Danmark förbjuder information som går mot myndigheternas coronapolicy

14
Coronakrisen - Covid 19 virus. Foto: Gerd Altmann
Coronakrisen – Covid 19 virus. Foto: Gerd Altmann

Danska Folketinget antog den 2:a april 2020 en ny lag som gör det möjligt att stänga webbplatser och att ge böter eller fängelse till personer som publicerar information om Covid-19 som inte följer myndigheternas riktlinjer.

Per Braendgaard har studerat den klubbade lagen och skriver att det är särskilt vissa paragrafer som är anmärkningsväda för alla som deltar i den offentliga debatten om åtgärder och hanteringen av Covid-19 i Danmark. Han vill gå så långt som att kalla lagen för en våldtäkt på yttrandefriheten.

Per Braendgaard, selfie
Per Braendgaard, selfie

“Eftersom man nu kan riskera fängelse i upp till åtta månader för att man gör ett kritiskt uttalande om Covid-19 (och om myndigheterna i allmänhet i samband med corona), så väljer jag att mig dra tillbaka från den offentliga debatt från och med nu”, skriver den danska hälsoprofilen Per Braendgaard på sin sajt.

Straffen är stränga för den som sprider påstått falsk information på nätet eller förordar ej läkemedelsklassade mediciner. Det handlar om böter och fängelsestraff upp till 8 månader. Om brottet anses vara försumligt kan det ge böter eller fängelse upp till fyra månader.

Per Braendgaard skriver att det handlar om att sända ut en politisk signal. Han drar sedan slutsatsen att yttrandefriheten om corona nu effektivt tas bort. De instanser som inte får ifrågasättas i Danmark är Sundhedsstyrelsen, Seruminstitutet, Polisen, Hälsoministeriet och Statsministern.

Text: NewsVoice | Källa: Folketinget: Lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven og udlændingeloven

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

14 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
olle reimers
olle reimers
Gäst
9 april 2020 kl 04:26

Vad står det i alla de paragrafer som hänvisas till och som nu också omfattar
covid-19? För att kunna bilda sig en uppfattning om detta måste man känna till innehållet i dessa.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
8 april 2020 kl 23:22

“Ingen ska med straffrihet lägga ett finger på vår ofelbara regerings helgongloria. Svepskälet för att stoppa publikation kommer vara en påstådd vädjan att det uppviglar publikens medvetande utan anledning eller rättfärdigande.” Källa: SION VISES PROTOKOLL 12 KONTROLL AV PRESSEN punkt 3.

Ann-Mai-Britt Fjord
Ann-Mai-Britt Fjord
Gäst
8 april 2020 kl 11:33

Ytringsfriheden lever stadig herovre på den anden side af sundet!
Man må gerne ytre sig frit i både trykte og digitale medier. Der foregår mange diskussioner, som også forholder sig kritisk i forhold til regeringens tiltag, og det vil I hurtigt kunne tjekke ved et kig på de danske medier. Men med den nye omtalte lov man må ikke opfordre til f.eks. at mødes 50 mennesker på stranden til beach party, når regeringen pt har sat et maksimum på 10 personer forsamlet det samme sted eller tilbyde en test, som du kan tage derhjemme på 10 min. som fortæller dig om du har Corona eller ej, hvis ikke testen er godkendt.
Per Brændgård, som artiklen bygger på, er selvbestaltet helseblogger og jeg oplever ham som ekstrem og nærmest manisk. Fredag d.3.4 lavede han 17 opslag på sin facebook side. På sin blog forklarer han sin udlægning af den ny coronalov ud fra sin erfaring med at være tiltalt og senere frikendt i en voldtægtssag for et par år siden. Jeg kan kun opfordre til at være kildekritisk – vi har ikke brug for fake news i disse tider. Mange hilsner til jer fra Aarhus.

Joerg Walter
Joerg Walter
Gäst
8 april 2020 kl 13:50

I am a German and I have received this information yesterday that Denmark is to be converted into a dictatorship.
I am shocked that a government in a free country can act as this.
Your government is acting illegal.
it is esssential for a democratic state to critisize the gorernment.
Are cou not acting against this?

Perra J
Gäst
7 april 2020 kl 10:27

Är lagen verkligen klubbad? Alla länkar till Danske Folketinget som ska visa detta, är ur funktion.

Artur
Artur
Gäst
7 april 2020 kl 01:37

I am disgusted by the arrogance of democratically elected politicians who, under the guise of ‘responsibility’, choke off the last rest of our freedom of expression at an alarming rate. Similar trends can be seen in Switzerland, the flagship democracy.

Helén Sjögren
Helén Sjögren
Gäst
Reply to  Artur
7 april 2020 kl 09:26

And in Sweden! och i Sverige!

Jan
Jan
Gäst
4 april 2020 kl 15:03

Jag blir varje dag häpen över att Sverige än så länge är ett av de friare länderna i Europa just nu. Helt otroligt.

Samuel af UgglasD
Samuel af Ugglas
4 april 2020 kl 08:55

Det blev resultatet av det SOCIALISTISKA STRESS-TESTET och all opposition mot vansinnet är plötsligen lamslagen.
Knappen på Löfvens jackslag skiftar åter från svenska flaggan till socialisternas röda signalknapp i hycklarnas paradis.
Äckligt!!!
Låt den socialistiska varbölden spricka.

Ingvar Kullberg
Reply to  Samuel af Ugglas
13 april 2020 kl 22:22

Men den här artikeln handlar om Danmark! I Löfvens Sverige är det ännu så länge tillåtet att framföra alternativ information om Corona. Vi är heller inte inlåsta som i Sydeuropa och Storbritannien. Där kan man VERKLIGEN tala om stresstest, socialistisk eller ej. Den mildare form av stresstest som vi har i Sverige kanske ingår i tfö 2020? Sägas skall att jag inte alls är någon supporter av Löfven.

Förlåt för ett lite sent inlägg.

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
4 april 2020 kl 08:01

Märk väl skillnaden i ordalydelsen i policy resp. demokratiskt beslut.

Sture B
Sture B
Gäst
4 april 2020 kl 02:26

Även vår egen Führer begär mer makt för att “bekämpa” Corona och vill nu helst slippa petitessen att gå via riksdagen. Funkar inte detta krav kan han alltid pröva att bränna ned den, då det har fungerat i en annan tidsepok.

Mayne Sundewall Hopkins
Gäst
3 april 2020 kl 22:42

Vad i hela friden står på i Danmark?? Sanslöst vansinnigt!! Detta är inte det Danmark jag känner till ..jisses!!!

Vett o’ sans, sunt förnuft ..borta med vinden.. 🙁

Jan Rosbäck
Jan Rosbäck
Gäst
3 april 2020 kl 21:56

Då är det väl inte läge att mellanlanda på Kastrup om man sprider sådant här https://www.bitchute.com/video/WCjc6RR1W7Wo/