Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Coronavirustester på väg till UK var kontaminerade med Covid-19

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 3 april 2020
- NewsVoice redaktion
Laboratorium. Foto: Michal Jarmoluk. Licens: Pixabay.com
Laboratorium. Foto: Michal Jarmoluk. Licens: Pixabay.com
Temabild: Laboratorium. Foto: Michal Jarmoluk. Licens: Pixabay.com

Coronatestsatser som var på väg till Storbritannien har visat sig vara kontaminerade med coronavirus, avslöjar den brittiska tidningen The Telegraph.

Den brittiska regeringen som har målet att öka testnivån till 25,000 personer per dag senast i slutet av april har bett privata företag om hjälp med att öka testproduktionen. Ett produktionsföretag, den Luxemburg-baserade tillverkaren Eurofins, meddelade på måndag att leveranserna försenas eftersom komponenter i testsatserna hade förorenats med coronavirus.

De anlitade privata företagen ska tillhandahålla tusentals testsatser som ska bli tillgängliga inom de kommande veckorna.

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq