Akutläkare om Sveriges coronastrategi – färre dödsfall än Italien utan lockdown

10

COVID-19 OCH SJUKVÅRD. Dr Daniel Erickson driver tre vårdkliniker i Bakersfield, Kalifornien. Erickson har i flera videoframträdanden varnat för att att lockdown av hela samhällen inte alls är nödvändigt för att hantera Covid-19. Han jämför den svenska, amerikanska och italienska coronastrategin i denna intervju på Kusi News Sandiego.

Erickson och hans personal har genomfört knappt 6000 tester enligt CDC:s screening-regler på människor i Kern County, personer som frivilligt bett om att få bli testade för Covid-19. Data visar på en smittgrad av 7% i testgruppen.

Erickson berättar att Stanford har genomfört antikroppstester i Santa Clara county för att se vilka som haft Covid-19 och deras resultat visar på att mellan 2,5 och 4,2% av populationen haft sjukdomen. Det motsvarar totalt mellan 45,000-80,000 smittfall i Santa Clara county allt medan hälsomyndigheten rapporterade endast 956 fall, säger Erickson. Han tillägger att det finns 50-80 gånger fler smittfall än vad hälsomyndigheten rapporterar.

Detta betyder enligt dr Daniel Erickson att Covid-19 allt mer liknar en vanlig säsongsinfluensa avseende både dödlighet och antal fall.

Erickson påpekar även att det finns vacciner mot vanligt säsongsinfluensa, men att det ändå resulterade i 60,000 dödsfall i influensa under vintern 2017-2018. Han ifrågasätter därför effektiviteten hos dessa influensavacciner. Istället föreslår han att flockimmunitet får utvecklas naturligt.

Sverige har inte fler dödsfall än Italien trots ingen lockdown

Erickson ställer sedan den retoriska frågan om vilka länder som har och inte har genomfört lockdown samt vilken effekt har dessa två strategier egentligen haft? Han jämför länderna: Italien, Spanien, Sverige och USA.

Dödsfall i Covid-19 per miljoner invånare (data från 26 april)

  • Italien: 400 (ungefär samma värde i Spanien)
  • Sverige: 200
  • USA: 150

Dr Daniel Erickson anser att upphörandet av lockdown bör ske olika från ett county till ett annat och att det är nödvändigt att lätta på restriktionerna för att få hela Kalifornien på fötter igen. Erickson träffade i tisdags 12 senatorer för att diskutera detta.

Dr Daniel Erickson och hans kollega dr Artin Massihi höll en presskonferens från en av sina egna kliniker för en vecka sedan och den fick miljontals visningar innan Google tog ned videon. Argumentet för att Google tog ned videon var att läkarnas åsikter gick emot hälsomyndighetens uppfattning i Kalifornien. Läs mer om striden mellan läkarna och TV-kanalen 23 ABC News mot Google i en separat artikel.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice | Bild: Dr Daniel Erickson, 27 april 2020. Foto: eget verk

Relaterat

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

10 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Torbjörn Sassersson red.
Admin
8 maj 2020 kl 17:43

Mer efterdebatt om den berömda 5-miljonervisningsvideon som YouTube tog ned:

Why are Google & YouTube so Afraid of Dr. Dan Erickson

Torbjörn Sassersson red.
Admin
8 maj 2020 kl 17:17

Fox News (30 april 2020): Tucker: Big Tech censors dissent over coronavirus lockdowns

“Big technology companies are using the COVID-19 tragedy to increase their power over the American population”

JanneL
JanneL
Gäst
3 maj 2020 kl 08:55

Ett bra svar på censuren kom ju från Tucker Carlson (Fox News) https://www.foxnews.com/media/tucker-carlson-youtube-coronavirus-censorship-science

där också dr Erickson intervjuades i annan video https://www.youtube.com/watch?v=k-x934In-Ao

Det går också att se hela den av YouTube nertagna intervjun med läkarna på TV-kanalens site https://www.turnto23.com/news/coronavirus/accelerated-urgent-care-doctors-recommend-lifting-shelter-in-place-order

Torbjörn Sassersson red.
Admin
3 maj 2020 kl 06:28

ABC News (Apr 27, 2020): YouTube issues statement on removal of controversial video interview with Bakersfield doctors

“YouTube issued a statement Tuesday regarding the removal of a video press briefing with Accelerated Urgent Care doctors Dan Erickson and Artin Massihi. The video was the first of two videos playing the entire briefing from a press conference last week.”

“23ABC received an email from YouTube on April 27 giving the station notification the video had been taken down, citing YouTube’s “community guidelines.” 23ABC has appealed the ruling through YouTube.”

“”Joseph Russomanno, a mass communication law professor at Arizona State University said the doctors’ controversial comments played a role in the video being removed.

“It would seem to me what YouTube’s concern is the potential harm that this video may contain,” said Russomanno. “If you look at it the content of it is contrary to what most members of the medical communty are saying about COVID-19.””

https://www.turnto23.com/news/coronavirus/video-interview-with-dr-dan-erickson-and-dr-artin-massihi-taken-down-from-youtube

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
30 april 2020 kl 13:55

Är “isloringsstrategin” ett inkrementellt försök att inskränka allemansrätten i förlängningen?
Den som inget har, även den mark denne går på, är en slav.

Hasse
Hasse
Gäst
30 april 2020 kl 10:19

Italien och Spanien är storrökande länder. Detta försämrar möjligheterna för tillfrisknande avsevärt.

Benny
Benny
Gäst
30 april 2020 kl 07:07

Att jämföra tättbefolkade länder som Italien och Spanien med Sverige låter sig inte göras! Att dessa länder sedan är några av världens största turistländer dit coronaviruset kom via massturism måste också tas med i beräkningen! De enda länder Sverige ska jämföras med är de övriga nordiska länderna och där framstår Sveriges strategi som ett misslyckande. Man måste sätta in saker och ting i dess rätta sammanhang när man jämför! Att vi dessutom i Sverige har regim-media som ljuger om precis allt gör ju inte saken bättre…Jag tar i alla fall de officiella siffrorna i Sverige med stor skepsis precis som all annan statistik i Sverige som är mer eller mindre tillrättalagd av politruker inom organisationerna.

Eiwa
Eiwa
Gäst
30 april 2020 kl 09:07
Anders Wiman
Gäst
29 april 2020 kl 17:14

Den staden är “befriad” från vad till vad är väl det som det strids så mycket om.

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
29 april 2020 kl 15:03

Att låsa in folk utan att se konsekvenserna för nästa generationer, är att inte kunna konfrontera livet, som det är beskaffat. En gång i tiden red man till Jerusalem för att befria den orten, nu sitter man framför en TV och darrar. Snacka om att vara svag i tron…!