Polisen i USA allt mer totalitär mot befolkningen – Polis och politiker slår larm

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 8 maj 2020
- NewsVoice redaktion
Kongressledamoten Dan Crenshaw och polismannen G. Anderson, 5 respektive 7 maj 2020. Foton: Egna verk

NOTERAT. Polismannen G. Anderson som arbetat som polis i 10 år varnar för att polisen över hela USA beter sig allt mer totalitärt mot befolkningen. Republikanen Dan Crenshaw är inne på samma linje. Anderson menar att det finns risk för upptrappade konflikter mellan medborgare och myndigheter om förtrycket tillåts fortsätta.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Summary: Police officer G. Andersson and Congressman Dan Crenshaw slam how the US police state oppresses honest American citizens by using the current virus crisis as the cause.

G. Anderson är allvarligt oroad över att se hur polisen i USA stoppar, förhör och arresterar vanliga hederliga människor utan att de ens misstänks för brott. Den här trenden ökar. Anderson liknar polisbeteendet vid Gestapos tyranni i 1930-talets Tyskland.

”I know people that have been personally stopped, [police] saying we wanna see papers showing that you are essential”.

G. Anderson uppmanar sina kollegor att ifrågasätta vad de håller på med och han vill påminna dem om vilka rättigheter medborgare faktiskt har oavsett var varje enskild polis står i den pågående pandemin. Polisen har inte rätt utföra order som går emot den amerikanska konstitutionen.

Polismannen påpekar att detta inte handlar om den nuvarande viruskrisen i sig. Polisens brutalitet och överdrivna kontrollverksamhet av vanliga medborgare i USA har pågått länge, men det har blivit värre i samband med den pågående krisen.

Anderson säger att han varit med om kriget i Irak och han vill inte se en liknande utveckling i USA om det amerikanska folket – som han kallar en sovande gigant – reser sig mot förtrycket. Se Andersons kompletta videouttalande.

Dan Crenshaw: ”They’re drunk on power”

Republikanen, kongressledamoten och Navy Seal-veteranen Dan Crenshaw säger i en paneldebatt på Fox News den 7 maj att myndighetsövergrepp sker mot medborgare i USA utan laglig grund. Övergreppen bygger på löst förankrade regler som i all hast beslutats under den nuvarande krisen.

”Here is their playbook: They want you to stay locked down – all right – and they arrest you if you don’t abide [lyder]. They don’t want you to have your job anymore. They want to wait for these industries to fail so there is no jobs to go back to. And then they want to act like these benevolent rulers and offer you money. Well, whose  money is that? It’s your money!”

Fox News (8 maj 2020): Recently freed [nail] salon owner speaks out in exclusive ‘Hannity’ interview

Crenshaw säger att syftet verkar vara att svälta ut befolkningen, få företagen att gå i konkurs så att Staten kan erbjuda folk pengar. Crenshaws uttalande påminner mycket om försöken att i kristider införa medborgarlön vilket gör människor totalt beroende av Staten och de tvingas därmed också att bli lydiga.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Källor


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq