”Covid-19-drönare” över hela världen används för att kontrollera syndare

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 27 mars 2020
- NewsVoice redaktion
"Covid-19-drönare" - Foto: France24.com

Runt om i världen tas ”Covid-19-drönare” i tjänst för att kontrollera att människor efterlever restriktioner och utegångsförbud i kampen mot Covid-19. Vissa drönare är utrustade med högtalare så att polisen kan kommendera. Andra drönare används för att bespruta gator och de som går där med desinfektionsmedel.

Text: NewsVoice. Videosammanställning: France24.com | Reservation: nyheten försöker inte ge sken av att världens ”översvämmas” av drönare, men de används i flera länder i mindre omfattning.

"Covid-19-drönare" - Foto: France24.com
”Covid-19-drönare” – Foto: France24.com


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq