Stort tack till alla läsare och annonsörer som nu säkrat verksamheten tom juni! / Redaktionen
100%

106.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 1/5 kl 14:30.

Professor Robert Thomas om forskningen som ger dig ett liv utan cancer

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 31 mars 2020
- NewsVoice redaktion
Professor Robert Thomas, 11 mars 2020, ABF Huset, Stockholm. Foto: Torbjörn Sassersson för TV Hälsa
Professor Robert Thomas, 11 mars 2020, ABF Huset, Stockholm.

Professor Robert Thomas från Cambridge University är specialiserad inom onkologi. Han föreläste på ABF-huset i Stockholm den 11 mars med TV Hälsa som arrangör. Thomas höll ett föredrag på temat: Livsstilsråd för cancerdrabbade.

Robert Thomas forskar med sitt team på en en statlig forskningsavdelning på hur livsstil kan förhindra cancer och hur cancerpatienter kan förändra sin livsstil för att behandla sin cancer. Ett mål är att hjälpa patienter att ta välinformerade egna beslut eftersom både patienter och läkare idag ofta är lite förvirrade över vad som är bästa metoder för att handskas med cancer, menar Thomas, som är vald till både Årets Läkare och Årets Cancerläkare i England.

Centret som Robert Thomas driver heter Primrose Oncology Lifestyle Research Unit. Arbetet har genererat flera rapporter som publicerats i medicinska tidskrifter. Man sätter även stort värde på att interagera med intresserade människor i samhället genom bloggar, nyhetsbrev och sajter.

Prioriterade ämnesområden som forskningen handlar om är: övervikt, tarmhälsa, inflammationer, socker, träning och polyfenolrik mat som grönsaker och frukt.

Se hela föredraget och läs en komplett sammanställning av föredraget på TV Hälsa | Mediasamarbete med NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq