Sikkim först i Indien med att ersätta plastpåsar

1
Buddha Park i Ravangla, Sikkim, Indien. Foto: Pulak Bhagawati. Licens: Unsplash.com
Buddha Park i Ravangla, Sikkim, Indien. Foto: Pulak Bhagawati. Licens: Unsplash.com

Sikkim är en mindre delstat i Indien som var den första att gå över till helt ekologisk jordbruk redan 2016. Turismen ökade med 70%, och marken har blivit helt återställd. Sikkim tog sedan nästa steg i att skydda naturen genom att ersätta plast. 2018 förbjöd landet plastpåsar och vattenbehållare av plast.

Sikkim är mest känt för sitt arbete med enbart ekologiska bekämpningsmedel. Människor över hela världen har besökt platsen, där över 4,500 olika växtarter och sällsynta vilda djur hade hittat tillbaka till ett blomstrande ekosystem efter förbudet. Delstaten har bland annat vunnit Future Policy Award 2018 vid en FN-ceremoni i Rom bland 51 nominerade från 25 länder.

Det många dock inte känner till är att delstaten även förbjöd användningen av förpackat dricksvatten för mer än åtta år sedan.

Läs mer: Sikkim första delstaten i världen att helt förbjuda pesticider

Lachen med sina 2,500 invånare, ligger på en höjd av 2,750 meter med en utsikt över Himalayas. Området har kristallklart vatten, tusentals sällsynta växter, fjärilar och röda pandor, vilka drar utan tvekan tusentals turister varje år. Turister lämnar oftast spår efter sig, spår av plast och skräp. Det var spår av plastflaskorna som lämnades kvar av den stora skaran turister, som fick Lachen att införa plastförbud.

Läs hela artikeln i TV Hälsa


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten

I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.

Prenumerera
Notify of
guest
1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Diddno
Diddno
Gäst
14 april 2020 kl 07:59

Hur svårt kan det va ?