Anders Tegnell kan gå ut som en segrande coronastrateg

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 26 juni 2020
- Torbjörn Sassersson
Anders Tegnell på Folkhälsomyndigheten.se - Pressfoto
Anders Tegnell på Folkhälsomyndigheten.se - Pressfoto
Bild: Anders Tegnell på Folkhälsomyndigheten.se – Pressfoto

NOTERAT. Efter månader av kritik från andra länder och svenska journalister indikerar WHO att svensk coronastrategi kan ha varit lyckad. WHO konstaterar idag eftermiddag att Sveriges smittspridning är stabil, men bara några timmar tidigare var bilden fortfarande att Sveriges coronastrategi var misslyckad.

 

WHO placerade med varnade ordval in Sverige i samma fack som Armenien, Azerbajdzjan och Ukraina. Statsepidemiolog Anders Tegnell avvisade denna kritik och hävdar att WHO tolkat coronadata felaktigt. Tegnell menar att coronautvecklingen är i sin slutfas i Sverige medan andra länder ännu inte nått toppen på sina smittkurvor. Nu har WHO ändrat sig om Sverige.

“Det här var budskapet vi försökte få fram. WHO lyssnade på vad vi sa och det är jättebra”, sa Anders Tegnell, enligt Aftonbladet.

Från att WHO beskrivit Sverige som ett riskland med en kraftig smittspridning och svag sjukvård ändrar WHO sin bedömning till att Sveriges smittspridning verkar vara stabil och att den svenska sjukvården trots allt verkar klara av den rådande situationen, rapporterar Ekot, men trots det finns Sverige fortfarande med på WHO:s lista över riskländer.

 

WHO konstaterar att en positiva trend i Sverige är att antalet allvarliga sjukdomsfall minskar och att antalet som tas in för intensivvård blir allt färre, enligt Ekot.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • @Maj Rehnberg

  Jag såg inte ditt svar förrän nu. Jo. Kanske har jag mediterat för mycket? 🙂 Vi är eniga om att vi bör söka den evidenta sanningen om allting. Jag misstänkte och misstänker att Tegnells strategi var rätt, men jag vet fortfarande inte än om det är så.

  Sjukvården har i min mening allvarliga brister, särskilt eftersom högerfolket i 8-partiet ofta är för skattesänkningar för de rikaste och är emot socialismen, som gynnar de svagaste, samt att socialistiska stater traditionellt sätt är kända för att satsa på vård och god beredskap.

  Jag är emot överanvändning och felanvändning av antibiotika, precis som du, eftersom överanvändning gör den både värdelös och att den är direkt farlig om man inte återställer den naturliga floran efter behandling. Jag är, precis som du, för att förebygga sjukdom genom ekologisk fullvärdig kost och balanserad motion.

  Big Foods, Big Pharmas, socialstyrelsen och MSB är tack-o-lov inte alla läkare i Sverige. Det finns bra läkare med moral som inte stödjer deras påhitt, även om den moralen kan göra att de utsätts för repressalier fastän de utsatta, helt evident, ofta verkar har rätt, som ex. Annika Dahlqvist om LCHF.

  Vetenskapliga partiet behöver du inte rösta på, om du inte tycker vi har tur när vi tänker och därför inte din motivation kommer till det, men jag föreslår ändå att du röstar på något rött eller grönt parti som deltager i Valsamverkanspartiet, så att det parti du röstar på har potential att komma över 4% och gynnar ett tryggt ekologiskt samhälle för framtidens generationer!

 • Som jag tidigare misstänkt är hjärnan bakom Sveriges framgångsrika corona-strategi ingen annan än Johan Giesecke. Bra jobbat Emanuel Karlsten (journalist på Aftonbladet).

  Aftonbladet (11 aug 2020): Mejlen som avslöjar Gieseckes inflytande över coronaplanen

  “Det är fredagen den 13 mars och Johan Giesecke har precis skickat i väg en första analys till Tredje AP-fonden. En global pandemi har just fått fäste i världen och AP-fonden behöver i detalj förstå hur det kan slå mot deras investeringar.
  Johan Giesecke har hyrts in. Han är sedan en tid pensionerad från sitt jobb som forskningschef på Europeiska smittskyddsmyndigheten och var mellan 1995-2005 statsepidemiolog i Sverige. Han antar uppdraget. Han är rapp, snabb i tanken, ibland lite drastisk i sin analys.”

  https://www.expressen.se/nyheter/qs/mejlen-som-avslojar-gieseckes-inflytande-over-coronaplanen/

 • Jag är i alla fall glad över att jag, och övriga svenskar som så önskat och kunnat, har fått gå ut och ta långa skogspromenader från vårvintern och fram tills nu. Det hade vi inte fått om vi vi haft “lockdown” a la Spanien eller Italien bl a. Då hade vi fått sitta inne och dega i den hälsosamma inomhusluften i våra hus, lägenheter med undantag för att handla mat, medicin, tobak, samt att gå ut med hunden.

 • Det är vetenskapligt bevisat att vitaminer, mineraler och örter botar. Problemet är att vi har denna sjukvård som en kvarnsten runt halsen.
  Och du försvarar den !

  Det är ju den som har orsakat denna metabola pandemi och även hållit oss ovetande om mikrober.
  Och att det framför allt finns andra vetenskapliga metoder att bli av med dem än den värdelösa antibiotikan som förstör den goda tarmfloran och därmed orsakar problem med candidasvampen
  samt göder virus.

  Sverige hade kunnat vara ett så rikt land med en frisk och harmonisk befolkning om vi hade haft en sjukvård som inte bara botade utan också förebyggde sjukdom.

  Man kan inte bara skriva önskelistor och tro att allt ska bli bra. Det viktiga är ju att ta fram sanningen om allting. Jag är inte emot att man startar egna företag men vissa regler måste man ha. Företaget ska verkligen tjäna landet.

  Jag har en idé att staten betalar utbildningar och att en som hämtar sopor har samma lön som advokaten. Nu motiverar man med att advokaten ska ha högre lön för hen har studieskulder.

  Jag skulle aldrig rösta på ditt parti. Du kan sälla dig till de 8, du passar bra där.

  Och hur vetenskapligt är det att tala om att det finns änglar inom vården ?
  De är inga änglar ! De är vitrockade dumskallar med för mycket makt. De har Big Foods och Big Pharmas socialstyrelse och MSB bakom sig.

  Din sista mening är så korkad så det spränger i mitt huvud.
  Så det kan jag hantera med lite meditation.
  Undrar om inte du mediterat lite för mycket?

 • @Maj Rehnberg

  Det är belagt med vetenskapliga evidens att D-vitaminbrist, depression, stillasittande, tröstätande och dålig metabol hälsa är dödsfarligt.

  Att svenska sjukvården sätter in palliativ vård i stället för att rädda liv är givetvis beklagligt och en konsekvens av den dåliga beredskap som de 8 EU-vurmarna i riksdagen har skapat i sin extrema marknadsliberala privatiseringshysteri, allt medan de höjer sina egna löner, sänker sina egna skatter, samt suktar efter EU-karriär i Bryssel, där de hoppas få frottera sig med George Soros och “gillas” av honom i hans små minnesdokument som han tycks behöva på ålderns höst.

  Missödet har inte med taktiken i sig att göra, som trots detta missöde kan visa sig ha varit intelligent. Det är faktiskt för tidigt att uttala sig om detta.

  Alla människor i sjukvården ljuger inte och bedrar oss inte. Det finns änglar där också. Man känner igen dem på det lugn och mod som de utstrålar.

  Du kan komma undan eländet om du vill det. Ingen kontrollerar ditt liv så mycket som du själv gör. Meditera på saken!

 • Jag kan inte veta hur sant det är med de här klansamhällena. Där jag bor märks ingenting. Många invandrare är det men där jag möter dem kan det lika gärna vara en Svenssonfamilj.

  Jag har skrivit om det tidigare hur vi indoktrineras på våra kurser inom bussföraryrket. Inslag på nyheterna om invandrarungdomar som ger sig på utryckningsfordon etc. och poliser som lullar omkring och ska lugna ner stämningen.
  Inget stöd från mina kolleger när jag på kursen tyckte att poliser skulle agera mer, det ska vara otrevligt när polisen kommer, batong och in med dem i en piketbil till arresten. Läraren surnade till ordentligt. Det var fel svar från mig. En kollega innan mig krystade ur sig att polisen hanterat situationen bra. Efter mötet kom en fegis och sa att han höll med mig.
  Nej, jag tror det här är mer uträknat under lång tid och att det har organiserats så att polisen kan inte anhålla ett stort antal bråkstakar för det finns ingen stans att förvara dem. Det skulle vara snabbare domsbeslut också. Då kanske man tänker sig för och stannar hemma.
  Det räckte inte att skapa kulturen för svenska tonåringar : att det var fel att man vistades i hemmet hos sina föräldrar . Eller hos en kamrat. Nej nu skulle alla ut på driven och ställa till sattyg.
  Svenskarnas mesighet och stora lojalitet mot myndigheterna tror jag är orsaken till att det inte blev någon lock down i Sverige.
  Plus att vi ska diskutera om Sverige gjort rätt så vi inte vänder blickarna mot vad som verkligen händer.

 • Det ligger en del i vad du säger Erik, att sossar och miljöpartister skulle medverka till en mer strikt lock down hade ju inneburit att de av kriminella migrantbanden dominerade förorterna skulle ha tvingats till att följa regeringens föreskrifter. Något som de givetvis aldrig skulle ha haft en chans att implementera då gangstergängen skiter i allt och alla.

  Att regeringen inte har kontroll över dessa förorter kan de ju inte erkänna så därför valde man att ta skydd bakom olika myndighetsföreträdare vilka man visste hade rätt “värdegrund”, dvs man behövde inte riskera att dessa korrupta myndighetsföreträdare skulle föreslå åtgärder som på något sätt krävde att kriminella förortsgäng underkastade sig lock down föreskrifter.

  Polismakten i Sverige är liksom i England ett skämt, att kriminella migranter i förorterna skiter i allt och alla bevisar bara att regeringen tappat kontrollen fullständigt.

  Det är dags för dig och andra i Sverige att beväpna sig!!

 • Det fanns en, och endast en orsak till att Sverige valde en radikalt annan väg än övriga Europa och världen (lock down) och den stavas: förorternas autonoma parallell samhällen. Skulle Sverige anammat samma strikta Policy hade det med all tydlighet visat sig att vi tappat all kontroll. Detta fick under inga som helst omständigheter komma fram. Lägg till det faktum att sossarnas valboskap finns i förorterna.

  Just träffat dottern som bott de senaste 5 åren i England. Den lock down hon beskrev var chockartad; och kunde på inga sett någonsin kunna upprätthållas i de områden som polismakten tappa greppet om.

 • @Torbjörn Sassersson

  D-vitaminet kan vara nyckeln, tror jag. Om en population har en stor mängd influensa-smittade när solen når ett läge mitt på dagen, ett läge där människohud producerar d-vitamin, så kan det sannolikt vara fördelaktigt för populationen som då generellt sett kommer utsättas för viruset när immunförsvaret är som bäst.

  Jag har följaktligen en känsla av att strategin kan ha varit mycket bra för Sverige, även om EU-medlemskapet och nedmonteringen av beredskapen givetvis var en katastrof för oss, vilket innebar att många gamla dog en för tidig död.

  Men hur många dog av undantagstillståndet i andra EU-stater, vilket innebar mindre d-vitamin, depressioner, stillasittande, tröstätande och en sämre metabol hälsa?

  Om D-vitamin och metabol hälsa är viktigt så har vi nu fram till hösten på oss att skapa goda vanor. Då kommer förmodligen nästa puckel i statistiken, så vida inte alla blir immuna nu under sommaren.

  @Maj Rehnberg

  Visserligen tror jag att det finns en fara med mobiltelefoner mot skallen under längre tidsperioder, särskilt för barn, men på ca en halv meters avstånd tror jag inte på faror från mobilstrålningen. Däremot ser jag en stor fara i LED-ljus eller blippande på kvällen/natten, eftersom det stör sömnen. Det är därför jag använder mörka teman, mörk bakgrund och solglasögon på kvällen. Sover man bra så hjälper det immunförsvaret.

  • Det där om hur många som dog i EU-staterna på grund av D-vitaminbrist ,depression, stillasittande , tröstätande, sämre metabol hälsa är verkligen flum från din sida, ingen vetenskap.

   Vad tycker du om att svenska sjukvården sätter in palliativ vård i stället för att rädda liv ?
   Samt att sjukvården ljuger och bedrar oss i allt som kan förbättra vår metabola hälsa. Därför att de går Big Pharmas och Big Foods ärende.

   Vad intresserar det mig vad du gör för att få sova bra när det handlar om att de sätter upp teknik som vi inte kan komma undan och som det är forskning som varnar för det.

   Det vill jag ha presskonferenser om och om forskning eller rättare sagt framställning av virus/biovapen i laboratorium i USA och Kina.

 • Jag ser FN och WHO som verktyg i globalisternas händer.
  Om det är USA eller Kina eller båda i samarbete som spridit viruset med vilje eller av misstag, vore bra att få klarhet i !
  Det kanske inte är någon spridning alls ?
  Vad hände i Wuhan där folk föll ihop på gatan ?
  Eller i Italien där man vaccinerat befolkningen med den årliga sprutan?
  Varför monteras det upp en massa basstationer för 5G i hemlighet !
  Förutom att de sprutar ut ämnen från chemtrailsplanen som är konspiration fast de är ytterst verkliga.

  Jag har hela tiden visat att skolmedicinen också är ett verktyg i globalisternas händer.
  Jag lät mig inte luras av föregående pandemi, svininfluensan eller att Sikaviruset skulle orsaka hjärnskador.

  Det är ingen pandemi. Jag har en apparat ” Monikor ” som spårar och eliminerar mikrober, bakterier, virus, parasiter, svamp, mögel. Coronaviruset som upptäcktes 2003. För covid-19 har jag fått två frekvenser som dödar men jag kan inte se belastningen ännu och det blir säkert fler frekvenser.
  det finns andra frekvensapparater också. Det brukar vara annonser i tidningen 2000-talets Vetenskap.

  Att inte Tegnell och kompani informerar om det ?

 • För Sverige var det räddning att en Corona Pandemi kom så lägligt, för då kan man åter igen skylla på något annat än det som egentligen är problemet. Var det inte därför man hade en helt annan policy än andra länder? Detta syftar en del av de utländska kommentarer också till, men Sverige och svenskarna är nog de sista som vaknar till verkligheten.

 • Redaktör Sassersson beskriver på ett bra sätt den osäkerhet som finns i hur man framgångsrikt hanterar detta virusutbrott.

  Personligen är jag ännu ambivalent i min syn och har därför valt att hålla en avvaktande och låg profil i denna fråga.

  Det faktum att den totalt korrumperade och av Kina dominerade organisationen WHO kan svänga i sin syn på Sveriges hantering inom loppet av några timmar visar att andra faktorer än de rent medicinska spelar roll när WHO kommer med sina uttalanden.

  Oavsett vad hjärntvättade svenskar tycker så är Sverigebilden utomlands fullständigt krossad, utrikesminister Linde spikade dessutom fast bilden av hur förorättade svenska pk-ister inte anser sig behöva svara på riktiga journalisters mer inträngande frågor.

  Tvärtom så har denna famösa intervju i tyska DW förstärkt bilden av Sverige som ett land där man tror sig vara av Gud given makten att lära hela sin omvärld vad som är rätt eller fel politik.

  Gud nåde den vilken ifrågasätter Sveriges egen uppfattning om att alltid veta bättre än sin omvärld.

  Det var bra att detta magplask skedde då det sannolikt innebär ett uppvaknande också för den hjärntvättade hären av svenska pk-ister vilka med sin trogna verklighetsförnekelse får tillfälle till lite rannsakelse.

  Många i Sverige tror att omvärlden är imponerad av Sveriges vansinnespolitik på olika områden. Kanske därtill förledda av en svensk journalistkår vilka pga presstöd och andra bidragsformer håller bästa DDR-klass på sina resp reportergärningar.

  Titta och njut när den tyska journalisten, påläst och väl förbredd, krossar såväl Ann Linde som den självuppblåsta Sverigebilden. Platt Fall!!!

  https://www.dw.com/en/foreign-minister-ann-linde-on-swedens-coronavirus-policy-we-managed-to-flatten-the-curve/a-53846704

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *