Svenska kronan kan klara coronakrisen bättre än andra länder

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 2 maj 2020
- Torbjörn Sassersson
Martin Armstrong, own work
Martin Armstrong (2017) - Eget arbete

EKONOMI. Det amerikanska ekonomen Martin Armstrong tror att Sverige kan klara av coronakrisen bättre än andra länder för att politiker valt att inte stänga ned landet. Sverige har tex blivit ett attraktivt turistmål i ett stängt Europa.

Människor ute i Europa vill åka till Sverige bara för att få uppleva frihetskänslan av att kunna gå på restaurang, SPA och promenera fritt på gatan. Begreppet som myntats är “coronavirusturism”. Eftersom det finns tecken som tyder på att södra Europa inte kommer att helt öppna upp för turismen sommaren 2020 vänds blickarna mot det öppna Sverige.

“Sweden may begin to see its economy actually grow as tourism to Southern Europe will offer no alternative this year”, skriver Armstrong.

Valutaexpertsajten XE.com:

SEK i jämförelse med EUR, 2 maj 2020. Graf: Xe.com
SEK i jämförelse med EUR, 2 maj 2020. Graf: Xe.com

Armstrong konstaterar även att den svenska kronan (SEK) i jämförelse till Euron återhämtar sig. Diagrammet ovan visar att återhämtningen startade runt den 19 mars. Martin Armstrong går så långt i sin bedömning att den svenska kronan kan vara den enda valuta som “överlever 2020”.

ArcanumSkolan 2024

“So the refusal to lockdown in Sweden has not only proven that there was no material difference in stopping the virus, which is impossible, but it has contrasted the economy and shown it may be the only one to survive 2020.”

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • @ Ernst Arnold, tyvärr har du inte rätt, du borde sätta in dig mera i det rådande ekonomiska systemet så skulle du förstå att även och alla bidragstagare skulle avskaffas i Sverige över en natt skulle ekonomin ändå går i krash. Det viktigaste människan måste förstå, är att inte tillåter regeringen en ny “bail out” vilket betyder att regeringen ger krisande bankar våra skattepengar som belöning för dålig management och ändå värre en “bail in” vilket betyder att bankerna kan konfiskerar de sparpengar på kundernas konton. För då förlorar alla ärliga sparare hela sina surt förvärvade och sparade pengar. Den så kallade bankgarantin kan regeringen i ett fjädersträck sudda ut om det är behövs och argument kan säkert hittas på ett eller annat sätt.

  • Repatriera alla obehövda icke-vita män från vårt älskade fosterland Sverige, så löser sig nog penning problemen av sig självt.

  • Vem har insyn och en hederlig uppfattning om skuldsättningen i Sverige, både offentlig och privat?
    Vem vågar presentera den för svenska folket?
    Eller är ”Persson” slogan om ”den som är satt i skuld är icke fri” en ren floskel?

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *