Prof Robert Thomas forskning ger dig ett liv utan cancer

0
920
Professor Robert Thomas, 11 mars 2020, ABF Huset, Stockholm. Foto: Torbjörn Sassersson för TV Hälsa
Professor Robert Thomas, 11 mars 2020, ABF Huset, Stockholm. Foto: Torbjörn Sassersson för TV Hälsa

HÄLSA. Professor Robert Thomas från Cambridge University är specialiserad inom onkologi. Han föreläste på ABF-huset i Stockholm den 11 mars med TV Hälsa som arrangör. Thomas höll ett föredrag på temat: Livsstilsråd för cancerdrabbade.

Robert Thomas forskar med sitt team på en en statlig forskningsavdelning på hur livsstil kan förhindra cancer och hur cancerpatienter kan förändra sin livsstil för att behandla sin cancer. Ett mål är att hjälpa patienter att ta välinformerade egna beslut eftersom både patienter och läkare idag ofta är lite förvirrade över vad som är bästa metoder för att handskas med cancer, menar Thomas, som är vald till både Årets Läkare och Årets Cancerläkare i England.

Centret som Robert Thomas driver heter Primrose Oncology Lifestyle Research Unit. Arbetet har genererat flera rapporter som publicerats i medicinska tidskrifter. Man sätter även stort värde på att interagera med intresserade människor i samhället genom bloggar, nyhetsbrev och sajter.

Prioriterade ämnesområden som forskningen handlar om är: övervikt, tarmhälsa, inflammationer, socker, träning och polyfenolrik mat som grönsaker och frukt.

Se hela föredraget och läs en komplett sammanställning av föredraget på TV Hälsa | Mediasamarbete med NewsVoice

 
  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här