Löfven höll ovisshetens tal – Hur anser du att Covid-19 ska hanteras smart?

publicerad 22 mars 2020
- Torbjörn Sassersson red.
Stefan Löfven, tal till nationen, 22 mars 2020. Foto: SVT
Stefan Löfven, tal till nationen, 22 mars 2020. Foto: SVT
Stefan Löfven, tal till nationen, 22 mars 2020. Foto: SVT

NOTERAT. Löfven höll ikväll ett förinspelat tal där han som “landsfader” läste innantill från ett manuskript som sossarnas PR-byrå skrivit åt honom. Han satte ett helt land i limbo. Ingen vet något förrän S talar och detta ska pågå länge, enligt en vag statsminister.

Löfven ingjuter knappast trygghet med orden: “Flera kommer att tvingas ta avsked från någon de älskar”… Vi fick under talet inte ETT enda besked om någonting förutom att när som helst kan S-Regeringen komma med ett nytt chockbesked och längs vägen offras hela familjers privatekonomi, enorm arbetslöshet skapas, en oändlig rad av konkurser över hela landet och självmord, allt under förevändningen att Regeringen “bryr sig” om sitt folk.

Behöver man tillägga att skadan detta åsamkar ett helt land med 10 miljoner människor är enormt mycket större än skadan som en elak influensa ger? Ingen försiktighetsprincip tillämpas och inte heller någon högre intelligens. Kom ihåg: Idag har ca 21 personer dött av Covid-19 i landet och ett vanligt år dör mellan 200-2000 personer (beroende på hur kalkylen ser ut) av säsongsinfluensa, bara i Sverige. Långt fler dör varje år tex av läkemedelsförgiftning, men det är ju business as usual.

Alla de som får coronainfluensan beordras att stanna i vilket fall som helst och där hemma kommer vi att bota oss själva med våra egna immunförsvar, vitamin D3 och C samt vila. Vi har nu inte bara hemskolning, vi har även hemsjukhus. Vi får klara oss själva och när detta spektakel är över är det inte tack vare regeringen eller myndigheterna. Det är tack vare oss själva. Vad har vi sedan att återvända till efter 1-2 veckors influensa? Ett brutet samhälle och lågkonjunktur som hade kunnat undvikas med smarta försiktighetsåtgärder. Det är ännu inte för sent att utveckla och tillämpa dessa.

Se hela talet på SVT Play och lämna din kommentar här nedan.

Hur anser du att Covid-19 ska hanteras smart i samhället?

Text: Torbjörn Sassersson

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Jag tycker man borde ha testat alla som kommer från drabbade Corona länder innan dom släpps in i Sverige, dom som är sjuka sätts i karantän. Dessutom borde man testa alla migranter som kommer hit för att se om dom har Corona, hiv, tbc med mera. Men det kanske anses som “högerextremt”…?

 • Varför skall alla över 65 stängas inne? Hur kan man ha mage att stigmatisera en hel åldersgrupp på detta sätt? Det är skamligt!Varför skulle äldre människor vara farligare än yngre som kommit tillbaka till Sverige från Alperna eller iraniensvenskar som flyger mellan Sverige och Iran t.ex.?

  • Därför allt är en bluff. David Icke förklarar hur på videon ovan. Om man har svårt med engelskan kan man spela upp och pausa och använda en app som översätter.

 • Know the journey – and you will see the changes.

  David Icke beskriver hela bilden, vart vi är på väg och hur det går till.

  • Stort tack Kalle 01. Jag har ju hört talas om DI men glömt bort att kolla på honom.
   Hoppas alla här börjar sprida det här inslaget.

 • Glömde bort ett förslag som är synnerligen radikalt. Inför utegångsförbud för alla över 65 år i en månad minst och låt resten jobba på och hålla hjulen snurrande. Det har man inte gjort någonstans i Europa men det är ett förslag och än är det en möjlighet i Sverige.

  • En regering ska inte kunna ta ifrån folk deras mänskliga rättigheter. Ska inte kunna låsa in folk.
   Om man vill gå ut eller inte är ju upp till var o en och ingen annan. Definitivt inte upp till en regering iaf.
   De som är rädda för viruset stannar hemma. De som inte bryr sig går ut. Problemet löst.
   Sen kan regeringen naturligtvis REKOMMENDERA folk att stanna hemma o upplysa folk osv. Men nån diktatur ska vi aldrig acceptera.

  • Jag är snart 68 år och kör buss på deltid. Den här veckan har jag tagit på mig extra mycket jobb. Om inte bussbranchen inte hade pensionärer skulle flertalet bussar bli stående.

