Italien: Patienter med Covid-19 behandlas med C-vitamin

publicerad 5 april 2020
- TV Hälsa
Coronavirus i Italien. Licens: Shutterstock
Matköer i Italien 28 mars 2020. Privat foto.

FORSKNING: Universitet i Palermo, Italien har nyligen påbörjat en studie som beräknas pågå fram till mars 2021. Intravenös C-vitamin kommer att administreras tillsammans med konventionell terapi, för att behandla Covid-19 patienter med konstaterad lunginflammation. 

Mer än 13,000 dödsfall fram till april 2020 i Italien sedan början av utbrottet och läkarna gör allt i sin makt för att hjälpa de sjuka. Det har skett en kraftig ökning av svåra fall av lunginflammation hos smittade, med sepsis som följd och oftast med dödligt utgång.

På grund av den rådande situationen går det inte att genomföra en randomiserad dubbelblind kontrollerad studie, säger dr Salvatore Corrao. Istället kommer det att genomföras en klinisk studie med patienter med konstaterad Covid-19 lunginflammation. Läkarna kommer att administrera 10 gram av intravenös C-vitamin utöver konventionell terapi.

Läs mer i TV Hälsa

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *