Ny lågkonjunktur värre än 2008 har startat – Gynnade och kraschade branscher

publicerad 18 mars 2020
- Torbjörn Sassersson red.
Gerald Celente, 18 mars 2020. Foto: eget arbete
Gerald Celente, 18 mars 2020. Foto: eget arbete
Gerald Celente, 18 mars 2020. Foto: eget arbete

EKONOMI & ANALYS. Vad som inte nämns i medierna är det oöverträffade ekonomiska och sociala lidande som regeringar runt om i världen nu påför folken genom extrema åtstramningsåtgärder i “kriget” mot Covid-19. Över hela världen förstör åtstramningarna stora och små företag och livsuppehället för flera miljarder människor. Det varnar trendanalytikern Gerald Celente, som slår fast: “Den största lågkonjunkturen har börjat”. Hans teser stöds av den ekonomiska analytikern Jack Chapple.

NewsVoice har läst senaste numret av Celentes Trends Journal, en återkommande journal som kommenterar näringslivets utveckling, marknader och ställer ekonomiska prognoser. I dagens osäkra värld kan analyser vara ovärderliga för alla som vill ta rätt beslut.

Celente säger indignerat att trots att människor i allmänhet vid det här laget borde tänka djupare marscherar majoriteten istället lydigt vidare in i självdestruktion. Han säger att coronakrisen inte baseras på tillräckliga bevis för att kunna försvara åtstramningarna som nu tillämpas i världen. Folk bör kritiskt granska händelseutvecklingen.

“Is there proven science or past history to show these extensive bans on public activity are the most effective strategy? Dr. Angela Rasmussen, a virologist at Columbia University, said that while many of the restrictions could be effective for people at high risk, such as the elderly and sick, in general, bans on public gatherings have not proven effective at limiting viruses.”

Till och med WHO menar att reserestriktioner och att sätta hela länder i karantän är meningslöst. Det visar erfarenheter från tidigare smittor. WHO:s generalsekreterare Tedros A. Ghebreyesus säger:

“Travel restrictions can cause more harm than good by hindering info-sharing, medical supply chains and harming economies.”

Med anledning av coronaviruset kraschar politiker runt om i världen den globala ekonomin och något liknande har aldrig tidigare skett i människans historia.

Händelseutvecklingen eldas på av media och accepteras av massorna. Celente varnar att konsekvenserna kommer att vara mycket dödligare än viruset. Han menar att coronakrisen är extremt överdriven och han frågar: vad ska massorna göra om en riktig kris nu kommer som en terrorattack eller ett krig?

De stora frågan är alltså vad som kommer härnäst. Något som kan komma är en fördjupad katastrof i form av tex ännu större flyktingsströmmar, misstänker Celente.

Därutöver kommer vi att se en eskalerande kris för hemlösa och arbetslösa, vilka kommer att svämma över på gatorna. Skatteintäkterna för stater kommer att rasa. AI-robotar marscherar in och tar över arbeten från folk. Nationer kommer att sänkas av skuldbördor. Även vissa stora och multinationella företag kommer att krympa till “familjeföretag”, tror Celente.

Överdrivna åtgärder

Celente påpekar att ytterst få människor egentligen har dött av Covid-19 procentuellt räknat.

I Sverige har idag 8 människor dött av Covid-19 att jämföra med 200 dödsoffer per år som en följd av vanlig säsongsinfluensa, alltså bara i Sverige (red anm).

Celente citerar dr Otto Young, en infektionsläkare vid UCLA, som säger:

“I think a big part of it is fear of the unknown. The enemy you don’t know is much scarier than the enemy you know.”

I USA precis som i en lång rad andra länder har regeringar förbjudit folksamlingar på mellan 10-50 personer, men trots det anser man inte att tex Amazons arbetsbesättning som kan omfatta 1000-tals personer i sina varulager utgör någon risk, noterar Celente. CNN meddelar att Amazon anställer ytterligare 100,000 personer för att efterfrågan på deras varor ökat dramatiskt på grund av coronakrisen.

Drabbade och gynnade branscher

Runt om i media rapporteras om hur företag och hela branscher redan drabbats hårt för att människor inte längre tillåts samlas.

De stora vinnarna är i vanlig ordning bankerna. Alla kommer att bli beroende av banklån trots att många privatpersoner (och företag) redan är högt belånade.

