Selenbrist fortfarande ett problem i Sverige

0
Professor Mikael Björnstedt. Foto: Arnt-Olav Enger, TV Hälsa
Professor Mikael Björnstedt. Foto: Arnt-Olav Enger, TV Hälsa

Mikael Björnstedt som är professor och cancerforskare säger att selenbrist är ett problem i Sverige eftersom många svenskar ligger så nära bristnivån. Över tid kan selenbrist ge allvarliga kroniska sjukdomar.

Björnstedt säger att det kan vara svårt att få i sig tillräckligt med selen enbart genom kosten. Eftersom Sverige har selenfattiga jordar och eftersom vi importerar mycket lite spannmål från andra länder är halterna av selen låg i våra inhemska spannmålsprodukter.

Se videointervju på TV Hälsa


Stöd NewsVoice genom att köpa kaffe
Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten

I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.

Prenumerera
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer