80-talist leder WHO – Tvångsmedicinering med vaccin ska avgöra om du får resa

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 21 maj 2020
- Torbjörn Sassersson
Marten Kaevats. Foto: Arhitektuurikeskus.ee
Marten Kaevats. Foto: Arhitektuurikeskus.ee
Marten Kaevats. Foto från video av Arhitektuurikeskus.ee

TVÅNGSMEDICINERING. Världshälsoorganisationen WHO utvecklar just nu digitala vaccinationskort för att: “kunna hjälpa folk att resa utomlands”, skriver Sveriges Radio idag. Världssamfundet arbetar hårt på att begränsa det fria resandet för den som inte accepterar tvångsmedicinering med vaccin.

80-talitsten Marten Kaevats leder WHO:s resevaccinpolicy

Vaccinationskortet ska till exempel innehålla uppgifter om en person är immun mot Covid-19 och det ska alltså “hjälpa” folk att resa utomlands, hoppas Marten Kaevats som är den estniska regeringens rådgivare och som också leder WHO-projektet.

“Det vi gör på lång sikt, är att vi digitaliserar hela vaccinationskortet, men vi har börjat med att utveckla system enbart för covid-19-fall, eftersom det är nödvändigt för ekonomin och för att folk ska kunna röra sig över gränserna”, säger Marten Kaevats.

Bill Gates

De flesta känner till de gula vaccinationskorten. Nu ska de bli digitala. Den ej medicinskt utbildade mjukvaruingenjören Bill Gates som investerat 10 miljarder dollar i vaccinationsprojekt, enligt en CNBC-intervju (se video nedan), är den ledande enskilde vaccinlobbyisten i Västvärlden. Bill Gates vill gå ett steg längre genom att föra samman en digital vaccinationsdatabas med resepasset. WHO:s projekt är ett tydlig steg i den riktningen.

Sveriges Radio skriver att det återstår flera utmaningar att lösa som olika länders varierande juridiska regelverk, men när hindren är överbryggade ska en person som är Covid-19-immun “eventuellt få tillstånd” att resa utomlands, till och med under en pågående pandemi.

Projektet innefattar många länder och det kan ta tid att samordna vaccinkonceptet med systemen i de olika länderna. Det finns även en motvilja bland vissa länder att dela denna typ av vaccinationsinformation, uppger Marten Kaevats.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Relaterat och källa

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq