Matbrist i Italien leder till stölder och plundring – Coronakrisen

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 29 mars 2020
- NewsVoice redaktion
Italiensk pappa med sin dotter. Privat foto.

Från 463 personer döda för tre veckor sedan till över 10,000 döda idag i Italien. Restriktionerna och karantän har slagit hårt mot befolkningen. Nu har pengarna och maten tagit slut för många och bilder sprids som visar att människor stjäl och plundrar.

Text: NewsVoice

Desperate people, resorting to begging, stealing, violence, and worse. It is not an exaggeration to say an extended lockdown could lead to riots, looting, and chaos.” – Sky News

Isoleringen av Italien i tre veckor leder till desperation och den italienska regeringen beslutade därför att ett krispaket på 4,4 miljarder kronor avsätts till matkuponger.

”Jag har skrivit under ett krispaket om att vi sänder 4,3 miljarder euro till kommunerna och vi har lagt till 400 miljoner öronmärkta till människor som inte har pengar att handla för.” – Italiens premiärminister Giuseppe Conte

Matköer i Italien 28 mars 2020. Privat foto..

En pappa i Italien med sin dotter sprids i världen. Han vädjar direkt till regeringen att inom några dagar är maten helt slut. Han säger också att det ska bli revolution i Italien, om inte regeringen kommer till undsättning.

Text: NewsVoice

Källa

Plundringsförsök i Italien, 28 mars, 2020. Övervakningsbild.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Coronakrisen