New York: Coronaviruspatienter behandlas med C-vitamin

4
1209
Patient med intravenös dropp. Foto: Anna Shvets Licens: Pexels.com
Patient med intravenös dropp. Foto: Anna Shvets Licens: Pexels.com

Läkare i delstaten New York har börjat behandla kritisk sjuka coronaviruspatienter med höga doser intravenös C-vitamin. Förra veckan skrev TV Hälsa om det framgångsrika behandlingen av Covid-19 patienter i Kina. Nyheten spred sig världen över och nu har fler sjukhus börjat ta efter.

Text: Sanja R. Juric | Temabild ovan: Coronapatienter behandlas med C-vitamin. Foto: Anna Shvets. Licens: Pexels

Dr Andrew Weber, specialist i kritisk vård vid Northwell Health, har börjat ge sina intensivvårdspatienter 1,500 mg intravenöst C-vitamin, tre till fyra gånger per dag. Enligt läkaren baseras behandlingen på kliniska studier som genomfördes i Kina i år. En av dessa inleddes den 14 februari på Zhongnan Hospital i Wuhan och förväntas vara klart i slutet av september.

“Patienterna som fick C-vitamin blev betydligt bättre än de som inte fick C-vitamin… Det hjälper enormt mycket, men det lyfts inte fram eftersom det inte är ett tilltalande läkemedel.” – Dr Andrew Weber

Läs resten av artikeln i TV Hälsa


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
4 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Mayne Sundewall Hopkins
Mayne Sundewall Hopkins(@mayne-sundewall-hopkins)
27 mars 2020 kl 20:38

Ajdå – inte bara i Kina utan nu också i USA. Där fick väl Expressens ‘journalister’ och Professor Björn R ‘vad-han-nu-hette’ smäll på fingrarna, efter den gräsliga artikeln häromsistens – där Dr Dahlqvist anklagas för att ‘ta död på folk’ för att hon länkat till intravenös användning av C-vit på sin LCHF blogg. Dessutom påstods det, felaktigt, att hon (och andra som förespråkar naturlig bot) tjänar storkovan på CO-19. Det blir skamvrån för de obildade ‘journalisterna’ och professorn ..eller ännu hellre ‘buren’!!

per
per(@perra)
27 mars 2020 kl 21:31

Food Babe beskriver på sin hemsida varför C-vitamin från mat inte är samma sak som askorbinsyra:

https://shop.truvani.com/pages/vitaminc?02e1affd8fba483ea3a566dd1a11ca16

Erik Forsman
Erik Forsman(@ale2)
Reply to  Roger
29 mars 2020 kl 08:59

Askorbinsyra framställs i sju steg av majssirap:

1.) Stärkelsehydrolys: Majssirap bryts via en serie processsteg ned till enkelt socker, D-glukos, via värme och enzymer.
2.) Hydrogenering: D-glukos omvandlas till D-sorbitol.
3.) Fermentering: D-sorbitol omvandlas till L-sorbos.
4.) Tillsättning av syra: L-sorbos kombineras med en syra vid låg temperatur.
5.) Oxidering: produkten oxideras med en katalyst, syrasätts, renas och torkas för att bilda L-glukonsyra.
6.) Hydrolys: L-glukonsyra behandlas med saltsyra för att bilda askorbinsyra.
7.) Återkristallisering: den ”råa” askrobinsyran filtreras, renas och mals till fint kristalliknande pulver.

Enligt Lars Bern spelar det ingen roll om majsen är GMO eller inte. Själv är jag inte lika okritisk.