Coronapatienter i Kentucky USA måste ha fotboja

publicerad 7 april 2020
- av NewsVoice
Ben Swann, 10 sep 2019. Foto: TruthinMedia.com

https://www.youtube.com/watch?v=9swqstvEq3w

En domare i Kentucky USA kräver att coronasmittade personer som inte följt karantänanvisningar måste ha fotboja med GPS-detektor så att hälsomyndigheter kan kontrollera hur de rör sig. Det är inte fastställt juridiskt om dessa personer ens gjort något fel, men de behandlas som kriminella, säger reportern Ben Swann.

Sociala distanseringsråd är inga lagar utan enbart råd. I USA får inte mer än 10 personer samlas publikt, men detta gäller inte privata hem. Trots det finns det exempel på att polisen lägger sig i hur människor träffas privat hemma hos varandra, säger Swann.

Hur ser vår framtid ut om dessa restriktioner inte lyfts bort efter coronakrisen, frågar sig Ben Swann.

Text: NewsVoice