“And, with 78 percent of workers [USA] living paycheck to paycheck, now out of work as a result of governments closing down business across the nation, they are going into the “Greatest Depression” much deeper already deep in debt.”

The Worst Economic Collapse In History Is Starting Now: Be Prepared

Jack Chapples video ovan sammanfattar mycket väl allvaret med den nya ekonomiska krisen. Han slår fast att finanskraschen 2008-2009 kommer att överträffas av coronakrachens ekonomiska komplikationer.

Negativt påverkade branscher, produkter och tjänster

 • Flygbranschen
 • Reseföretag
 • Hotell, bar och restaurang
 • Turism
 • Konferensanläggningar
 • Gallerior
 • Bilförsäljning
 • Sport-events, fotbollsturneringar etc
 • Föreningsverksamhet
 • Sport-TV
 • Kabel-TV
 • Koncert- och kultur-events, teatrar, biografer
 • Hem- och husförsäljning, mäklare
 • Icke essentiell återförsäljning (mängder med butiker, varierar i olika länder)
 • Sportskor och sportkläder (mycket beroende på beroendet av Kina)
 • Läkemedelsbranschen (mycket beroende på beroendet av Kina)
 • Aktie- och fondbörser
 • Bolån
 • Skifferolja och gas

Gerald Celente skriver omfattande i sin trendanalys om förändringar för bla oljebranschen, bankbranschen etc.

Sannolikt ej påverkade eller gynnade produkter, tjänster och branscher

 • Toalett- och hushållspapper
 • Cyklar, mopeder, scooters (billigare än bil, ersätter kollektiv transport)
 • Banker
 • Säkerhetsföretag, överlevnadsprodukter, säkerhetsprodukter
 • Bensinåterförsäljare, bensin
 • Apotek, apoteksprodukter
 • Hälsokostbutiker
 • Matbutiker
 • Försäljning av guld, silver
 • Videospel
 • Konserverad mat, torrvaror
 • Coronavirus test-kit
 • Branscher som säljer produkter för hemmet
 • Hemleverantörer, budföretag
 • Distansarbete, distansundervisning

Sammanställning och text: Torbjörn Sassersson | #Covid19GetReal

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Man kan ju kalla skatteuttag för intern kolonisering. Man sonika tar någon annans resultat av produktion, som leder till inskränkt tänkande och mer icke-produktion. Spiralen skruvar nedåt.

 • Titta på ett intressant samband! Inflation vs folkets ofrihet. med ofrihet sjunker produktion och för att hålla en illusion av ekonomi måste det tryckas sedlar. Och för att fylla hålet av icke-produktion krävs kolonisering.
  Sverige går mot allt mer bidrag och icke.produktion och har inget att kolonisera med. Vad blir slutresultatet?

 • Man kan ju kalla skatteuttag för intern kolonisering. Man sonika tar någon annans resultat av produktion, som leder till inskränkt tänkande och mer icke-produktion. Spiralen skruvar nedåt.

 • Titta på ett intressant samband! Inflation vs folkets ofrihet. med ofrihet sjunker produktion och för att hålla en illusion av ekonomi måste det tryckas sedlar. Och för att fylla hålet av icke-produktion krävs kolonisering.
  Sverige går mot allt mer bidrag och icke.produktion och har inget att kolonisera med. Vad blir slutresultatet?

 • Dags att svensk textilindustri och annat vaknar till liv igen. Det som en gång i huvudsak försörjde vårt land.
  Det största problemet med att stoppa ALL in -ut trafik från länder är inte så mycket att människor inte kan resa. Utan det värsta är att företag som är beroende av leveranser från andra länder inte kan fortsätta fungera! Att sätta stopp för utrikesresor inom turistnäringen för ett kortare tag KAN ha betydelse och behöver inte nödvändigtvis sätt dessa företag i konkurs – men att stoppa rena leveranser är en katastrof. Tänk vad mycket mat vi importerar t.ex. Och mat kommer ju alla att behöva.
  Jag är övertygad om att man kommer kunna öka inhemsk produktion väldigt mycket om företagen bara tar till vettiga skyddsåtgärder. Det finns gott om folk med bra idéer på lösningar på ditten och datten.

  • En intervju från Kina om Sverige bottnade i att Sverige har ingenting när det kommer självförsörjning.
   När den stora handeln över gränserna kommer att ske i guldbaserad valuta, har Sverige inte mycket att ställa upp med. och självförsörjningen är avskaffad. Högmod föregår fall!.

