Professor Robert Thomas om forskningen som ger dig ett liv utan cancer

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 31 mars 2020
- NewsVoice redaktion
Professor Robert Thomas, 11 mars 2020, ABF Huset, Stockholm. Foto: Torbjörn Sassersson för TV Hälsa
Professor Robert Thomas, 11 mars 2020, ABF Huset, Stockholm.

Professor Robert Thomas från Cambridge University är specialiserad inom onkologi. Han föreläste på ABF-huset i Stockholm den 11 mars med TV Hälsa som arrangör. Thomas höll ett föredrag på temat: Livsstilsråd för cancerdrabbade.

Robert Thomas forskar med sitt team på en en statlig forskningsavdelning på hur livsstil kan förhindra cancer och hur cancerpatienter kan förändra sin livsstil för att behandla sin cancer. Ett mål är att hjälpa patienter att ta välinformerade egna beslut eftersom både patienter och läkare idag ofta är lite förvirrade över vad som är bästa metoder för att handskas med cancer, menar Thomas, som är vald till både Årets Läkare och Årets Cancerläkare i England.

Centret som Robert Thomas driver heter Primrose Oncology Lifestyle Research Unit. Arbetet har genererat flera rapporter som publicerats i medicinska tidskrifter. Man sätter även stort värde på att interagera med intresserade människor i samhället genom bloggar, nyhetsbrev och sajter.

Prioriterade ämnesområden som forskningen handlar om är: övervikt, tarmhälsa, inflammationer, socker, träning och polyfenolrik mat som grönsaker och frukt.

Se hela föredraget och läs en komplett sammanställning av föredraget på TV Hälsa | Mediasamarbete med NewsVoice

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *