Löfven höll ovisshetens tal – Hur anser du att Covid-19 ska hanteras smart?

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 22 mars 2020
- Torbjörn Sassersson
Stefan Löfven, tal till nationen, 22 mars 2020. Foto: SVT
Stefan Löfven, tal till nationen, 22 mars 2020. Foto: SVT
Stefan Löfven, tal till nationen, 22 mars 2020. Foto: SVT

NOTERAT. Löfven höll ikväll ett förinspelat tal där han som “landsfader” läste innantill från ett manuskript som sossarnas PR-byrå skrivit åt honom. Han satte ett helt land i limbo. Ingen vet något förrän S talar och detta ska pågå länge, enligt en vag statsminister.

Löfven ingjuter knappast trygghet med orden: “Flera kommer att tvingas ta avsked från någon de älskar”… Vi fick under talet inte ETT enda besked om någonting förutom att när som helst kan S-Regeringen komma med ett nytt chockbesked och längs vägen offras hela familjers privatekonomi, enorm arbetslöshet skapas, en oändlig rad av konkurser över hela landet och självmord, allt under förevändningen att Regeringen “bryr sig” om sitt folk.

Behöver man tillägga att skadan detta åsamkar ett helt land med 10 miljoner människor är enormt mycket större än skadan som en elak influensa ger? Ingen försiktighetsprincip tillämpas och inte heller någon högre intelligens. Kom ihåg: Idag har ca 21 personer dött av Covid-19 i landet och ett vanligt år dör mellan 200-2000 personer (beroende på hur kalkylen ser ut) av säsongsinfluensa, bara i Sverige. Långt fler dör varje år tex av läkemedelsförgiftning, men det är ju business as usual.

Alla de som får coronainfluensan beordras att stanna i vilket fall som helst och där hemma kommer vi att bota oss själva med våra egna immunförsvar, vitamin D3 och C samt vila. Vi har nu inte bara hemskolning, vi har även hemsjukhus. Vi får klara oss själva och när detta spektakel är över är det inte tack vare regeringen eller myndigheterna. Det är tack vare oss själva. Vad har vi sedan att återvända till efter 1-2 veckors influensa? Ett brutet samhälle och lågkonjunktur som hade kunnat undvikas med smarta försiktighetsåtgärder. Det är ännu inte för sent att utveckla och tillämpa dessa.

Se hela talet på SVT Play och lämna din kommentar här nedan.

ArcanumSkolan 2024

Hur anser du att Covid-19 ska hanteras smart i samhället?

Text: Torbjörn Sassersson

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq