Tegnell: “Det är absolut inte så att vi försöker dölja någonting”

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 5 april 2020
- Torbjörn Sassersson
pollen allergi snuva sjuk. Foto: Mojpe. Licens: Pixabay.com
pollen allergi snuva sjuk. Foto: Mojpe. Licens: Pixabay.com
Temabild: Influensasjuk. Foto: Mojpe. Licens: Pixabay.com

NOTERAT. Antalet döda i Covid-19 kan vara betydligt större än vad Folkhälsomyndigheten uppger. Det visar en granskning som TT Nyhetsbyrån gjort. Resultatet baseras på siffror från myndigheten. NewsVoice konstaterar att ytterst få yngre människor dör i Sverige trots skrämselrubriker i massmedierna om motsasen.

Problemet med statistiken är att det finns en eftersläpning i inrapporteringen.

“Reviderade, uppdaterade siffror från Folkhälsomyndigheten, visar att dödstalet, dag för dag, har varit betydligt högre än de tidigare uppgifterna”, visar TT:s granskning. Det skriver Aftonbladet.

“Den 25 mars redovisades 42 dödsfall totalt, men efter en revidering var siffran 97 redan då. Den 26 mars rapporterades 66 döda, men efter en revidering var siffran 124, alltså ungefär dubbelt så hög”, och så fortsätter det dag efter dag.

TT Nyhetsbyrån drar slutsatsen att om eftersläpningen är lika stor idag skulle det verkliga antalet döda vara cirka 750 personer idag istället för 373 som myndigheten uppger.

ArcanumSkolan 2024

“Det är absolut inte så att vi försöker dölja någonting. Men vi får heller inte skapa en felaktig bild av att det finns en massa dödsfall där ute som vi inte hittar. Vi hittar dem, men ibland hittar vi dem lite sent”.

Aftonbladet skriver att har 161 personer rapporterats döda i Danmark, 62 i Norge, och 25 personer i Finland, enligt Worldometers, samma källa som NewsVoice använder.

 

NewsVoice noterar att massmedierna senaste veckorna varit som “hökar” på att skriva artiklar om alla unga dödsfall vilket sannolikt skrämt upp den yngre halvan av populationen. I själva verket är det ytterst få (45 personer) under 70 år som dött av Covid-19 i Sverige. När det framkommit mer information har de flesta av dessa personer underliggande kroniska eller allvarliga sjukdomar (ofta i lungorna).

Text: NewsVoice

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Jag rekommenderar folk att se denna dokumentären om Covid-19, producerad av Joshua Phillips från Epoch Times:

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=1053&v=Gdd7dtDaYmM&feature=emb_logo

  Det verkar onekligen troligt att viruset är “manmade av KKP” och att kkp(kinesiska kommunistpartiet) hade för avsikt att sprida det i Kina och runtom världen, annars hade de aldrig lagt så mycket tid och pengar på att utveckla det. Nästa fråga är varför MSM marknadsför KKPs narrativ att KKP är hjälten som har besegrat viruset? Det finns många frågetecken och de pekar på att KKP styr vår MSM. En annan sak är att KKP i princip förklarade krig med USA förra året och då har vi narrativet klart att USA är bad guy och KKP är good guy. KKPs historik med 80 miljoner döda borde göra folk tveksamma men minnet är kort.

 • Misstänker att Mike Adams är en Alex Jones i en hälsosammare förpackning. När man läser Natural News får man försöka plocka ut pärlorna medan man scrollar förbi resten utan att klicka. Ingressen brukar vara talande nog.

 • Jämförelsen med säsongen 2017-2018 är inte 100 % relevant eftersom säsongen 2018-2019 visar ett mycket lägre antal döda, 451 personer, i säsongsinfluensan.
  https://www.folkhalsomyndigheten.se/contentassets/c741691b127c4edabb6eccee31d84281/influensasasongen-2018-2019-sasongssammanfattning-190620.pdf
  Dödstalet finns på sidan 22. Jag har inte kollat övriga säsonger som finns, men gissar att antalet döda i princip har sjunkit från säsong till säsong.
  En anledning till minskningen kan vara vaccinationerna? Mot Covid-19 finns inget uppbyggt immunförsvar eller vaccin.
  Var det slutar lär vi få se.

  • Sen beror det ju på om siffrorna är helt korrekta. Som forskare vid Linköpings Universitet visade så tog t.ex. SCB fram undersökningar som lutade åt det beställaren ville få fram. De totala dödstalen kring influensaperioden är mer konkreta än vad de specifikt har angett som dödsorsak från fall till fall. Själva döden är svår att avskriva men vad man avskriver den som kan vara en tolkningsfråga.

   Det totala dödstalen för influensaperioden 2016-2017, 2017-2018 och 2018-2019 https://www.euromomo.eu/ är definitivt relevanta eftersom de varje år visar ett högre dödstal än vad vi sett hitintills i år. Om de då under dessa influensaperioder inte klassade influensan som en “pandemi”, trots högre dödlighet, så kan man lätt misstänka att denna s.k. “pandemi” inte har något att göra med folkhälsan.

   Vad gäller vaccin så håller de väl på att ta fram en chip/vaccin-kombo i och med ID2020/Gavi-samarbetet.

 • Och helt nyligen har det kommit nya rön om att mask faktiskt är bra ändå. De lär sig nya saker hela tiden påstår en typ på FHM. Listade man inte ut det under pestens tid med den där näbben? Trots hundratals års forskning, oändligt med resurser och experiment så har man alltså alldeles nyss kommit fram till detta.
  Bara att de säger en sån sak visar på att de bara snackar skit hela tiden om allt. Totalt opålitliga.

  https://www.youtube.com/watch?v=wLuxKZTa3FQ&t=368s

  • Kan det finnas någon symbolisk substans i själva ordet i detta sammanhanget? Härskaren bär ju en “krona”….?
   2020 – 1984 = 36 > 3st 6:or eller något sånt? Virusen härskar? ( kontanter är smittsamma etc.?)

 • @Calle: Coronavirus-familjen har varit kända sedan 1960-talet. Vad är det som du anser vara så Fishy med musikvideon ovan. Kan du förklara?

 • Mycket som är Fishy? Här låt från 2013, lyssna framförallt vid 1.05 in…
  https://www.youtube.com/watch?v=5P77bUdE4p4 (låten planet 2020 med samma artist kan också lyssnas på)

  Gates och Rockefellers planer (https://moralvolcano.files.wordpress.com/2012/06/rockefeller_pandemic_scenario_2012.jpg) verkar stämma för bra…
  Event 201 med simulering i oktober av Pandemi och Netflix serien med Pandemic ute strax innan viruset.
  I Bakgrunden lurar Id2020 med Vaccin, chipping, nytt valutasystem, samt 5G verkar lanserar samtidigt som viruset och slå till hårdast där 5g finns.

  CDC imponerande framförhållning https://twitter.com/LevanaLomma1/status/1238918742404284416 och som nämnts ovan contaminerade test-kit.

 • Får vi svenskar viktig information av myndigheter och massmedier?

  Så här skriver en mycket tillförlitlig källa, den ytterst kunnige Göran Åkesson:

  “Den 30 mars stoppades en stor leverans av testkit till Storbrittanien, eftersom det upptäcktes att testmaterial var kontaminerat av Coronavirus!!! Vid läsningen blev mina uppenbara, obesvarade frågor: medveten kontaminering?, olycksfall i arbetet?, toppen av ett isberg?…
  Det välrenommerade tyska Robert Koch-institutet konstaterade nyligen i en rapport att det förelåg en bestämd relation mellan antal test och konstaterad Sars-CoV2 smitta. Institutets då slutsats var, att vi inte hade med en snabbt växande pandemi att göra utan en ‘testpandemi’. Logiken är att coronaviruset redan är spritt sedan en tid tillbaka och upptäcks efterhand som test genomföres. Det har konstaterats att relationen antal testpositiva/antal genomförda test ligger konstant kring 10/15%. Det kan med stor sannolikhet vara såsom institutet befarar.
  Men med det konstaterade fallet om coronaviruskontaminerade testkit kommer osökt en annan förklaring upp i mitt huvud. Om en medveten kontaminering skett i storlekordningen 10/15% av distribuerade testkit, skulle samma effekt kunna uppstå. Det skulle betyda att smittan sprides genom testförfarandet, därav det envetna förordnandet av testning,”.

  Ovanstående kommentar hittade jag i kommentarsfältet till Peter Krabbes senaste krönika.
  Där diskuteras detta och hänvisningar ges till utländska nyhetsmedier som tar upp detta och till ägande- och intresseförhållanden:
  https://peterkrabbe.wordpress.com/2020/04/04/corona-del-4-sammanfattningen/

  Här skriver Fox News om dessa coronavirus-kontaminerade testkit:
  https://www.foxnews.com/world/coronavirus-tests-uk-contaminated-covid-19

 • Effekterna av den ekonomiska virusbaksmällan kommer bli bra mycket värre än någon inbillad “viruspandemi”.

  Vi kommer få höra de sedvanliga flosklerna “Det är oacceptabelt”, “Jag blir upprörd”, “Vi har varit naiva” och så klassikern “Vi såg inte det här komma” o.s.v. in absurdum.

 • Ja, Newsvoice (Sassersson) får sluta använda den falska formuleringen “dött AV Covid-19”.

  Saklig beskrivning av just det här finns i de artiklar jag länkat till förut:
  “How deadly is the coronavirus? It’s still far from clear” https://www.spectator.co.uk/article/The-evidence-on-Covid-19-is-not-as-clear-as-we-think
  “How to understand – and report – figures for ‘Covid deaths’” https://www.spectator.co.uk/article/how-to-understand-and-report-figures-for-covid-19-deaths-

 • De döljer massor av saker. Dels är rapportering om viruset motsägande.
  Dels pågår det andra saker som man använder viruset som en avledningsmanöver för.
  Samma virus behöver dels en värd för att överleva, dels kan den färdas långa sträckor i luften och överleva!! Den kan ge sig på både lungor och skapa kaos i immunförsvaret – Det senare är kontraproduktivt sett ur virusets synvinkel, således troligen inte nåt som har med viruset att göra.
  De som kan se auran kan berätta för er vad som faktiskt pågår. Men det skulle skrämma skiten ur de flesta, så gör inte det.

  • Jo berätta, men i små steg, samma metod som fått oss dit där vi är nu. Det är en spännande resa faktiskt.
   Börja med att berätta hur banker skapar pengar, ty det landar i combo med kontanters försvinnande. Sedan berätta att din lokala bank är en spott i Atlanten och berätta om de värsta drakarna. Därefter kan man skarva på med data som finns här på bloggen. Men småsteg gäller, eftersom många svenskar inte ens vet att de kan bli fulljugna. Du kommer att får höra t.ex. att journalister kan inte ljuga, likaså valda politiker. Lättast att få grepp om situationen har ingenjörer, svårast humanister.
   Det är ett segt jobb, men det fungerar över tid, kanske något år på hemorten. Och du själv kommer att bli betraktad som knäppskalle. För fram dit budskap men argumentera inte. Säg bara att du hört vad som sagt och lämna det därvid. Kör på med lite beundran, det går igenom brandväggen – ex. snygg slips du har.

 • Som både Perra J och Sture B skriver så finns det tveksamheter i hur man räknar statistiken i vårt land och vad jag vet så finns det ingen som tagit fram ett idiotsäkert test för covid-19!

  Därför kommer vi in i en trall där, precis som när det gäller lungcancer, alla som dör i lungcancer gör det p g a rökning och här i coronatider, alla som dör gör det p g a coved-19!
  tid
  Vad betyder det att man alltid verkar höfta siffrorna uppåt och att media alltid eller åtminstone nästan alltid verkar försöka få denna epidemi, jag vägrar kalla det pandemi p g a att man hos WHO ändrat förutsättningarna för vad som kan kallas panedemi???

 • Peter Grafström skrev i en annan kommentar här på NV att i Sverige dör ca 95 000 människor varje år. Har själv inte kontrollerat dessa siffror men om man utgår från att de stämmer, så dör det i genomsnitt 260 människor varje dygn. Alla som dör gör ju så av en eller annan anledning för annars skulle de inte dö. Är det så att de sammanlagda dödstalen är högre p.g.a. “Corona” eller är de bara “the same, but different” ?

  Är det samma dödstal som under en reguljär säsongsinfluensa blir ju stat och myndigheter avslöjade med handen i den totalitära syltburken och det är ingen som gillar totalitär sylt.

  Vad gäller jämmer och elände så är jag själv lite snorig med sporadiska nys- och hostanfall. Låter det vara osagt om det är en vanlig förkylning eller “Corona”. Men är det “Corona” så är den i princip en vanlig förkylning. Om jag däremot upphör att förgylla kommentarsfältet här har jag antingen dött eller bara blivit trött på att kommentera och alla ni andra får leva vidare med den ovissheten.

   • Hej Sture B. Jag har en mycket intressant fråga som du kanske kunde undersöka. Eftersom vården har omorienterats så har mesta av icke akut karaktär ifråga om operationer och andra rutinundersökningar skjutits på framtiden. Det skulle eventuellt kunna jämföras med en förhållandena vid en läkarstrejk.
    När läkarna har genomfört en långvarig strejk har man sett ett annat fenomen; Dödligheten har den/de månaderna sjunkit drastiskt i landet ifråga (tex Israel, Colombia och Finland?) Det är nog inte så att läkarna tar ihjäl folk på operationsbordet utan förmodligen så att människorna tar större ansvar för sin egen hälsa. Kan du Sture reda på aktuella dödssiffror totalt i Sverige dag för dag i mars och nu april och jämföra dessa med motsvarande tal föregående tre år.
    Då vore det intressant att diskutera ev skillnader

    • Färre dog i Göteborg när det var sjukhusstrejk på 80-talet. Som lekman tolkar jag det som att de slapp kniven och den fruktar jag. Läkarna sade lamt att de kommer att dö senare, men de fick ju några dagar till.

    • Hej Ingemar. Jag vet inte riktigt var man får tag i så exakta siffror dag för dag. Tittade på EuroMOMOS statistik och de visar bara utvalda veckor för några år tillbaka gällande de 24 länder som ingår. Men i deras grafer kan man se att det dog fler människor under influensaperioden 2016-17, 2017-18 och 2018-19 än vad det har dött under denna s.k. “pandemi”. https://www.euromomo.eu/

     Sen har jag också läst att dödligheten gått ned när läkarna har strejkat. Tror att såväl akut- som den vanliga kirurgin kan vara till stor hjälp. Men vad gäller alla kemiska mediciner så är kanske boten inte alltid bättre än biverkningarna. Sen undrar jag om människor som är vårdslösa med den egna hälsan verkligen lägger om livsstilen p.g.a. en läkarstrejk.

     Men som du skriver är det nu likvärdigt med en strejk, då de säkert har stoppat en hel del vanlig vård, och om även detta bidrar till mindre dödlighet så motverkar det ju “pandemi”-agendan.

   • Verkar som ni får dras med mig ett tag till då förkylnings/Coronan drog förbi på 3-4 dagar utan att döda mig.

    Apropå logik så läste jag en teori, som i mitt sinne inte är helt ologiskt formulerad, angående flygaerosoler, 5G och “Corona”. Den här s.k. “Corona-virusinfektionen” ska ju ge rätt ovanliga lungskador som de tidigare inte sett.

    Vår inandningsluft har under många år blivit mättad av konstant sprayande med flygaerosoler, vad de nu då än består utav. Sen finns det ett antal rapporter som videos angående fåglar som helt plötsligt fallit ned döda ifrån skyn. Detta skedde bl.a. i en park i Nederländerna under en testkörning av 5G. Fåglar har känsliga lungor och det var just därför som de förr hade kanariefåglar i gruvorna som varning.

    Sen finns det även ett antal videos från USA där myndigheter/företag utnyttjar att människor sitter hemma i karantän för att sätta upp 5G-master vid bl.a. skolor. Konstigt att det är så viktigt att smyguppgradera mobilnätverket under denna s.k. “pandemi”-karantän.

    Saker som framförs med lögn eller i smyg brukar sällan vara av godo.

 • Kan det inte lika gärna vara åt andra hållet, dvs att dödfallen i Covid-19 är betydligt färre än som rapporteras?
  Det finns ett direktiv om vad man ska klassa som Covid-19, där det genom den allmänna luddigheten dock framgår att man heller dömer Covid-19 än inte dömer Covid-19, i tveksamma fall.
  De flesta bär nästan alltid på nån form av Coronavirus. “Corona” är en mycket bred stam av olika virus och där t ex vanlig förkylning också ingår. Det förefaller som det döms Covid-19 generellt när Coronavirus konstateras, möjligen i syfte att vara på den säkra sidan, i något slags missriktat säkerhetstänk. Läs gärna och kommentera:
  https://www.cdc.gov/nchs/data/nvss/coronavirus/Alert-2-New-ICD-code-introduced-for-COVID-19-deaths.pdf?fbclid=IwAR3JbEXonelX9LV8ievVyi96FLBovV_mXVZu3B8brhZEKZOG8lQg4INnZvk

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *