Så många dör av vanlig influensa i jämförelse med coronavirus

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 25 mars 2020
- NewsVoice redaktion
Virusskydd i tunnelbanan i Dubai. Foto: Nick Fewings. Licens: Unsplash.com

DEBATT. Riskerna med coronaviruset och hur man bör skydda sig har diskuterats flitigt i media, men hur är det med de proportioner som media inte förmedlar? I Sverige dör det varje år 200-1000 personer av vanlig influensa.

Text: Kalle Hellberg | Virusskydd i tunnelbanan i Dubai. Foto: Nick Fewings. Licens: Unsplash.com

 1. Vem-vilka har givit respektive nation order om att media och regeringarna ska sprida hysteri om en (vad jag kan förstå) ganska normal säsongsförkylning. Varför ska alla nationer på Jorden helt plötsligt stänga gränser, införa undantagstillstånd, utegångsförbud, upphöra med all fabricering osv, något som aldrig tidigare skett, trots allvarligare sjukdomsspridningar tex ”Asiaten”? Att det utgått en skarp order från något betydelsefullt håll i världen är solklart, men från vem-vilka?
 2. Vem-vilka har givit massmedia order om att de ska använda ett informationsspråk som bara kan tolkas som ”det alla värsta”? Man betonar alltid när man rabblar siffror att personerna dött av coronaviruset, trots att de flesta förkylda som dött inte har testats för corona! Varför vill man skapa hysteri?

Man måste sätta nuvarande larmsiffror om tex dödsfall av viruset i proportion till hur många som dör vid varje årlig säsongsinfluensa. Inget om detta har jag hört i radio-TV!

I Sverige dör det varje år (särskilt under våren) mellan 200 och upp till 1000 personer av hög ålder och med en multisjuk diagnos i bakgrunden, det är det ”normala” vid säsonginfluensa.

Förra året dog 505 personer i Sverige av vanlig säsongsinfluensa. I Kina dör minst 2 miljoner varje år av säsongsinfluensa, enstaka år har siffran varit nästan 6 miljoner, detta är det ”normala”.

I Italien dör mellan 1200 och 6000 personer av säsongsinfluensa varje år, nu anses lite över 1000 ha dött och man påstår att coronaviruset är orsaken, trots att man inte testar detta på alla! I TV-Aktuellt stirrar reportern förtvivlat in i kameran och säger bekymmersamt att ”nu hinner inte krematorierna i Italien med att ta hand om de döda”!

 • 18891892 Ryska snuvan (runt en miljon döda)
 • 1918–1920 Spanska sjukan (50-100 miljoner döda)
 • 1957–1958 Asiaten (1 – 4 miljoner döda)
 • 1968–1970 Hongkonginfluensan (1 miljon döda)
 • 1997- 1998 Fågelinfluensa. Hongkong (6 döda)
 • 2003­- Fågelinfluensa, Nederländerna (1 död)
 • 2009–2010 Svininfluensan (i Sverige 26, i världen 285,000 döda)

För en vecka sedan meddelade Ole Dammegård att senaste statistik från Italien visade att antalet döda som kunde bevisas vara av coronaviruset (där man inte kunde finna någon annan sjukdom också hos den döda, i samband med viruset) var 2 personer (alla övriga var multisjuka och klarade inte ens en vanlig förkylning), men detta säger man aldrig i media!

Statistik från USA den 3/3:

“There have now been over 100 confirmed infections and 9 deaths in the US as of March 3.  And 90,000 infections and 3100 deaths globally so far in a fairly short time period.”

Att jämföra med att varje år skjuts nästan 100,000 amerikaner och drygt 31,000 dödas, inte stänger man ner hela nationen för det.

Kan vi lita på den statistik som vi får genom sjukvården? De instruktioner som personalen inom sjukvården har fått innebär att samma sjuka patient kan registreras flera gånger.

Min uppfattning är att det bakom denna skapade hysteri som nu pågår, med regeringar och media i spetsen, finns en helt annan agenda! Löfven och säkerhetsfolket i ”full skyddsmundering” i provtagningstältet. Det visar klart att det är en bluff.

Vad dör folk av i förtid i Sverige?

 • På plats 3: Cancer
 • På plats 2: Hjärt- och kärlsjukdomar
 • På plats 1: Läkare och läkemedel

Mera proportioner! I Sverige dödas ca 3500 personer på våra sjukhus, år efter år, av felsprättande kirurger och läkarnas felmedicinering och feldiagnoser. Detta är officiella siffror som läkarna inte kan förneka (socialstyrelsens statistik). Den verkliga siffran torde vara över 10,000. De flesta som har cancer och dör i förtid dör inte på grund av sjukdomen, de dör av cellgifter och strålning! När såg du något om detta i media?

Text: Kalle Hellberg

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq