Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

New York: Coronaviruspatienter behandlas med C-vitamin

publicerad 25 mars 2020
- TV Hälsa
Patient med intravenös dropp. Foto: Anna Shvets Licens: Pexels.com
Patient med intravenös dropp. Foto: Anna Shvets Licens: Pexels.com
Patient med intravenös dropp. Foto: Anna Shvets Licens: Pexels.com

Läkare i delstaten New York har börjat behandla kritisk sjuka coronaviruspatienter med höga doser intravenös C-vitamin. Förra veckan skrev TV Hälsa om det framgångsrika behandlingen av Covid-19 patienter i Kina. Nyheten spred sig världen över och nu har fler sjukhus börjat ta efter.

Text: Sanja R. Juric | Temabild ovan: Coronapatienter behandlas med C-vitamin. Foto: Anna Shvets. Licens: Pexels

Dr Andrew Weber, specialist i kritisk vård vid Northwell Health, har börjat ge sina intensivvårdspatienter 1,500 mg intravenöst C-vitamin, tre till fyra gånger per dag. Enligt läkaren baseras behandlingen på kliniska studier som genomfördes i Kina i år. En av dessa inleddes den 14 februari på Zhongnan Hospital i Wuhan och förväntas vara klart i slutet av september.

“Patienterna som fick C-vitamin blev betydligt bättre än de som inte fick C-vitamin… Det hjälper enormt mycket, men det lyfts inte fram eftersom det inte är ett tilltalande läkemedel.” – Dr Andrew Weber

Läs resten av artikeln i TV Hälsa


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq