Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

17%

17.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Tomma beredskapslager vittnar om svek från dagens överstepräster

publicerad 8 april 2020
- Harriet Larsson
Gammalt hus i sverige - CC0 Creative Commons
Gammalt hus i sverige - CC0 Creative Commons
Gammalt hus i Sverige – CC0, Creative Commons

DEBATT. Så är påsken här och vi påminns om Nya Testamentets berättelser om Jesu lidande, död och uppståndelse. I dessa legender finns allt i livet samlat, smärta, lidande, tomhet, sorg, men också om glädje och hopp.

Text: Harriet Larsson, Harrietsblogg.se

Låt mig stanna vid skärtorsdagen, då Judas Iskariot förrådde Jesus för 30 silverpenningar till översteprästerna, som därefter kunde fängsla honom. I dag när beredskapslagren ekar tomma kommer jag att tänka på dagens överstepräster, den globala finansmaffian och våra globala politiker som sviket sina landsmän med den humanitära stormakten.

Judaskyssen tycks aldrig upphöra, där många av dessa politiker blivit rikligt belönade för sina svek. Kassorna hos dagens överstepräster är outsinliga och medborgarna styrs med skam, skuld och rädslor vare sig det handlar om flyktingar, klimatet eller pandemier.
Många ledarskribenter förfasas nu över tomma beredskapslager, där sjukvårdsutrusning med respiratorer och skyddsmateriel saknas för utsatt personal.

Ett exempel finns i en ledare från Ystads Allehanda, med frågan ”Varför Sverige har brist på allt av värde?”. Kanske beror det på, att allt tal om den konstruerade och ogripbara värdegrunden har fått alla riktiga värden att förtvina?

”….Med tanke på att vi är ett av de länder med högst skattetryck i världen är det provocerande att staten inte har åtgärdat sina mest grundläggande uppgifter. Man kan fråga sig, likt många redan gjort den senaste tiden, vart våra pengar egentligen går?…”

Att ta bladet från munnen och säga som det är vågar inte en ledarskribent för systemmedia, utan det är tryggare att humma lite obestämt. Glädjande är då att läsa kommentaren (kommentarer kan ofta vara bättre än själva inlägget) från Jari Norvanto, som sammanfattar vad allt fler medborgare nu konstaterar, när beredskapslagren ekar tomma i den humanitära stormakten.

”Sverige – Den Humanitära Stormakten – har bespetsat sig på kvasidebatter och befordrar inkompetens. Jagat järnspöken och ”högerextrema populister. Prio massinvandringen, islamisering, genus, Klimatet med stort K, gränslöshet både gällande territoriet och i största allmänhet. Hatet mot nationen, exotifieringen av det främmande. Rättighetsaktivism och alla plikters och samhällsbärande dygders död. Särintresset politikerklassen, det välfärdsindustriella komplexet och offerhierarkin har tagit skruv efter några årtiondens eskalering. Oppositionen är en chimär. Till sist måste ju något gå sönder, när ”statsmakten” MSM dessutom underblåser denna urartning och blivit ett med systemet.”

Skaparna av den humanitära stormakten, som Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven, har prioriterat annat som stärkt landets varumärke, trots riksrevisionens och många sakkunnigas protester. Remissvar har negligerats och regeringens agenda har stärkts av karriärhungriga ja-sägare i regeringskansli, statliga verk, myndigheter och av grupptrycksrädda och indoktrinerande medborgare.

Att massmigrationen med ansvariga politikers folkliga svek är ett brott mot grundlagen får inte skrivas i klartext, för då kanske inte jobbet finns kvar. Jag kan konstatera, när jag tittar i landets backspegel att Judaskyssen i omgångar har upprepats mot folket.

Innan proposition 1975:26 om att Sverige skulle bli mångkulturellt blev klubbat av riksdagen var det ingen av medias journalister, som ställde frågan: varför?
Frågan diskuterades aldrig, eftersom den aldrig fördes ut till folket. Därefter kom nästa dårskap i proposition 1997/98:16 att integrationen skulle vara ömsesidig, även här frågade ingen: varför?

Därpå har minoritetslagar förstärkts, medan svensk hemvist har förtunnats. Här råder inget engagemang för ursprungsbefolkningen, eftersom allt och alla individer kommer utifrån, enligt globala tolkningsföreträdare i MSM. Vikingarnas gärningar skall vi enbart skämmas över och förstå att vi är ansvariga för jordens undergång, när klimatalarmisterna fick överrösta allt.

Låt oss återvända till bibelns legender, där en kristen församling, ”Brobyggarna”, här ger sin tolkning om varför Judas förrådde Jesus.

”Judas hade inte kärlek. Han satte inte värde på det han fick vara med om och hade inte tro. Han sökte inte rättfärdighet och lät sig inte drivas av rena motiv. I stället sökte han sin egen vinning. Han var falsk. Han var girig. Han var en tjuv. Han hade hand om kassan och brukade stjäla ur den.

Eftersom han inte bevakade sitt eget hjärta utan trodde att han på något sätt skulle få lön genom orättfärdighet, så fick Satan tillfälle. Det står att Satan for in i Judas.
Vi lär av Judas liv att en människa kan komma Kristus mycket nära och ändå förråda Honom…..”

Tänk om fosterlandet nu kunde återuppstå, som Jesus gjorde under påskdagen? När vi i Coronakrisens spår upptäcker att det är praktisk medmänsklighet och solidaritet i lokalsamhället som hjälper och gläder oss mest, inte vackra, men innehållslösa, ord från vår landsfader, som alltid är utan skuld.

Text: Harriet Larsson, Harrietsblogg.se

Källor


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq