Coronakrisen: Transportstyrelsen skjuter upp dubbdäcksförbud till sista april

1
Däckbyte. Foto: Hannes Edinger. Licens: Pixabay.com
Däckbyte. Foto: Hannes Edinger. Licens: Pixabay.com

TEKNIK. Alla branscher inklusive bilverkstäderna är ekonomiskt pressade av coronakrisen och därför gör Transportstyrelsen ett undantag enbart för i år 2020 som innebär att dubbdäck tillåts fram till och med 30 april.

Undantaget ska underlätta däckbyte för både däckbranschen och fordonsägare under coronakrisen. Anledningen är att riskgrupper inte ska riskera att utsättas för smitta samt för att undvika att fordonsägare riskerar att köra olagligt på grund av begränsad bemanning på verkstäderna, meddelar Transportstyrelsen på sin hemsida.

“Fordonsägare får nu längre tid på sig att hinna byta till sommardäck. Men vi uppmanar fordonsägare som kan byta däck i tid före den 15 april att också göra det. Detta för att undvika rusning till verkstäderna i slutet av månaden”, säger Hans Norén, utredare på Transportstyrelsen.

Beslutet gäller alla fordon, alltså både lätta och tunga fordon.

Text: Dieseltrim Bilverkstad Bromma


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten

I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.

Prenumerera
Notify of
guest

1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Ann Mari Hjorth
Ann Mari Hjorth
Gäst
3 april 2020 kl 13:17

Böt till sommardäck 1:a april. Inget skämt. Halvtom verkstad.