Cancerbehandling – Tarmproblem kan orsaka cancer – Terje Toftenes

2
Terje Toftenes. Pressfoto
Terje Toftenes. Pressfoto

CANCERBEHANDLING. Terje Toftenes gick omkring med inflammationer i huden i sex års tid. Han fick flera olika diagnoser hos läkare, allt från atopiskt eksem till psoriasis. Det visade sig vara Sézarys syndrom, som är en sällsynt form av cancer. Då hade inflammationen i huden vuxit och såg ut som svampliknande tumörer.

Text och video: Arnt-Olav Enger, artikeln har tidigare publicerats i TV Hälsa | Översättning: Madeleine Lidman

Det är få som drabbas av den här cancerformen och i Norge är det bara cirka 5-6 personer. Prognosen säger att man inte återhämtar sig och att man förväntas ha 2-6 år kvar att leva. Fyra år efter diagnosen är Terje den första i Norge, med den här cancerformen, som är frisk till 100%.

Ville hitta orsaken istället för att bara få symptombehandling

Terje ville inte bara använda symptombehandling vid cancerbehandling, som cellgifter och sedan leva i ovisshet om cancern skulle blossa upp igen. Han ville hitta orsaken.

“Jag frågade onkologerna vad skälet var till att jag hade fått den här cancern”, säger Terje.

Det visste de inte, så svaret blev att det var otur. Nästa fråga som Terje ville ha svar på handlade om vad han själv kunde vidta för olika åtgärder. Svaret var att leva som vanligt och gärna träna och äta hälsosamt.

“Ja, vad innebär det att äta hälsosamt då”, frågade Terje.

“Följ statens kostråd”, blev svaret.

Terje insåg att det inte var en bra strategi att leva som tidigare, eftersom det troligen var anledningen till att han först blev sjuk. Läkarna påpekade dock att det inte fanns några studier som antydde ett samband mellan livsstil och den här sortens cancer.

“De hade inte några åsikter om hur jag hade levt”.

Han var dock övertygad om att det fanns ett samband. De efterforskningar han själv gjorde ledde till en ny förståelse av cancer som ett metaboliskt tillstånd.

Tarmproblem ofta orsaken till cancer

“Läkare som har arbetat med cancer i 25-30 år i Tyskland säger att alla cancerpatienter i grunden har tarmproblem”, säger Terje.

Dålig tarmflora kan bero på något du äter eller att du har fått det från din mor. Även användning av antibiotika bidrar till dålig tarmflora.

“Du har fått en dålig tarmflora, som kan bero på vad du äter eller något du fått av din mamma. Vissa är födda med dålig tarmflora, andra har haft en omfattande användning av antibiotika, eller ätit en hel del processad mat med tillsatser.”

“Vi ser att det här orsakar inflammationer i tarmen som i sin tur kan leda till systemiska inflammationer i kroppen, som kan orsaka kroniska sjukdomar som autoimmuna sjukdomar, eller hjärt-kärlsjukdomar och cancer”.

Terje beslutade sig för att fokusera på förändringar i kosten och på att tillföra kroppen tillskott, något som fullständigt vände prognosen han fått på sjukhuset.

Dagens cancerbehandling – välmenande, men inte utvecklande

“Jag har på många sätt förståelse för varför behandlingssystemet vid cancer är som det är”, säger Terje.

Trycket på sjukhusen att behandla en allt sjukare befolkning är stort. Läkare och sjuksköterskor gör så gott de kan.

“De flesta som arbetar i det här systemet är välmenande människor”. Det är inte där problemet ligger”.

Terje anser att felet finns i behandlingssystemet, eftersom kontrollmekanismerna (procedurerna) används för att förhindra att fel begås.

“Även om dessa kontrollmekanismer finns för att skydda oss, är det fortfarande en ganska rejäl brandvägg som stänger kompletterande medicinska åtgärder ute.”

“Och kosthållning, som jag ser som en central kompletterande behandlingsform, hålls tyvärr utanför systemet eftersom det inte kan dokumenteras vetenskapligt på ett sätt som tillfredsställer systemet”, fortsätter han.

Läs mer: Läkaren som struntade i cancerrådet att “leva som vanligt” och blev frisk[are] genom självstudier

“Det faktum att sjukhusen inte vill ta in det vi vet fungerar mycket bra, nämligen att behandla människor även via kosten, är det tragiska och det är där systemet misslyckats”, avslutar han.

Text och video: Arnt-Olav Enger


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Föregående artikelSM-guldet 2020 – Malmö FF är favoriter
Nästa artikelUtan tvekan – Kost påverkar hjärnan!
TV Hälsa är en norskägd hälsoportal på svenska som publicerar film och artiklar om hälsa, medicin, kostråd, träning och livsstil.
Prenumerera
Notify of
guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Maj-Britt Bernhsvege
Maj-Britt Bernhsvege
Gäst
29 juni 2020 kl 10:56

Man får ofta magproblem av negativ stress har jag förstått.

Det finns numera forskning som visar att stress skadar immunförsvaret vilket kan leda till cancer.

Tex visar en studie från Monash Univeristy i Australien att stress kan göra att cancern sprider sig snabbare i kroppen.

Ett internationellt forskningssamarbete som leds av Dalians universitet i Kina har kommit fram till att kronisk stress får de så kallade cancerstamcellerna att växa i antal, som i sin tur leder till fler cancerceller och större tumörer.

Det är sedan tidigare känt att långvarig stress skadar immunförsvaret som därför får svårt att hålla sjukdomar borta.

Tänker att det är därför är den långvariga negativa stressen man måste försöka få bort om man skall slippa drabbas av svåra sjukdomar som cancer.
Som det ser ut i dag på arbetsmarknaden är det svårt att undvika negativ stress. Många som mobbats drabbas av cancer.
Det är mycket vanligt med sjukskrivningar på grund av utbrändhet vilket också är en indikation på stress. Många stressrelaterade sjukdomar visar att något är ordentligt fel i vår moderna livsstil.

Misstänker därför att det är den långvariga negativa stressen som skadar immunförsvaret som vi måste få bort om vi inte skall drabbas av olika former av cancer.

Jonas Berg
Jonas Berg
1 juli 2020 kl 17:37

Rekomenderar starkt att du läser Anthony Williams bok Medical Medium, givetvis med ett öppet sinne för det är väldigt mycket “fakta” som går emot dagens norm/tänk, finns på svenska 🙂

Finns massvis med berättelser från människor som blivit av med autoimmuna sjukdomar som vården, där vår sjuka vård varken har bot eller vet vad sumtomen beror på.
https://www.pinterest.se/muneezamedicalintuitive/healing-stories-medical-medium-practices/