Tomma beredskapslager vittnar om svek från dagens överstepräster

publicerad 8 april 2020
- av Harriet Larsson
Gammalt hus i sverige - CC0 Creative Commons
Gammalt hus i sverige - CC0 Creative Commons
Gammalt hus i Sverige – CC0, Creative Commons

DEBATT. Så är påsken här och vi påminns om Nya Testamentets berättelser om Jesu lidande, död och uppståndelse. I dessa legender finns allt i livet samlat, smärta, lidande, tomhet, sorg, men också om glädje och hopp.

Text: Harriet Larsson, Harrietsblogg.se

Låt mig stanna vid skärtorsdagen, då Judas Iskariot förrådde Jesus för 30 silverpenningar till översteprästerna, som därefter kunde fängsla honom. I dag när beredskapslagren ekar tomma kommer jag att tänka på dagens överstepräster, den globala finansmaffian och våra globala politiker som sviket sina landsmän med den humanitära stormakten.

Judaskyssen tycks aldrig upphöra, där många av dessa politiker blivit rikligt belönade för sina svek. Kassorna hos dagens överstepräster är outsinliga och medborgarna styrs med skam, skuld och rädslor vare sig det handlar om flyktingar, klimatet eller pandemier.
Många ledarskribenter förfasas nu över tomma beredskapslager, där sjukvårdsutrusning med respiratorer och skyddsmateriel saknas för utsatt personal.

Ett exempel finns i en ledare från Ystads Allehanda, med frågan ”Varför Sverige har brist på allt av värde?”. Kanske beror det på, att allt tal om den konstruerade och ogripbara värdegrunden har fått alla riktiga värden att förtvina?

”….Med tanke på att vi är ett av de länder med högst skattetryck i världen är det provocerande att staten inte har åtgärdat sina mest grundläggande uppgifter. Man kan fråga sig, likt många redan gjort den senaste tiden, vart våra pengar egentligen går?…”

Att ta bladet från munnen och säga som det är vågar inte en ledarskribent för systemmedia, utan det är tryggare att humma lite obestämt. Glädjande är då att läsa kommentaren (kommentarer kan ofta vara bättre än själva inlägget) från Jari Norvanto, som sammanfattar vad allt fler medborgare nu konstaterar, när beredskapslagren ekar tomma i den humanitära stormakten.

”Sverige – Den Humanitära Stormakten – har bespetsat sig på kvasidebatter och befordrar inkompetens. Jagat järnspöken och ”högerextrema populister. Prio massinvandringen, islamisering, genus, Klimatet med stort K, gränslöshet både gällande territoriet och i största allmänhet. Hatet mot nationen, exotifieringen av det främmande. Rättighetsaktivism och alla plikters och samhällsbärande dygders död. Särintresset politikerklassen, det välfärdsindustriella komplexet och offerhierarkin har tagit skruv efter några årtiondens eskalering. Oppositionen är en chimär. Till sist måste ju något gå sönder, när ”statsmakten” MSM dessutom underblåser denna urartning och blivit ett med systemet.”

Skaparna av den humanitära stormakten, som Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven, har prioriterat annat som stärkt landets varumärke, trots riksrevisionens och många sakkunnigas protester. Remissvar har negligerats och regeringens agenda har stärkts av karriärhungriga ja-sägare i regeringskansli, statliga verk, myndigheter och av grupptrycksrädda och indoktrinerande medborgare.

Att massmigrationen med ansvariga politikers folkliga svek är ett brott mot grundlagen får inte skrivas i klartext, för då kanske inte jobbet finns kvar. Jag kan konstatera, när jag tittar i landets backspegel att Judaskyssen i omgångar har upprepats mot folket.

Innan proposition 1975:26 om att Sverige skulle bli mångkulturellt blev klubbat av riksdagen var det ingen av medias journalister, som ställde frågan: varför?
Frågan diskuterades aldrig, eftersom den aldrig fördes ut till folket. Därefter kom nästa dårskap i proposition 1997/98:16 att integrationen skulle vara ömsesidig, även här frågade ingen: varför?

Därpå har minoritetslagar förstärkts, medan svensk hemvist har förtunnats. Här råder inget engagemang för ursprungsbefolkningen, eftersom allt och alla individer kommer utifrån, enligt globala tolkningsföreträdare i MSM. Vikingarnas gärningar skall vi enbart skämmas över och förstå att vi är ansvariga för jordens undergång, när klimatalarmisterna fick överrösta allt.

