Coronakrisens konkurser – 33% ökning visar kartläggning

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 3 maj 2020
- NewsVoice redaktion
Piazza Gae Aulenti, Milano, Italien. Foto: Christian Fregnan. Licens: Unsplash.com
Temabild: Piazza Gae Aulenti, Milano, Italien.

Covid-19 har drabbat Sveriges ekonomi hårt. En kartläggning av konkurser under mars och april 2020 jämfört med samma period 2019 visar en ökning på 33%. Ratsit har sammanställt Coronakrisens konkurser.

Trenden är att konkurserna ökar och särskilt i vissa branscher. Fler större bolag som sysselsätter många människor har gått i konkurs i år än förra året. I vissa branscher är det mellan 50-700% fler konkurser under mars och april i år jämfört med 2019. Antalet konkurser inom restaurangbranschen har mer än dubblerats.

Coronakrisens konkurser 2020 jämfört med 2019. Tabell: Ratsit.se
Coronakrisens konkurser 2020 jämfört med 2019. Tabell: Ratsit.se

Coronakrisens konkurser

I mars 2019 gick 533 företag i konkurs, jämfört med hela 670 stycken i mars i år. Vi ser en ökning på över 25 % fler konkurser under mars 2020. Under april månad har 774 företag gått i konkurs, jämfört med 556 stycken under april 2019. Det är en ökning på knappt 40 %, och alltså en ännu större ökning än den i mars.

Dessutom är det inget som pekar på att trenden kommer avta, utan snarare ser det ut som att ännu fler företag riskerar att gå i konkurs under maj 2020, speciellt jämfört med maj 2019.” – Ratsit.se

Några viktiga punkter enligt sammanställningen coronakrisens konkurser:

 • I hotell- och logibranschen har antalet konkurser ökat med närmare 700%, från 3 stycken i 2019 till 23 stycken under mars och april respektive år.
 • I restaurangbranschen är det hela 163 företag som gått i konkurs i mars och april i år, jämfört med 63 i samma period under förra året. Det är mer än en dubblering.
 • Antalet konkurser är nästan 33 % fler i mars och april i år jämfört med 2019. Det är 357 fler konkurser i år under samma period.
 • Det är 2380 fler anställda som blivit drabbade av konkurser i år än förra året. I år är det 6261 personer som blivit av med sina jobb, jämfört mot förra årets 3881 personer.
 • Det är betydligt fler stora bolag som omsätter över 10 miljoner kronor årligen som gått i konkurs i år än under förra året – 99 i 2019 respektive 187 i år.

Se den kompletta kartläggningen: Coronakrisen slår hårt mot vissa branscher: Konkurser i Sverige – dag för dag

Text: NewsVoice | NewsVoice Ekonomi


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Eftersom denna “kris” drabbat hela planeten skall det bli intressant att se hur FN/UN klarar av att hantera ansvarsfrågan och till vem skall fakturan skickas. Helt klart är att en vaccinkampanj varit på gång. Redan på 80-talet uttryckt en BigPharma VD att hans mål var minst ett piller om dagen till varje “Jordling” var hans mål.
  Nu är det vaxxin som gäller och lite mer att lära på c-vine blogg:
  https://c-vine.com/blog/2020/04/24/who-cdc-gates-defunded-criminal-war-crime-trials-vaccine-fraud/
  det närmar sig en förklaring till hela denna hoopla eftersom NWO-folket tycks vara “släktingar” på alla håll och kanter?

 • Hela denna coronacirkus är ett enda stort bedrägeri iscensatt av det vi kallar Deep State och all nedstängning är helt meningslös eftersom bevisade botemedel, se nedan, har förbjudits av regeringen utifrån folkhälsomyndighetens direktiv!
  Vill vi se ett ekonomiskt kaos med enormt många fler offer än de coronan ger ?
  Jag tror inte det!

  De höga dödstalen i Sverige har bl a att göra med att man konsekvent vägrar vårda våra äldre utan endast ger dem palliativ vård vilket innebär morfin och långsam kvävning.
  De metoder som andra länder med framgång givit har man konsekvent förbjudit i Sverige. Syrgas vid de andningssvårigheter som t ex de äldre erfar, hydroxychlorikin, azithromycin och zink,intravenöst C-vitamin samtidigt som man uttalat sig om att man inte kan påverka immunförsvaret med kosttillskott vilket är en ren och skär lögn, D-vitamin, zink, C-vitamin stärker kroppens immunförsvar- Allt detta finns det belägg för i åtskilliga artiklar om man googlar.

 • Läste just i di.se att Tegnell menar att rekommendationerna för inrikes semesterresor bör ligga kvar över sommaren. Det kommer att innebära fasansfulls siffror för sommarmånaderna för t ex Österlen där jag huserar. Alla sorters logi, restauranger, fik, gårdsbutiker, vanliga butiker, konstnärer och hantverkare, evenemang och attraktioner osv, vilka tar in en stor del av sina årsinkomster på sommaren, får en synnerligen mörk tid.

  Även om rekommendationer endast är rekommendationer, kommer de flesta att följa de utfärdade råden – hur liten smittrisken än är. Därutöver har ju folk nu även blivit varandras angivare, och nästan spottar åt sommargästerna som ju också riskerar att belamra sjukhusplatser för de infödda, och det blir ju ingen trevlig semester.

  https://www.di.se/nyheter/tegnell-kan-bli-stopp-for-sommarresor-inom-sverige/

  • För vårt eget bästa kommer nedstängningen ödelägga stora delar av samhället. Om det var svårt att bo på landsbygden innan denna Corona-psy-op kommer det vara än mer omöjligt efteråt. Blir för de fattiga massorna från landsbygden att röra sig mot en kistlägenhet i stan.

   Med 5G, IoT, begränsad lokaltrafik, självkörande bilar med Geo-fencing och talande övervakningskameror blir ju staden en öppen anstalt av kolossala mått. Kanske till och med med grönområden om de inte byggts bort via anstaltsförtätning. Där man taggad i armen kan tagga ned rädslan för att gå vilse eftersom någon annan alltid vet var man är. Blir ju skitbra ifall man får Alzheimer eller någon annan hjärnskada av det kommande vaccinet. Kör de kombon chip/pacemaker kan de ge en intern kofösarstöt när man rör sig på förbjudet område eller bara ser lite allmänt missnöjd ut i monitorn. Efter “three zaps you’r out” stänger de ned chippet för ekonomiska transaktioner och så kan de sen se så ingen annan är olydig och matar dig.

  • @ Carina Agrell

   I knähundarnas land behövs inte längre lagar för att få folk att göra som makten vill. Det har gått så långt att det viktigaste är att få känna sig duktig för att de gör som husse vill. Samma funktion som hos en lydig hund som stortrivs när den blir klappad på huvet. Ifrågasätt inte , tänk inte själv , bara lyd!

   Apropå angivare så åkte jag med mina söner och hälsade på min 80-åriga mamma i Mariefred under påsken. Eftersom jag själv inte ger ett vitten för den här hysterin så frågade jag henne om hon ville ha påhälsning och efter lite tvekande så sa hon att hon självklart ville att vi skulle komma. Till saken hör att jag emellanåt försöker att få henne att förstå hur bedragna vi blir utav msm , makten och myndigheterna på alla möjliga sätt , med varierad framgång skall tilläggas.

   Nu hade hon ändå fått nog av att sitta själv ( mina syskon som annars gärna åker dit under storhelger hade också bestämt sig för att följa rekommendationerna) så längtan efter sällskap tog väl över den ev. rädsla hon kände. Väl på plats så förklarade hon för mig att människor där nere hade hunnit bygga upp en rädsla för just Stockholmare av förklarlig orsak.

   Dagen efter ankomst sitter en person , som väl kan betraktas som lite av “gårdspolis”, och samtalar med en granne som gick förbi och jag tänker inte mer på det. Men när deras konversation är över så avslutar “gårdspolisen” med högre röst ; ” Ja , egentligen skulle man ju polisanmäla det”. Eftersom jag inte hörde vad de pratade om så kan jag ju inte vara 100% säker på att det handlade om oss , men jag kan åtminstone vara 99,9 % säker.

   Brave new World!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *