New York: Coronaviruspatienter behandlas med C-vitamin

4
1070
Patient med intravenös dropp. Foto: Anna Shvets Licens: Pexels.com
Patient med intravenös dropp. Foto: Anna Shvets Licens: Pexels.com

Läkare i delstaten New York har börjat behandla kritisk sjuka coronaviruspatienter med höga doser intravenös C-vitamin. Förra veckan skrev TV Hälsa om det framgångsrika behandlingen av Covid-19 patienter i Kina. Nyheten spred sig världen över och nu har fler sjukhus börjat ta efter.

Text: Sanja R. Juric | Temabild ovan: Coronapatienter behandlas med C-vitamin. Foto: Anna Shvets. Licens: Pexels

Dr Andrew Weber, specialist i kritisk vård vid Northwell Health, har börjat ge sina intensivvårdspatienter 1,500 mg intravenöst C-vitamin, tre till fyra gånger per dag. Enligt läkaren baseras behandlingen på kliniska studier som genomfördes i Kina i år. En av dessa inleddes den 14 februari på Zhongnan Hospital i Wuhan och förväntas vara klart i slutet av september.

“Patienterna som fick C-vitamin blev betydligt bättre än de som inte fick C-vitamin… Det hjälper enormt mycket, men det lyfts inte fram eftersom det inte är ett tilltalande läkemedel.” – Dr Andrew Weber

Läs resten av artikeln i TV Hälsa | Mediasamarbete med NewsVoice

  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

4 KOMMENTARER

  1. Ajdå – inte bara i Kina utan nu också i USA. Där fick väl Expressens ’journalister’ och Professor Björn R ’vad-han-nu-hette’ smäll på fingrarna, efter den gräsliga artikeln häromsistens – där Dr Dahlqvist anklagas för att ’ta död på folk’ för att hon länkat till intravenös användning av C-vit på sin LCHF blogg. Dessutom påstods det, felaktigt, att hon (och andra som förespråkar naturlig bot) tjänar storkovan på CO-19. Det blir skamvrån för de obildade ’journalisterna’ och professorn ..eller ännu hellre ’buren’!!

    • Askorbinsyra framställs i sju steg av majssirap:

      1.) Stärkelsehydrolys: Majssirap bryts via en serie processsteg ned till enkelt socker, D-glukos, via värme och enzymer.
      2.) Hydrogenering: D-glukos omvandlas till D-sorbitol.
      3.) Fermentering: D-sorbitol omvandlas till L-sorbos.
      4.) Tillsättning av syra: L-sorbos kombineras med en syra vid låg temperatur.
      5.) Oxidering: produkten oxideras med en katalyst, syrasätts, renas och torkas för att bilda L-glukonsyra.
      6.) Hydrolys: L-glukonsyra behandlas med saltsyra för att bilda askorbinsyra.
      7.) Återkristallisering: den ”råa” askrobinsyran filtreras, renas och mals till fint kristalliknande pulver.

      Enligt Lars Bern spelar det ingen roll om majsen är GMO eller inte. Själv är jag inte lika okritisk.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här