Låt oss återvända till bibelns legender, där en kristen församling, ”Brobyggarna”, här ger sin tolkning om varför Judas förrådde Jesus.

”Judas hade inte kärlek. Han satte inte värde på det han fick vara med om och hade inte tro. Han sökte inte rättfärdighet och lät sig inte drivas av rena motiv. I stället sökte han sin egen vinning. Han var falsk. Han var girig. Han var en tjuv. Han hade hand om kassan och brukade stjäla ur den.

Eftersom han inte bevakade sitt eget hjärta utan trodde att han på något sätt skulle få lön genom orättfärdighet, så fick Satan tillfälle. Det står att Satan for in i Judas.
Vi lär av Judas liv att en människa kan komma Kristus mycket nära och ändå förråda Honom…..”

Tänk om fosterlandet nu kunde återuppstå, som Jesus gjorde under påskdagen? När vi i Coronakrisens spår upptäcker att det är praktisk medmänsklighet och solidaritet i lokalsamhället som hjälper och gläder oss mest, inte vackra, men innehållslösa, ord från vår landsfader, som alltid är utan skuld.

Text: Harriet Larsson, Harrietsblogg.se

Källor


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Bra liknelse och sammanfattning. Fast om den kristna tron endast skulle bygga på legender – myter och sagor, då vore evangeliet inget sant glädjebudskap. Därför vill jag så här i påsktiden trycka lite på vad verklig kristen tro faktiskt innebär, ett verkligt hopp för både detta livet och evigheteten!

  ”Även när tillvaron skakar runtomkring oss kan vi dock vara förvissade om att ”Jesus Kristus är densamme i går och i dag och i evighet” (Hebr 13:8). I samma brev slår författaren fast: ”Då vi alltså får ett rike som inte kan skaka, låt oss vara tacksamma och tjäna Gud efter hans vilja, med vördnad och fruktan” (Hebr 12:28). Trösterika och uppfordrande ord!
  I grunden är det också detta som påsken handlar om. Den kristna tron bär på en urkraft, som inte ens dödens krafter rår på. Den handlar om seger genom lidande, härlighet genom förnedring, uppståndelse genom död. ”Om vetekornet inte faller i jorden och dör, förblir det ett ensamt korn”, säger Jesus, ”men om det dör, bär det rik frukt” (Joh 12:24)”.

  ”Den kristna tron – ett örnevangelium”:
  https://www.sea.nu/den-kristna-tron-ett-ornevangelium/

 • Vänta bara när de återigen ska försöka starta upp ett Sverige som inte längre finns, efter denna förkylnings-psy-op. Många mindre som medelstora verksamheter kommer helt enkelt ha försvunnit och jobben med dem.

  Kvar blir då de stora företag som staten anser vara värda att rädda och som den sen i gengäld går in i som långsiktig ägare. När en stark stat, som styr via dekret, sammansmälter med stora företag så är det fascism per definition. Fattas väl bara att svetsaren anlägger mustasch och börjar strutta runt i uniform.

 • Tack, igen Harriet för en lysande artikel.
  Det kommer tyvärr att ta tid att bli av med dessa Judas personer, som alla verkar ha samlats inom någon form av maktposition. Det kommer att kosta oss mycket pengar på totalt idiotiska prioriterade aktioner.
  Vi måste vakna och se om vårt hus. Vi blöder och vad gör dessa elefanter i porslinsbutiken???
  Vem har släppt dem fria??? De har inte gjort någonting som varit för den Svenska Befolkningens välgörande nånstans, nån gång. Denna Judas elit har släppts lös och nu får vi skörda denna draksådd.
  Om taket läcker in så tätar man taket. Man ser inte till så att det läcker in mer vatten.
  Hur svårt kan det vara???.
  Vi måste se till så att våra valda måste fås att ta tillbaka ansvaret för sina handlingar.
  Vi måste få till en författning och en författningsdomstol.

 • bra sammanfattat. Korsfästelsen till uppståndelsen 3 dygn = 72 tim. Ring a bell?
  Använd metodik: Problem, Reaktion, Lösning. Problemfasen, check. Reaktionsfasen, check, Lösningen. på “G”, >vaccin + 5G, “fotboja”, smittsamma sedlar bort?
  Vapnet mot folket: emotions (känslomässigheter), hur skingra förnuftet? Rädsla > panik? Motvapen> kunskap i emotional scales. Ex.: varför eggande musik i reportage = Hollywood = Propaganda > reaktion (emotions)!
  Några ledtrådar.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *