Ska du testa CBD olja? – Detta ska du vara uppmärksam på

publicerad 25 maj 2020
- Gästskribent
Testa CBD olja? Bild: Kimzy Nanney Licens: unsplash.com
Testa CBD olja?

Funderar du på att testa CBD olja? Kanske har du hört talas om det på nätet eller så har du sett influensers eller andra personer testa oljan. Innan du köper CBD olja finns det en hel del saker som är viktiga att tänka på. Den här guiden riktar sig till dig som vill testa droppar, kapslar eller andra typer av produkter som innehåller CBD.

Vad är CBD och hur fungerar det?

Att börja med en produkt innan du vet hur den fungerar och verkar är sällan en bra idé. Innan du bestämmer dig för att köpa hem och testa CBD olja är det därför viktigt att du skaffar dig kunskap om ämnet. Även hur marknaden ser ut.

Majoriteten av alla människor är vana vid att gå till läkaren om de har några problem eller upplever smärta. Läkaren skriver då ut ett recept på läkemedel, som du ska ta enligt instruktioner. Det är så vardagen har sett ut för majoriteten av oss sedan vi var små. Skillnaden här är att många läkemedel inte botar, utan bara lindrar.

Ett exempel kan vara migrän. Det finns många riktigt bra läkemedel som gör att ditt migränanfall inte slår ut eller snabbt försvinner, men orsaken till dina migränanfall kommer fortfarande att vara detsamma.

Det är viktigt att komma ihåg att CBD olja inte är läkemedelsklassat och därför inte får marknadsföras som detta. Vi ska därför vara mycket försiktiga med att likställa CBD med just detta. Det man däremot kan säga är att CBD olja, eller CBD droppar som de också kallas, är ett kosttillskott eller naturpreparat som människor använder sig av för olika typer av åkommor.

Oljan har till exempel visat positiv effekt när det kommer till ångest, depression, smärta och fibromyalgi. Vissa menar även att oljan kan fungera mycket bra mot cancer, men då främst som smärtstillande.

CBD olja. Licens: Biocbdolja.se
CBD olja. Licens: Biocbdolja

Det oljan gör är att den går in på djupet i kroppen och hjälper dig att bygga upp det system som är till för att psyke och kropp ska hållas i balans. Om du ser till att ditt endocannabinoidsystem mår bra och är så starkt som möjligt, så kan du hjälpa kroppen att läka “på egen hand” – och allt detta med hjälp av CBD olja.

Köpa och testa CBD olja – Vad du bör tänka på

Nu när du vet vad CBD olja är så är det dags att titta närmare på de olika aspekter du ska ha i åtanke när du ska köpa hem produkten. Det absolut första som du ska ha i åtanke är att välja CBD-olja som innehåller 0,2 % THC eller mindre. Vi rekommenderar dock att du satsar på en olja som är helt fri från THC.

På så sätt är du säker på att oljan är helt laglig. I Sverige är nämligen olja med högre THC än 0,2 % narkotikaklassat. Det betyder att du kan bli dömd för narkotikabrott om det vill sig illa.

Har procenthalten betydelse?

När du ska köpa CBD olja i Sverige kommer du att se att olika oljor har olika procenthalt, men har procenthalten egentligen någon betydelse? Vi skulle nog säga att en högre procenthalt inte kommer att vara avgörande för hur bra eller snabb effekt som du får av oljan. Ditt fokus ska inte ligga på en högre procenthalt med mål om högre effekter.

Målet ska istället vara att hitta en CBD olja som är så ren som möjligt. Du ska även se till att försöka hitta en dosering som passar dig och din kropp, sen vilken procenthalt som oljan har är inte av betydelse. Det som är lite knepigt med CBD olja är att det inte finns någon färdigbestämd doseringstabell att använda sig av. Du måste själv känna efter vad som fungerar för dig och du kan till exempel inte gå efter längd eller kroppsvikt.

Att köpa CBD olja med hög procenthalt kan dock göra det svårare för dig att dosera rätt. Eftersom produkten innehåller mer CBD så kommer också steget mellan varje utökat droppe att bli större. Vi rekommenderar att du som nybörjare väljer en olja med en lägre procenthalt, för att komma igång på ett lugnare och mer balanserat sätt.

CBD olja. Licens: Biocbdolja.se
CBD olja. Licens: Biocbdolja

Välj en pålitlig återförsäljare när du ska köpa och testa CBD-olja

I takt med att allt fler människor har upptäckt fördelarna med CBD har också marknaden dragit till sig en hel del oseriösa aktörer. Många vill dra nytta av människors behov och önskemål att vilja testa CBD och därför måste du vara lite extra försiktig.

Det är långt ifrån alla tillverkare eller återförsäljare som erbjuder högkvalitativa produkter som faktiskt håller måttet. Ett flertal företag har till och med åkt fast för att de inte har hållit sig till de lagar och regler som finns, så väl som att de helt enkelt har försökt att lura andra människor.

Är du ny på CBD så är det alltid bäst att välja en återförsäljare som är trygg och seriös. På internet kan du hitta ett flertal alternativ där du även kan läsa recensioner från tidigare kunder. Det bästa du kan göra är dock att skapa dig så mycket kunskap om produkten som möjligt, så väl som skaffa dig information om företaget.

CBD-olja är utmärkt för dig som har problem med sömn, för dig som vill använda CBD olja mot smärta eller för dig som går igenom jobbiga behandlingar mot cancer och vill stärka kroppens eget system. Går du på någon medicinering idag så rekommenderar vi dock att du rådfrågar din läkare innan du börjar med kosttillskottet.

Extern skribent

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *