Politiker skäller ut italienska parlamentet för falska coronasiffror

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 7 maj 2020
- NewsVoice redaktion
Vittorio Sgarbi, 2012. Foto: Niccolò Caranti.

Den italienska parlamentsledamoten och historikern Vittorio Sgarbi skäller ut det italienska parlamentet för att sprida falska coronasiffor om antalet döda. Han säger att de flesta som dött i Italien inte avlidit i Covid-19 utan primärt av andra sjukdomar. Covid-19 är politiskt.

Sgarbis tal som hölls i parlamentet i början på maj 2020 utgår från 25,000 dödsfall som tidigare rapporterats som följden av Covid-19. Idag är siffran över 29,000 dödsfall. Som källa till korrekta data uppger Vittorio Sgarbi det italienska folkhälsomyndigheten som påstår att 96,3% av de döda avlidit av andra sjukdomar. Sgarbi menar att Italien medverkar till att med hjälp av förfalskade siffror införa en diktatur i Europa.

Text: NewsVoice | Undertexter: Gary Fouse, GaryFouse.blogspot.com | Bild: Vittorio Sgarbi, 2012. Foto: Niccolò Caranti. Licens: CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons

Du måste ha ett användarkonto för att kunna kommentera efter artiklar

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Rädslan för diktatur är förståelig, särskilt i Italien. Det är främst en media-diktatur som bör avskaffas och en media med krav på att förmedla evident sann information som behöver införas.

  Medias repetitioner av tusentals döda, dessutom att beteckna allting som Covid-19, är uppenbarligen skrämselpropaganda och handlar fullt medveten desinformation. Ägarförhållandena ligger nog bakom denna desinformation.

  När man anger antal döda bör man givetvis ange procentuella tal och jämföra dessa med andra influensor andra år för annars blir inte informationen relevant eller möjlig att tyda.

  Media-diktaturen har avskaffats så kan demokratin börja igen. Folken kan självt avskaffa media-diktaturen givetvis. Sluta betrakta dem, sluta länka till dem och logga ut permanent från dem på nätet! Ni vet vilka de är! Om inte så har Richard Stallman redogjort för alla dessa olika media-diktaturers fasoner på sin hemsida. Tag en titt!

 • Han säger den italienska folkhälsomyndighetens siffra över döda i andra sjukdomar är 96,3% i videon, inte 60%. 60% har ett annat sammanhang och enligt denna artikel

  https://fromrome.info/2020/04/25/italian-senator-sgarbi-denounces-the-statistical-fraud-on-covid-19/

  betecknar den siffran hur stor andel företag som stängt ned.

  I transkriptionen av Sgarbis tal i länken ovan, står: “do not say 25 thousand dead here too, it is not true! Don’t use the dead for rhetoric and terrorism. The data from the Higher Institute of Health say that 96.3% died of other diseases.”

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *