Coronapatienter i Kentucky USA måste ha fotboja

2

En domare i Kentucky USA kräver att coronasmittade personer som inte följt karantänanvisningar måste ha fotboja med GPS-detektor så att hälsomyndigheter kan kontrollera hur de rör sig. Det är inte fastställt juridiskt om dessa personer ens gjort något fel, men de behandlas som kriminella, säger reportern Ben Swann.

Sociala distanseringsråd är inga lagar utan enbart råd. I USA får inte mer än 10 personer samlas publikt, men detta gäller inte privata hem. Trots det finns det exempel på att polisen lägger sig i hur människor träffas privat hemma hos varandra, säger Swann.

Hur ser vår framtid ut om dessa restriktioner inte lyfts bort efter coronakrisen, frågar sig Ben Swann.

Text: NewsVoice

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

2 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
7 april 2020 kl 07:39

De små stegens taktik. Samma teknik som när Gunnar Sträng (S) införde 4% oms. tillfälligt?

Conny LundbergD
Reply to  Åke i Sörmland
7 april 2020 kl 11:39

Och hur det gick vet vi ju!