, kl 19:00) visar på över 97,000 bekräftade fall av smittan fördelat på 70 länder. Drygt 3300 dödsfall har rapporterats. Vad som ofta inte nämns i massmedierna är att minst 51,000 personer har återhämtat sig helt från coronasmittan.

Det är även anmärkningsvärt att denna statistik utelämnar alla milda fall av smittan, poängterar Swann.

Läs mer: C-vitamin är Kinas hemliga vapen mot coronaviruset

Tidigare har rapporterats via flera större mediekanaler att 80% av alla smittade med coronaviruset endast haft milda symptom som inte behöver någon särskild sjukhusbehandling alls. Detta ska sättas i perspektiv till att flera länder runt om i världen och delstater i USA går ut och deklarerar olika grader av kristillstånd.

Oavsett viruset dödlighet påverkas ekonomier och företag runt om i världen hårt. Ikväll rapporter den brittiska kanalen Channel 4 News att flygbolag drabbats kanske allra mest. Flybe är ett brittisk flygbolag som igår kväll meddelade att alla flyg ställts in och att *företaget gått i konkurs.

Text: Torbjörn Sassersson, text uppd. kl 22:23*

Relaterat och källor


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • De medvetna har förberett sig både mentalt och prakistkt. Litar på sin egen förmåga att klara en kris utan att vara beroende av en “stat” som inte har varken matreserver eller annan hjälp när det ekonomiska haveriet kulminerar.

  Det vore smart om folket kunde se det som kommer och började lita på varandra istället för bolagsstaten som kommer att klamra sig fast med alla medel och erbjudande om elektroniska dittan och dattan. Social Demokrati (inte partipolitik nu) är kapitalism som kommer att förvandlas antingen till en egoistisk modell av kommunism, eller, om folket kan ta sig i kragen och göra det inre och yttre arbete som krävs och kommer att ske förr eller senare, dvs omstrukturera det statliga till folkägda kooperativ som till slut kommer att ge den trygghet som krävs för att våga bli en autentisk modell av självstyrande eneheter som inte har vinstmaximering som förebild och mål utan allas välmående.

  Oavsett vilket system man väljer ske näst blir detta det slutgilitiga. Frågan är bara genom hur mycket lidande för männiksorna.

  Tom aktörerna i piratstasmodellen kommer att vara utdöda eller avrogrammerade. Dessa lider av det värsta beroendet av allat, makt och pengar. Självklart tar det mest ansträngning att avgifta sig från sådana beroenden. Det vanliga folket kommer att ha det mycket lättare även om det inte ser utså just nu.

 • Det går faktiskt inte att uttala sig om hur den långvariga effekten av coronaviruste som ett biovapen utvecklar sig.
  Oavsett om det nu är ett ypperligt läge att dra in kontanter för att stoppa spridningen av smittan (oavsett hur sjukdomsbilden ser ut medsymptom) och som i Kina införa creditrating system genom appar under förevändingnen att man behöver ha celarance att vara smittfri innan man släpp utfrån sin karantän.

  Vad vill man med dessa appar som ger en grad som social funktionell kan man ju fråga sig? Finns nog flera än ett alternativ men ett kan du läsa om nedan:

  Nedan är skrivet av Ken Dost. Minns inte vart denna kom ifrån dock.
  https://dostaffixedacations.wordpress.com/

  “For about the next twenty years or so, the institutions of Fannie Mae and Freddie Mac were the trust and integrity to tens of millions saved from the unscrupulous practices of lenders and bankers. Then along came Mortgage Electronic Registration Systems, Inc. (MERS) founded in service mark info add and the particulars with mers/nationsbank.

  MINDBOX / BRIGHTWARE PRESENTATION

  https://dostaffixedacations.wordpress.com/tag/mindbox/
  This was all in combination with certain other events that includes, but not exclusive only to, the 1998 court ruling in State Street v Signature Financial Group, the final death to Glass-Steagall with the 1999 passing of the Graham-Leach-Bliley Act, the 1999 International Trademark Treaty Law, the 2001 enactment of the Uniform Commercial Code revised Article 9, the events of 9/11/2001, and the 2001 Office of the Comptroller of the Currency (OCC) seditious abandonment of the Constitution, with the enactment and enforcement of deregulation and preemptive policies.

  While global attention was suddenly diverted to a foreign war on terror, the business of banking got busy putting in place the mechanisms of economic terrorism and instituted tyranny. Where Muslim fundamentalism failed in its attempt to crush Western capitalism and democracy, foreign agent intellectual properties law firms in direct collusion with the business of banking, subsidiaries, and affiliates overwhelmingly have succeeded. Doing so on a Westernized spin on the principles of Sharia Law to do so.

  This is not a baseless allegation, nor is anything Declared herein baseless, as it is all proven, prima facie, upon the embodiment of patents and trademarks and the agreements recorded thereunder. Insofar as Sharia Law is concerned, the paired patent published applications, US 2003/0233324 A1, Pub. Date: Dec. 18, 2003, entitled DECLINING BALANCE CO-OWNERSHIP FINANCING ARRANGEMENT, and
  Pub. No.: US 2004/0177029 Al, Pub. Date: Sep. 9, 2004, entitled, COMPUTER SYSTEM FOR SHARIAH-COMPLIANT COMPUTER-AIDED METHOD FOR SECURING A SHARIAH-COMPLIANT CREDIT ENHANCEMENT, that specifically speaks to MORTGAGE ELECTRONIC REGISTRATION SYSTEMS (MERS).

  This was all part of the new economic system established by the business of banking behind the protective veil of the deregulation and preemptive policies of the Office of the Comptroller of the Currency (OCC), which the undersigned contends is an act of sedition on the part of the OCC. This new economic system is modeled on a foundation of sophisticated artificial intelligence, namely on the rules and cased reasoning patents of Inference Corporation, as injected by its companies thereunder, Mindbox and Brightware, and its trademark and service marked good, products, and services. Of curious note are the companies pseudo-names – fuel and butane, which goes to ‘leases,’ which is more curious considering the key feature of this new economic model is the stripping of ownership. Stated differently, the conversion of people into commercial lessors, by the stripping us of ownership of our own personal, intellectual, and real properties.

  ‘Veto and terminate all elected agreement of nominating agent, MERS and all successors and assigns, and all legal representatives, successors and assigns, WHATSOVER, where ever located, domestic, foreign, and universal, nunc pro tunc, mutatis mutandis’

  These are the key elements to very best of my cognition and understanding, to driving a stake through the heart of this evil tyranny that grips our nation and world at present.”
  – Ken Dost , author.

  Det finns redan bolångivare som använder sig av creditenhancement för lån. Ett bolag som texen mäklare inte tillåter som långivare till ett husköp.

  Vad händer i Sverige när det oundvikligai det ekonomiska systemet når sin topp?
  De mest privatbelånade folket på jorden nästan?
  De blir av med sina jobb kanske, behöver upprätthålla sina månatliga betalningar.
  Alla som inte hunnit skaffa sig en creditbakrund som behöver hem för det finns ju inga allmännyttiga bostäder att hyra knappt?
  Vilka ska utfärda bostadslån till dessa som inte uppfyller kriterier för lån eller yterligare belåning?
  Och nää.. detta är inte något Jimpan reklam. Detta är vad svensken står framför.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *