Politiker skäller ut italienska parlamentet för falska coronasiffror

publicerad 7 maj 2020
- av NewsVoice
Vittorio Sgarbi, 2012. Foto: Niccolò Caranti.

Den italienska parlamentsledamoten och historikern Vittorio Sgarbi skäller ut det italienska parlamentet för att sprida falska coronasiffor om antalet döda. Han säger att de flesta som dött i Italien inte avlidit i Covid-19 utan primärt av andra sjukdomar. Covid-19 är politiskt.

Sgarbis tal som hölls i parlamentet i början på maj 2020 utgår från 25,000 dödsfall som tidigare rapporterats som följden av Covid-19. Idag är siffran över 29,000 dödsfall. Som källa till korrekta data uppger Vittorio Sgarbi det italienska folkhälsomyndigheten som påstår att 96,3% av de döda avlidit av andra sjukdomar. Sgarbi menar att Italien medverkar till att med hjälp av förfalskade siffror införa en diktatur i Europa.

Text: NewsVoice | Undertexter: Gary Fouse, GaryFouse.blogspot.com | Bild: Vittorio Sgarbi, 2012. Foto: Niccolò Caranti. Licens: CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons

Du måste ha ett användarkonto för att kunna kommentera efter artiklar