Livet i den röda zonen – Läkare i Italien berättar om coronakrisen

0
Nela Sršen. Foto: eget verk
Nela Sršen. Foto: eget verk

CORONAKRISEN ITALIEN. “Det är tusentals som testas positiva och hundratals döda varje dag. Det har genomförts 50 intubationer per timme i Milano i går. Det är där hälsosystemet är ett av de mest utvecklade, men vad skulle hända om det inte var det?”, berättar dr Nela Sršen i kroatisk TV, om läget med coronaviruskrisen i Norra Italien.

Allt fler länder förbereder sig för olika nödsituationer och i värsta fall även fullständig nationell karantän. Ett av dessa länder är Spanien, där antalet infekterade av coronavirus har stigit drastiskt. Italien har dock fortfarande flest fall, mer än 27,980 patienter enligt Worldometers med mängder av nya fall varje dag. I dagsläget har dödsfallen stigit till över 2,158 och antal återhämtade något under 2,749 per den 17 februari 2020.

Läs mer: C-vitamin är Kinas hemliga vapen mot coronaviruset

Dr Nela Sršen [efternamn med svenskt uttal ungefär: söschen], arbetar som kirurg vid Azienda Ospedaliera University Padua Hospital, Norra Italien. Enligt de senaste uppskattningarna kommer det att ta ytterligare två till tre månader innan Italien kan väntas se en minskning av nya fall av coronavirus.

”Här i Italien och på sjukhuset där jag arbetar får vi ständigt påbud och instruktioner. Det finns mycket information och det finns mycket desinformation. Dessutom har varje nytt påbud effekten av att öka psykosen, människor tömmer stormarknader eller sitter på ett tåg och flyr trots förbuden”, berättar kirurgen om läget i landet.

Läs hela artikeln och kommentera i TV Hälsa

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten