Politiker skäller ut italienska parlamentet för falska coronasiffror

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 maj 2020
- NewsVoice redaktion
Vittorio Sgarbi, 2012. Foto: Niccolò Caranti.

Den italienska parlamentsledamoten och historikern Vittorio Sgarbi skäller ut det italienska parlamentet för att sprida falska coronasiffor om antalet döda. Han säger att de flesta som dött i Italien inte avlidit i Covid-19 utan primärt av andra sjukdomar. Covid-19 är politiskt.

Sgarbis tal som hölls i parlamentet i början på maj 2020 utgår från 25,000 dödsfall som tidigare rapporterats som följden av Covid-19. Idag är siffran över 29,000 dödsfall. Som källa till korrekta data uppger Vittorio Sgarbi det italienska folkhälsomyndigheten som påstår att 96,3% av de döda avlidit av andra sjukdomar. Sgarbi menar att Italien medverkar till att med hjälp av förfalskade siffror införa en diktatur i Europa.

Text: NewsVoice | Undertexter: Gary Fouse, GaryFouse.blogspot.com | Bild: Vittorio Sgarbi, 2012. Foto: Niccolò Caranti. Licens: CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons

Du måste ha ett användarkonto för att kunna kommentera efter artiklar

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq