Proposition 6666 handlar om att spåra alla amerikanska medborgare

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 12 maj 2020
- NewsVoice redaktion
Ben Swann, 10 sep 2019. Foto: TruthinMedia.com

https://www.youtube.com/watch?v=36EdTXY2nUs

NOTERAT. Proposition 6666 ska spåra alla amerikanska medborgare relaterat till Covid-19. Förslaget kommer i eftersvallen av coronakrisen. Den innebär att allas rörelser i samhället ska spåras med avsikten att öka “smittsäkerheten”. Vem som är i kontakt med vem ska detekteras, för att bedöma om en enskild person kan utgöra en samhällsfara. Ben Swann förklarar.

Kritiker menar att proposition 6666 (contact tracing bill) leder till att ett övervakningssystem “från helvetet” baserat på smartphones etableras, att det kommer att bli permanent och det kan användas politiskt. Det bryter mot de mänskliga rättigheterna. Personer kommer att övervakas överallt inklusive i hemmet.

Om en person anses vara en fara för andra kan denne omhändertas, enligt förslaget.

Text: NewsVoice

ArcanumSkolan 2024
Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq