Coronakarantän skördar liv – Risk för självmord och psykisk ohälsa

14
621
Lockdown-depression. Foto: Public Domain Pictures. Licens: Pixabay.com
Lockdown-depression. Foto: Public Domain Pictures. Licens: Pixabay.com

CORONAKRISEN. Till skillnad från Sverige är isoleringen av människor i Norge mycket hårdare under coronakrisen. Miljontals människor har suttit instängda  hemma i månader och det har tagit hårt på psyket. En fd sjuksköterska slår larm om att karantän kan skörda liv genom fler självmord.

Hanne Amanda Trangerud var tidigare sjuksköterskan och volontär i Landsföreningen för förebyggande av självskada och självmord i Norge. Hon uppmanar alla att inte glömma bort alla de som kämpar existentiellt nu när coronaviruset tvingar oss att stanna hemma.

“Om vi ​​lyckas förhindra dödsfall orsakade av coronavirus, men samtidigt får en ökad självmordsstatistik, kan vi knappast kalla den nationella strategin för framgångsrik”, säger Trangerud som är orolig för att självmordstalen kommer att öka när självmordsstatistiken kan sammanställas i början på 2021.

Mediefokus handlar till stor del om hur coronaviruset angriper kroppen rent fysiskt, risken för smittspridning, om vi har tillräckligt med respiratorer, statistik över dödsfall från timme till timme och nya åtgärder från regeringen, men det är inte många som pratar om den mentala biten av coronavirusets framfart.

Läs hela artikeln i TV Hälsa


 • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

14 KOMMENTARER

 1. Man måste lära sig känna igen hur den psykiska ohälsan angriper knoppen och kroppen samt dessutom finna ur strategier hur man bäst bekämpar den samma. Här måste en räcka av åtgärder sättas in, först kroppen: fysisk aktivitet. Mentalt, öva att släppa gamla unkna tankar och oförrätter – betänk att all psykisk ohälsa handlar om upprepning. Att hålla fast vid något gammalt, som gör att inget nytt kan ta plats. Andligt, inse att allt du ger energi till växer. Kärleken: konsten att närma sig människor och öppna ders hjärtan.

  Visst, förnekar inte isolering kan skapa deppretion, men deprimerade människor isolerar sig. Läs på om Bardo, den buddistiska mellanstation efter döden och innan återfödelse där du måste leva om ditt tidigare meningslösa liv, för att du inte klarade att släppa det gamla åt sitt öde. Lev i nuet och för framtiden.

  • Ivan says:
   Din kommentar inväntar granskning.
   21 maj, 2020 kl. 16:44
   Är Bill Gates både kriminell och galen?
   Romklubben. Rådet för utrikesförbindelser. Bilderberg. Förenta nationerna. Agenda 2030. Kinesiska århundradets framsteg. Avskaffandet av mänskligheten så att några utvalda få kan smälta samman med maskiner och uppnå odödlighet. Det är inte konspirationsteori. Och det är inte någon ouppnåbar miljardärs dröm längre. Det har blivit vår kollektiva verklighet. Dela den här videon med de som inte är medvetna. Eftersom den psykotiska elitistiska planen förklaras bäst med egna ord och skrifter.
   https://banned.video/watch?id=5ec2a9c6244ac5001d2a12e0

 2. De flesta människor är i professionel mening förvaltare, alltså arbetar med någon annans idéer. Till skillnad från entreprenörer och pionjärer bygger förvaltarnas liv på upprepning och förutsägbarhet. 30 år för att betala huset, 3 år för att betala bilen, nedräkning till pensionen. När det krisar ihop sig har därför de flesta människor en lång startsträcka innan ett lyft till nya inriktningar – särkilt om man varit nöjd med sitt arbete. Ibland dippar nosen längs vägen, och om startsträckan varvas med motsägelsefull information och osäkerhet om vilka jobb som kommer tillbaka och vilka som inte gör det. De flesta nöjda förvaltare hoppas i det längsta på att allt kommer att bli som vanligt igen.
  Eftersom coronakrisen är en syndabock för det ekonomiska och finansiella systemets haveri, så blir inget som vanligt igen, men man måste förstå att inte många kan tänka den tanken – allså att deras liv så abrupt slagits i spillror på några veckor.
  Vi har ännu inte sett resultatet i egentlig mening. Huspriserna har ännu inte fallit eftersom säljarna nyligen i ovanligt stora mängder, nyligen lagt ut sina hus till försäljning. De flesta har ännu inte hunnit ge upp hoppet om jobbet, och har därför ännu inte försökt sälja andrabilen. När vi räknar ihop sommarens havererade verksamheter gällande turistnäringens alla förgreningar, så kommer den första chocken, och kanske också insikten om vad vi står inför.
  Det bästa sättet att motverka depression och självmordstankar är att skaffa sig kunskaper om vad som händer i samhället. Här kommer många av oss att kunna bidra på olika sätt med folkbildningen, och särskilt viktiga blir de fria medierna, t ex NewsVoice, SwebbTV, Palaestra m fl. Vad statsmedia ska kunna bidra med annat än att skylla på andra, har jag svårt att se.

  • Mycket bra skrivet Carina. Vi bör fortsätta diskutera samt informera varandra vad vi kan göra. Hitintills har coronakrisens konsekvenser enbart berört den fysiska kroppen samt samhällsekonomin. Hög tid att vi e varandra tips råd hur vi år vidare.

   • Jag instämmer med er, Erik Forsman och Carina Agrell, i era kommentarer om hur vi kan gå vidare.

    Vi behöver förena oss.

    I följande video presenteras en synnerligen enkel idé om hur det kan gå till:
    https://www.youtube.com/watch?v=HT9Ta6m0-Q4
    (Kallelse till folket)

    I nuvarande läge styrs och utnyttjas vi till maximalt högsta grad (hos människor vars hjärntvätt begränsas till propaganda, ljug i TV, tidningar, utbildning och andra indirekta auktoriteter.
    – Långt större skulle utnyttjandet kunna bli med direkt manipulation av våra gener och vår neurologi genom fysiska ingrepp, exempelvis genom injektioner.)

    Vårt gemensamma försvar behöver alltså bygga på hjälpsamhet, omtanke, ärlighet, närhet.

   • Tack Erik!
    Detta med uppvaknandet är ju lite självinstruerande på så sätt att vi som fått våra kallduschar, har haft anledning att glutta bakom skynkena. De vars liv flutit på i ekorrhjulet, har inte haft samma skäl att söka efter svar – deras frågor har ju ännu inte uppenbarat sig. Men nu lär de komma! Det tar några år innan behovet blir akut och omfattande, och kanske sex år innan folks liv, såsom de känner det, når botten.
    Den fråga jag framför allt grubblar på är om inte parasiterna försöker trigga fram en revolt så att de kan servera lösningar som t ex basinkomst, skuldavskrivningar, skylla allt på anti-krist Kill Gates, hylla folkets frihet och skicka ut ett antal ytterligare i skamvrån? Vidare levitera upp agendan från nationella centralbanker till en enda världsbank. Den finns ju redan på plats för övrigt. Protesterna mot karantänerna och vaccinhysterin är massiva runt om i världen, och man förstår att uppvaknandet eskalerar. En som samlar ihop intressanta klipp är Jeff på kanalen The Dollar Vigilante.
    Om så inte är fallet – alltså om parasiterna inte är så upp i ansiktet för att trigga igång en världsrevolution, utan faktiskt hoppas på att folk inte ska begripa hur manipulerade de är, så måste internet stängas ned. De kan aldrig komma någon vart så länge internet rullar. Åtminstone måste det bli svart under en period medans de rensar.
    Av den anledningen har jag laddat ner mängder av filmer och material, så folk kan ta del av det offline, på föredrag t ex. Vi får helt enkelt anpassa oss till utvecklingen och vara beredd på olika scenarior, tror jag.

    • Helt rätt Carina. Vi bör kanske lära lite av historien också.

     http://uppenbar.info/uppenbar/rev/EU3.html

     Även om man inte är aktiv kristen samt troende så bör läsandet ovan få en att tänka lite varför den ekonomiska-, politiska- samt militära- och kulturella eliten är så rädd och varför man promotar en satanistkult.

     • Det verkar vara en helt fantastisk sida – tack för länk! Personligen har jag alltid haft kontakt med min andliga dimension, men är inte aktiv i kollektivet.

      • Visst är den! Knyter ihop säcken så att säga. Kul att du kunde ta den till dig. Det gäller att se helheten. Världen är rätt bra rutten.

  • Här har vi ett bra exempel på varför vi inte kan släppa kommentarsfältet fritt. Personen som skriver detta har försökt få in två kommentarer av samma karaktär med falskt namn, falsk epostadress och denne byter även IP-nr.

   • Kräket som skrivit till dig, Torbjörn, är ett tydligt exempel på ett förlett exemplar i det onda maskineriets hat-prat-apparat.

    Här är en väldigt intressant intervju med en mycket insiktsfull norrman som genomskådat detta så utslitna hat-prat:

    (Partiledare Hans Johansen om sitt korståg för sanningen.)

 3. Hans Johansen tar flera gånger upp detta med maktens ”hat-prat-strategier” (hate speech) som strängt taget inte är något annat än medvetna omvända varianter av projektiva identifikationer – det är de rädda hatarna själva, som försöker anklaga de modiga sanningssökarna för att vara fulla av hat. Rädslan är drivkraften hos dessa in individer och intuitioner – som det alltid är med makten.

  Det här är vardagsmat för människor som arbetar med behandling av tidiga störningar eller det vi i daglig tal kallar för personlighetsstörningar. Till detta skall även läggas splitting samt naturligtvis förnekelse.

  Dessa maktens hat-pratar-makare, som genom primitiva reflexer stämplar alla de känner sig hotade av gör just detta: 1.) De splittrar upp värden i ont och gott, som här får representera det lilla traumatiserade barnets ofullständiga mentala utveckling. 2.) En markant förnekelse av individens egen ofullständighet samt ofullkomlighet samt total oförmågan till all intrapersonell reflektionsförmåga. 3. Projektioner (överföringar) av samtliga oaccepterade egna dåliga sidor på alla medmänniskor de är rädda för.

  Så, maktens män och kvinnor är således: traumatiserade outvecklade barn i vuxna människors kroppar, vars enda trygghet här i världen ligger i att samla så mycket makt de kan och detta görs genom att anklaga alla andra.

  Det är ditt ansvar att inte promota eller på annat sätt rösta fram dessa mentalt skadade individer.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här