   Jag har säkert mycket bättre immunförsvar än mina barn och barnbarn som ständigt och jämt har förkylningssymtom.

   Detta beror på att jag insåg vilken skada amalgamet var för min kropp och att den falska skolmedicinen bara förvärrade.
   Myndigheterna har aldrig erkänt sina lögner och bett om ursäkt.

   • Det är ju en sak vem som har störst risk att smittas. Men uppenbarligen är det så att om vi som är 60+ smittas är risken att vi blir svårt sjuka mycket större än för yngre människor. Fast ni kvinnor ligger tydligen lite bättre till.

 • Jag förstår alla era resonemang och det är ju fantastiskt att man i Sverige ännu inte registrerar anmärkningsvärt många dödsfall pga Coronavirus. Jag som bor i Spanien lever i en helt annan verklighet och det är inget påhitt att här galopperar utvecklingen iväg och sjukvården håller på att kollapsa och människor körs i militärkaravaner att kremeras till aska. 2 152 är nu döda av detta virus i Spanien och varje dag ökar antalet. Vad ska man göra undrar jag? Vanlig influensaepidemi får ju inte sjukvården att kollapsa.Ska vi be folk stanna hemma och dö hemma eller ska vi behandla dem?Vad om det är din Mamma eller Pappa?
  Håller verkligen med om att vi står inför ett gigantiskt ekonomiskt problem och att man måste ta hänsyn till hur det påverkar människor för lång tid framöver. Det är svårt att tro att det kan hända i Sverige som det gör i Italien och Spanien och hoppas innerligt att man ska lyckas bättre. För mig är det ett dilemma och ser hur, tyvärr, att bollen rullar obönhörligt och inget kommer att bli som det varit förut.

  • Du skriver att 2152 spanjorer dött av detta virus. Hur ser siffrorna ut för en “vanlig” influensaepidemi ? Och stämmer det verkligen att sjukvården i Spanien håller på att kollapsa ? Eller är det bara ännu en uppblåst ballong av folkets fiender , MSM ? Och om det nu är så att den håller på att gå på knäna , hur mycket av det beror på hysterin som skapats av folkets fiender , MSM ?

   • svar: Hur ser det vanligtvis ut när det gäller dödlighet i influensa?
    se denna länk
    Klicka på ett land till höger och få upp statistiken över dödsorsaker till vänster
    årlig dödlighet i lunginflammation/influensa i Spanien 13.000

    • Där stod det gällande Sverige att det är en årlig dödlighet i lunginflammation och influensa à 3589 st och slår man ut detta blir det 13.5 människor per dag. Än så länge har ca 20 talet människor dött i Corona-viruset och det dör fler i vanlig influensa och lunginflammation under två dagar.

     Eftersom Sverige aldrig tidigare stängt ned måste denna nedstängning ha andra orsaker än folkhälsan och då är ekonomi inte alltför långsökt.

     “Miljardregnet i krisen – härifrån kommer pengarna
     Ekonomi Centralbanker och regeringar runt om i världen lanserar stimulanspaket för tiotusentals miljarder kronor.
     Men varifrån kommer alla pengarna?
     – Vi bygger upp skuld till framtida generationer, säger Annika Winsth, chefsekonom på Nordea.”
     https://www.gp.se/ekonomi/miljardregnet-i-krisen-h%C3%A4rifr%C3%A5n-kommer-pengarna-1.25837263

 • Sanning blir det som media kan få oss att tro.
  Media behövde Röfvens stöd för sin kampanj o bjöd därför in honom.
  Att han inte var helt bekväm i budskapet var rätt tydligt.
  Kameran skiftades helt omotiverat när det blev svårt att hålla masken
  LeifB

 • Hysterin upp piskad av politikernas drängar i media orsakar nog mer skada en viruset. Att Löfven pålägger svenska medborgare allehanda inskränkningar av friheten men själv kan överleva med hjälp av beväpnade livvakter är magstarkt så det räcker. Ingen politiker i grannskapet vågar sparka honom, vilken skandal.
  Läste Hessius artikel i SvD, lång och intetsägande. Inte med ett ord nämnde hon en konkret åtgärd som kunde vara till gagn för svenska folket.
  Hem sjukvården med stöd av familj och läkarkunniga är och förblir den rätta vägen.
  Frågan återstår, varför kör socialisterna denna STRESS-TEST? Avslöja det är det viktigaste vi har framför oss.

 • Om kommuner, regioner och nu då även företag redan har “stora utmaningar” så vilka feta problem kommer de inte ha med en 40 procents massarbetslöshet. När sen stat och kommun i självbevarelse börjar skära ned på bidragen kommer kriminaliteten öka explosionsartat. Nästa “tal till nationen” blir väl då en trygg inspelning från riksbunkern “tillsammans” med SÄPO-skyddet på insidan och SOG som vaktar utsidan.

 • Vad detta associerar till sagan om Babels torn. Globalisternas gudaliknande Bankväsendes omnipotenta kontrollbygge krackelerar på några veckor med, att skilja folken från varandra nu med utegångsförbud.
  Få nu se vilken hjälp ECB erbjuder Italien och Spanien.
  För oss andra, vad göra? Håll rädsla borta med fakta om influensor etc. Teorin om två poler i “tänket” neutraliserar de låga emotionerna (rädsla, apati, etc.).

 • Säkert kommer någon ihåg tv-serien V.
  Det känns på samma sätt nu med svenska makthavare.
  Jag väntar på att dom när som helst plockar av sig masken eller fångar en råtta ur soptunnan.
  För mej är dom nu rätt overkliga som människor i ett tidigare levande samhällsbygge.
  Var förvaras dom här figurerna när dom inte framträder i TV-rutan. Är dom på riktigt?
  https://www.youtube.com/watch?v=QihkWmS7dTI nu i sverige!

 • Tyckte nog att Kerstin Hessius hade en point där med att väga liv mot liv. Vi måste rädda ekonomin och företagen/jobben också. Mycket viktigt för sveriges mentala hälsa som Kerstin tog upp. Vi måste också inse att vi alla ska lämna jordelivet precis som man gjort i all tid. Det är ju nästan en hysteri om att man ska leva hur länge som helst trots svåra ålderssjukdomar. Skulle inte själv vilja ha det förnedrande liv jag sett hos gamla, svårt sjuka med demens som inte ens känner igen sina anhöriga. Det här aktualiseras ju nu när “livsverk” får gå i stöpet för att rädda några fåtal svårt sjuka på intensivvård. Hur rätt är det?
  Har sett för mycket av baksidan av att rädda alla liv till vilket pris som helst. Jobbat på intensivvård i 30 år.
  Tar C-vitamin och D-vitamin förstås!!

  • Nu är det så Siv att allt det elände som du räknar upp behövde inte vara så om vi haft en värld som inte styrdes av Big Pharma . De alternativa har bot mot demens liksom virus men det stoppar myndigheterna.

   Nu håller vi oss alla hemma i tron att vi annars ska sprida smitta. På samma sätt som de inom vården lyder skolmedicinen och törs inte föra fram alternativ bot. En del har gjort det men de har blivit nerklubbade.

   De som har avlidit har gjort det av skolmedicinen inte av något virus.

   • Absolut Maj, du har rätt om big pharma. Nu frossar de förstås o snart kommer vaccininkomsterna för big pharma. Läkarna blir ordentligt “informerade” under sin utbildning om hur farligt/fel alternativa behandlingar är. Men det här vet ju vi.
    Andra som kommer att frossa efter börskrascher na är ju globalisterna med rockefeller- institutet i spetsen som vanligt. De kommer att köpa upp våra
    aktier till billigt pris o på så vis öka sin makt.
    Har också köpt hem colloidalt silver, bra också för vattenrening m.m.
    Kommer aldrig att vaccinera mig, aldrig, aldrig någonsin utsätta mig för psykiatriska behandlingar.
    Aldrig ta statiner för mitt höga kolesterol. Därmed inte sagt att all medicin är dålig även om all syntetisk medicin har mer eller mindre biverkningar se FASS.

   • jag stoppade cancer hos en bekant för länge sedan med en elektronisk pryl. Läkaren som gjorde röntgen blev så upprörd att han gav överdos av blodförtunnande = stroke. Hände på det “fina” SöS.

 • Det Löfven sa är som vanligt bara nonsens! Lyssna på Kina hur de fått stopp på smittan. C- vitamin intravenöst på de som är hårdast drabbade! Men blir väl som vanligt att hela kåren “Vi som vet bäst” inte lyssnar. Detta är en vanlig influensa om än något aggressivare..när har det blivit sådan hysteri förut för en sketen influensa? Svininfluensan som dödade 256000 människor..inte mycket ljud…jaja den som lever får se!!!

  • Det har aldrig blivit någon sådan hysteri förut. Medias intresse för t ex asiaten 1957 resulterade oftast i undanskymda notiser och kolumner trots att denna “virusinfluensa innebar döden för minst 1,1 miljon människor. En del källor uppger dödstal i flera miljoner”.

   För egen del tycker jag att det är självklart att vi bara ska lyssna på “experter” med ett halvt öra. Anledningen är att deras partibok antagligen väger tyngre än deras förmenta kunskaper. Svenska folket är oerhört välutbildade och har fortfarande sunt bondförnuft. Vi tillsammans har därför långt större kunskaper än en lite pytteklick “experter” som står i globalisternas ledband. Dessa vill oss inte väl. Att blåsa upp panik i samband med en säsongsinfluensa passar deras mål. En ekonomisk kollaps innebär ypperliga möjligheter för landgrabbing.

   Artikel “När asiaten lamslog Sverige. Inte”:
   https://www.dagensarena.se/redaktionen/nar-asiaten-lamslog-sverige-inte/

 • http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=204295
  Coronavirus scare – the hoax of the century? March 22, 2020 Dr Vernon Coleman.

  Enligt Dr V Cameron är det just personer över 70 års ålder, som är “Målgruppen” som skall straffas ut. Pensionärer med liten men säker ekonomi. Trygga i sin förvissning, att nu kan man tala och skriva utan att få sparken från jobbet. De som är födda före 1950, nu över 70 alltså, är också de åldersgrupper som har haft turen att ha “tagit studenten” på den tiden den fortfarande existerade och med i sin gamla kvalitet.
  Plus-70-åringarna är de som inte är så lättlurade, som t ex de som är födda under slutet av 60-talet och som tillika har föräldrar, som träffades hårt av Vänstervågen. De som “vandrade genom institutionerna” och som har sabbat Sverige grovt. De som i rasande fart utförde socialistiska experiment på det mesta, utan fundera över konsekvenserna.
  Dr Cameron nämner att FN/WHO har bestämt att de som dör av Coronainfluensan och är över sjuttio, de skall INTE inräknas i letalitets statistiken! Ytterst remarkabelt. Jag anar ugglor i mossen av värsta slag.

  • Rapporteringen från Lombardiet sticker ut, men vad som inte sägs är att där finns många av planetens äldsta.

   • Läkemedelsbolaget Baxter “råkade” 2009 få med aktivt fågelinfluensa-virus i deras hjälpande vaccin. Hade en tjeckisk forskare inte först testat det på försöksdjur skulle det administrerats till människor och då hade pandemi-pandemonium varit igång redan då. https://www.ctvnews.ca/baxter-admits-flu-product-contained-live-bird-flu-virus-1.374503

    Eftersom fågelinfluensan inte flög så är det med läkemedelsbolagens track-record inte helt otänkbart att nya “misstag” kan ha skett som hjälpt patienter över till andra sidan medan Corona fått skulden. Döda människor ger trovärdighet åt pandemin och vill man göra omvälvande samhällsförändringar måste man knäcka några ägg.

 • Många kommer att dö men låt er inte ryckas med av den panik jag försöker skapa. Sen kan det med en ögonblicklig fingerknäppning komma nya dekret och då är det viktigt att ni lyder era myndigheter.

  När man trodde att den mannen inte kunde förstöra Sverige mer än vad han redan har gjort…

 • I rapport var det ett underligt inslag om vad främmande makt ansåg om Sveriges sätt att handha coronasmittan. Det hela mynnade ut i att smutskasta alternativas metoder att bekämpa virus Främst då kolloidalt silver. Man uppmanade folk att på sociala medel att bekämpa detta.

  Kerstin Hessius lyckades i alla fall få ut sitt budskap trots reporterns ettrighet. Alltså jag kan inte tro det är någon smitta. Filmer i olika inslag visar ju egentligen ingenting av sjukdom. Man påstår att sjukhusmaterial håller på att ta slut osv. Om det nu ska bli ett sjukhus av mässhallarna blir det reportage om hur de ordnar till det ? Tror jag inte.

  Var är oppositionen någonstans ? Eller har jag missat dem ?

 • Expressen (2 mars, kl 22:05): Kerstin Hessius: Vi är på väg in i en katastrof

  “Kerstin Hessius varnar för de ekonomiska konsekvenserna i kampen mot coronaviruset.
  Hon säger i SVT:s ”Agenda” att vi är på väg mot en katastrof.
  – Vad får vi för liv om alla de som byggt upp sina företag i 30 år och går i konkurs, de förlorar hela sitt liv. De kommer ta livet av sig.”

  https://www.expressen.se/nyheter/kerstin-hessius-vi-ar-pa-vag-in-i-en-katastrof/

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *