Smittskyddsexpert: Då vänder coronakrisen till det bättre

1
1010
Bild: Johan Giesecke (läkare och rådgivare för WHO), 22 mars 2020. Foto: SVT
Bild: Johan Giesecke (läkare och rådgivare för WHO), 22 mars 2020. Foto: SVT

CORONAKRISEN. Den tidigare svenska statsepidemiologen Johan Giesecke är säker på att det värsta i inom kort kan vara över och han anger en tidpunkt när Sverige kan andas ut. Vi kommer att klara krisen, menar han. Det skriver Aftonbladet som valt att lägga artikeln bakom en betalvägg. TV Hälsa sammanfattar.

Johan Giesecke anser att den svenska vården trots alla larm har goda möjligheter att klara coronakrisen. Han säger till Aftonbladet att: “allt talar för att alla som behöver vård kommer att kunna få det”, men Johnny Hillgren som är intensivvårdsläkare säger till TT att om Sverige får: “samma explosiva utveckling som i Italien står vi inför en rejäl utmaning”.

Problemet, vilket är bekant för de flesta, är att Sverige har ont om vårdplatser, närmare bestämt 5,8 per 100,000 invånare.

Då är värsta krisen över

Johan Giesecke som idag är rådgivare till WHO säger till Aftonbladet att: “situationen kommer att vara allvarlig den närmaste framtiden”. Den ljuspunkt han ser bygger på en uppfattning att förloppet kan gå snabbt. Det kan betyda att det värsta är över

Läs resten av artikeln i TV Hälsa | Mediasamarbete medNewsVoice


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här