 • Så länge etablissemanget räds konspirationsteorier och därför vägrar se ont uppsåt bakom återkommande kriser och vägrar se vilka som tjänar på tumultet, kommer dom inte våga säga det självklara, som en del av er berör:
  att bankkartellerna ska tvingas acceptera avskrivning av skulderna i stor skala. Särskilt för just de konkurrensutsatta affärsidkare som inte utgör en del av den härskande oligarkin och dom som pådyvlats för stora lån.
  Men det får då även följdverkningar för andra så det är inte trivialt.
  Mänskligheten behöver tala klarspråk om den härskande oligarkin och hur man beskattar den istf att låta dom gömma triljonerna i lagliga truster utan insyn. Och det var för att beskydda denna parasitism som britterna drog sig ur EU eftersom EU fordrade transparens. Cameron, själv profitör på trust-mekanismerna, framstod som att han ville besegra brexit-sidan men hade flera år innan hotat med att britterna lämnar för att skydda trusterna.
  Men många samhällskritiker på nätet verkar vara mer kritiska mot staten vilket innebär oenighet om målet: är det att komma åt oligarkin eller att slå sönder den gemensamt kontrollerade strukturen och själv gömma sina besparingar i oligarkins strukturer?

  • Pudelns kärna:
   There is a simple answer to this if enough people have the guts. CREATE REAL MONEY, that is government created CASH, with government values set upon it, BASED ON THE CREDIT OF THE PEOPLE AND SPENT INTO CIRCULATION FOR CONSTANT USE AT NO COST TO ANYONE until reaching the proper ratio with exchanges being made. Probably a ratio of 1: 1+. ONLY the government being allowed to create money, no bank allowed to loan ANYTHING other than government lawful money in its possession which it must pass into the hands of the borrower. Ending forever the criminal debt at usury creation euphemistically called “bank credit” which is the root cause of the present dilemma as we have reached its limit wherein THE BANKERS OWN EVERYTHING, INCLUDING THE PEOPLE.

 • Dags att svensk textilindustri och annat vaknar till liv igen. Det som en gång i huvudsak försörjde vårt land.
  Det största problemet med att stoppa ALL in -ut trafik från länder är inte så mycket att människor inte kan resa. Utan det värsta är att företag som är beroende av leveranser från andra länder inte kan fortsätta fungera! Att sätta stopp för utrikesresor inom turistnäringen för ett kortare tag KAN ha betydelse och behöver inte nödvändigtvis sätt dessa företag i konkurs – men att stoppa rena leveranser är en katastrof. Tänk vad mycket mat vi importerar t.ex. Och mat kommer ju alla att behöva.
  Jag är övertygad om att man kommer kunna öka inhemsk produktion väldigt mycket om företagen bara tar till vettiga skyddsåtgärder. Det finns gott om folk med bra idéer på lösningar på ditten och datten.

  • En intervju från Kina om Sverige bottnade i att Sverige har ingenting när det kommer självförsörjning.
   När den stora handeln över gränserna kommer att ske i guldbaserad valuta, har Sverige inte mycket att ställa upp med. och självförsörjningen är avskaffad. Högmod föregår fall!.

 • Så länge etablissemanget räds konspirationsteorier och därför vägrar se ont uppsåt bakom återkommande kriser och vägrar se vilka som tjänar på tumultet, kommer dom inte våga säga det självklara, som en del av er berör:
  att bankkartellerna ska tvingas acceptera avskrivning av skulderna i stor skala. Särskilt för just de konkurrensutsatta affärsidkare som inte utgör en del av den härskande oligarkin och dom som pådyvlats för stora lån.
  Men det får då även följdverkningar för andra så det är inte trivialt.
  Mänskligheten behöver tala klarspråk om den härskande oligarkin och hur man beskattar den istf att låta dom gömma triljonerna i lagliga truster utan insyn. Och det var för att beskydda denna parasitism som britterna drog sig ur EU eftersom EU fordrade transparens. Cameron, själv profitör på trust-mekanismerna, framstod som att han ville besegra brexit-sidan men hade flera år innan hotat med att britterna lämnar för att skydda trusterna.
  Men många samhällskritiker på nätet verkar vara mer kritiska mot staten vilket innebär oenighet om målet: är det att komma åt oligarkin eller att slå sönder den gemensamt kontrollerade strukturen och själv gömma sina besparingar i oligarkins strukturer?

  • Pudelns kärna:
   There is a simple answer to this if enough people have the guts. CREATE REAL MONEY, that is government created CASH, with government values set upon it, BASED ON THE CREDIT OF THE PEOPLE AND SPENT INTO CIRCULATION FOR CONSTANT USE AT NO COST TO ANYONE until reaching the proper ratio with exchanges being made. Probably a ratio of 1: 1+. ONLY the government being allowed to create money, no bank allowed to loan ANYTHING other than government lawful money in its possession which it must pass into the hands of the borrower. Ending forever the criminal debt at usury creation euphemistically called “bank credit” which is the root cause of the present dilemma as we have reached its limit wherein THE BANKERS OWN EVERYTHING, INCLUDING THE PEOPLE.

 • Torbjörn, du glömde att nämna toppkompenserar inom IT, alla anställda inom polis, säkerhet osv…Dom kommer att gynnas.
  Missgynnas kommer alla inom byggbranschen att göra.

  • Det krävs som sagt en samordnad rörelse som agerar på ett förutbestämt datum som ger ställtid för mobilisering. Bankerna med oktroj har 3% av en kredit i insats, resten är luft. Det är därför djupt omoraliskt att folket ska betala räntor och kostnader till bankirerna med riktiga pengar som folket slitit ihop. Fractional Reserve Banking har pågått i århundraden och gynnat Rothshilds och Wallenberg så det räcker under den tiden.

   Sebastian Florin Acephali lyfter olika frågor kring demokrati och juridik: https://www.youtube.com/watch?v=DjoRbV9GbqU

   • Tack Carina. Bra info från Sebastian. Ja det är ett bedrägeri, när en hel planet är satt i skuld borde väl de flesta ifrågasätta detta. Kejsarens klädgarderob har egentligen exploderat, och inga nya föklädnader finns, helt naken står kejsaren nu..

  • @Johan, definiera gärna skuld, om du menar det banker och finansbolag erbjuder så bör du studera fenomenet kredit, så här är det, banker lånar inte ut ett skit, med din namnteckning och några knapptryckningar så skapas “pengar” ur tomma luften vilka du förmodas betala tillbaka med ränta och andra dolda avgifter, testa gärna att få se ett sk. skuldebrev i orginal dagen efter du har fått ett “lån” bevijat, haha good luck, ditt åtagande att betala är sålt vidare innan dörren stängt bakom dig när du knallar ut med ditt “lån” bedrägeri från start, och på ren Engelska “null and void” typ totalt ogiltigt.
   Så till alla “skeptiker” nästa gång ni får en sk. faktura testa följande, skriv att ni behöver en certifierad kopia på er “skuldförbindelse” i orginal samt en SKRIFTLIG faktura på beloppet, för att kunna “betala ” , ge dom 14 dagar att tillhandahålla begärd dokumentation och se vad som händer, jag och några få till vet, många TROR sig veta och resten vill inte veta.

 • Torbjörn, du glömde att nämna toppkompenserar inom IT, alla anställda inom polis, säkerhet osv…Dom kommer att gynnas.
  Missgynnas kommer alla inom byggbranschen att göra.

 • Instämmer med Carina och Sverker. Sätt regering karantän. Vi folket, de levande människorna (ej slavidentiteterna) har makten. Någon får gärna utveckla resonemanget i mera praktiska kortfattade råd, formuleringar, juridiska argument osv. om att sluta betala skatt och olagliga krediter.Och hur gör vi sen..

  • Det krävs som sagt en samordnad rörelse som agerar på ett förutbestämt datum som ger ställtid för mobilisering. Bankerna med oktroj har 3% av en kredit i insats, resten är luft. Det är därför djupt omoraliskt att folket ska betala räntor och kostnader till bankirerna med riktiga pengar som folket slitit ihop. Fractional Reserve Banking har pågått i århundraden och gynnat Rothshilds och Wallenberg så det räcker under den tiden.

   Sebastian Florin Acephali lyfter olika frågor kring demokrati och juridik: https://www.youtube.com/watch?v=DjoRbV9GbqU

   • Tack Carina. Bra info från Sebastian. Ja det är ett bedrägeri, när en hel planet är satt i skuld borde väl de flesta ifrågasätta detta. Kejsarens klädgarderob har egentligen exploderat, och inga nya föklädnader finns, helt naken står kejsaren nu..

  • @Johan, definiera gärna skuld, om du menar det banker och finansbolag erbjuder så bör du studera fenomenet kredit, så här är det, banker lånar inte ut ett skit, med din namnteckning och några knapptryckningar så skapas “pengar” ur tomma luften vilka du förmodas betala tillbaka med ränta och andra dolda avgifter, testa gärna att få se ett sk. skuldebrev i orginal dagen efter du har fått ett “lån” bevijat, haha good luck, ditt åtagande att betala är sålt vidare innan dörren stängt bakom dig när du knallar ut med ditt “lån” bedrägeri från start, och på ren Engelska “null and void” typ totalt ogiltigt.
   Så till alla “skeptiker” nästa gång ni får en sk. faktura testa följande, skriv att ni behöver en certifierad kopia på er “skuldförbindelse” i orginal samt en SKRIFTLIG faktura på beloppet, för att kunna “betala ” , ge dom 14 dagar att tillhandahålla begärd dokumentation och se vad som händer, jag och några få till vet, många TROR sig veta och resten vill inte veta.

 • Det som Carina är lösningen, alla slutar betala sina krediter/räntor! Det främsta skälet är det vi tjatat om i åratal, att man är inte skyldig att betala tillbaka något som du inte fått. Ingen har nämligen fått pengar! Alla har fått en kredit, vilket är den juridiska finten bankerna tänkt ut. Sluta bete er som den fårskock bankerna dompterat er att bli!

  • Ett problem Sverker: Bankerna måste själva ha sisådär 8% själva, av det kapital som lånas ut.
   Det lär finnas små banker här och var, som faktiskt äger rubbet som dom lånar ut. Full täckning så att säga. Jag tänker inte på Ebberöds bank, men har läst att i North Dakota finns det banker av den “gamla stammen”.

   Skuldavskrivning tycks existera vid det som kallas organiserad skuldsanering där staten efter fem år kan skriva av skulder som helt sonika tas ifrån privatpersoner, som har varit dumma nog att låna ut sina pengar till oansvariga drumlar. Det finns att läsa i “Nya Tider”!

 • Instämmer med Carina och Sverker. Sätt regering karantän. Vi folket, de levande människorna (ej slavidentiteterna) har makten. Någon får gärna utveckla resonemanget i mera praktiska kortfattade råd, formuleringar, juridiska argument osv. om att sluta betala skatt och olagliga krediter.Och hur gör vi sen..

 • Det är nu folket borde göra gemensam sak och sluta betala sina krediter och begära total skuldavskrivning, ett s k Jubelår enligt biblisk terminologi. Kronofogden skulle implodera, och staten inse att det faktiskt är folket som har makten. Ett datum som t ex 1 juli 2021 vore kanske lämpligt för att hinna mobilisera, och om inte reformen är genomförd till 1 september 2022, så går ingen till valurnorna. Tack och hej, politiker – nu inför vi direkt demokrati!

 • Det som Carina är lösningen, alla slutar betala sina krediter/räntor! Det främsta skälet är det vi tjatat om i åratal, att man är inte skyldig att betala tillbaka något som du inte fått. Ingen har nämligen fått pengar! Alla har fått en kredit, vilket är den juridiska finten bankerna tänkt ut. Sluta bete er som den fårskock bankerna dompterat er att bli!

  • Ett problem Sverker: Bankerna måste själva ha sisådär 8% själva, av det kapital som lånas ut.
   Det lär finnas små banker här och var, som faktiskt äger rubbet som dom lånar ut. Full täckning så att säga. Jag tänker inte på Ebberöds bank, men har läst att i North Dakota finns det banker av den “gamla stammen”.

   Skuldavskrivning tycks existera vid det som kallas organiserad skuldsanering där staten efter fem år kan skriva av skulder som helt sonika tas ifrån privatpersoner, som har varit dumma nog att låna ut sina pengar till oansvariga drumlar. Det finns att läsa i “Nya Tider”!

 • Det är nu folket borde göra gemensam sak och sluta betala sina krediter och begära total skuldavskrivning, ett s k Jubelår enligt biblisk terminologi. Kronofogden skulle implodera, och staten inse att det faktiskt är folket som har makten. Ett datum som t ex 1 juli 2021 vore kanske lämpligt för att hinna mobilisera, och om inte reformen är genomförd till 1 september 2022, så går ingen till valurnorna. Tack och hej, politiker – nu inför vi direkt demokrati!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *