Fettdoktorn angiven av Expressen – Att hjälpa Covid-19-sjuka är inte tillåtet

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 19 juni 2020
- NewsVoice redaktion
Annika Dahlqvist - Pressfoto
Annika Dahlqvist - Pressfoto
Annika Dahlqvist – Pressfoto

NOTERAT. Angiverijournalistiken fortsätter. Anna Bäsen på Expressen triumferar att tidningen låg bakom “avslöjandet” att Annika Dahlqvist (fettdoktorn) rekommenderat LCHF-kost, kolloidalt silver och C-vitamin för att förebygga och behandla Covid-19.

Anna Bäsen skriver:

“I mars kunde Expressen avslöja att fettdoktorn rekommenderar kolloidalt silver, strikt LCHF-kost, D-vitamin och C-vitamin för att bota och förebygga covid-19. Fettdoktorn ger också rådet att man ska äta kokosfett mot coronaviruset.”

Efter Expressens påstådda avslöjande blev Dahlqvist anmäld till myndigheten IVO, men var det egentligen ett avslöjande? Dahlqvist hade offentligt uttryckt sina fria åsikter på sin privata blogg så det fanns inte så mycket att avslöja eftersom påståendet inte uttryckes i det dolda.

IVO-inspektören Lena Hellander säger till Expressen

“Risken är att man tror att man kan självmedicinera, tror att man kan bota eller bli mer motståndskraftig”.

Här ger Hellander intrycket av att det skulle vara otillåtet att självmedicinera sig. Vad NewsVoice erfar har varje människa fortfarande rättigheten att behandla sina egna sjukdomar, att varje enskild människa har rättigheten att ta ansvar för sin egen kropp.

Myndighetens uttalande lyder:

“Med tanke på det mycket allvarliga läge som nu råder är det enligt Ivo särskilt allvarligt och riskabelt att Annika Dahlqvist i egenskap av legitimerad läkare nu ger icke evidens baserad rådgivning beträffande Covid-19.”

Vidare säger Lena Helander till Expressen:

“Vi har en patientsäkerhetslag och det ska vara vetenskapligt belagt”.

Sjukvården har kapitalt misslyckats med att behandla Covid-19

Till sitt försvar säger Dahlqvist till Expressen:

“Mina råd är åtminstone beprövad erfarenhet, men i vissa fall finns det inte så mycket vetenskapligt underlag. Jag tror mer på beprövad erfarenhet, vetenskapliga studier kan ju vara hur vridna som helst”.

Dahlqvist är ännu mer rakt på sak på sin blogg där hon konstaterar att svensk sjukvård kapitalt misslyckats med att bota och behandla sjuka i Covid-19:

“IVO tror alltså att det är farligt att rekommendera immunstärkande kost och kosttillskott, för att folk ska låta bli att vända sig till sjukvården när de blir sjuka i Covid-19. Det känns alltför långsökt. Och vad har sjukvården att erbjuda? Syrgas och respirator till yngre, och morfin som palliativ vård till äldre? Ingen botande behandling finns, de avvaktar tills det kommer vaccin. Alla förslag till billiga behandlingar stoppas och förtalas. Det måste vara dyra och inkomstbringande preparat för att det ska duga till den styrande Big Farma.”

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Sverige börjar bli ett medicinskt U-land som panikartat klamrar sig fast vid sitt etablissemang. Bland de högsta dödstalen av Covid i världen och har ingen adekvat behandling att ge men slår ner på allt som visat sig hjälpa i övriga världen i stället för att ta till sig det. Stackars Sverige.

 • Är JÖK:en och borgerligheten ”socialister” eller “marknadsliberaler”?
  De stygga trollen här, som håller på med personangrepp, kan fråga dem och de skall bliva upplyst! Ett tips! Jag talar sanning. Politikeradeln ÄR till allra största del marknadsliberaler, utom eventuellt Vänsterpartisterna som säkert kommer kalla sig socialister och ibland kommunister. Fåtalet gamla senila sossar, som trots decennier av marknadsliberalt folkförräderi, ändå kallar sig “socialister” finns kanske kvar också.

  Jag tackar även för utnämningarna som Kung, Jesus och Påve i förtid, även om det är lögn i realiteten. Jag vet nämligen hur fega svenska medborgare är. De är så fega att de inte ens vågar rösta rätt, trots valhemligheten, fastän de har blivit överbevisade med sanna argument om vad som är rätt och alltså VET vad som är rätt.

  När någon botar sjukdom, som Annika Dahlqvist m.fl. modigt sticker upp mot girigbukarna, så vågar troll och annat folk som kallar sig “kristna” inte ens hylla dem anonymt. Så djävla fega är de.

  Vad säger deras Bibel om deras feghet?

  ”Men de fega och de otrogna, och de som hava gjort vad styggeligt är, och dråpare och otuktiga människor och trollkarlar och avgudadyrkare och alla lögnare skola få sin del i den sjö som brinner med eld och svavel; detta är den andra döden.” Källa: https://www.wordproject.org/bibles/se/66/21.htm

 • Annika!
  Efter ditt beslut att frivilligt lämna in din läkarlicens, har många funderat över detta – om det verkligen var nödvändigt? Du har ju tidigare vunnit i socialstyrelsen i fråga om LCHF. Frågan om rätten att som läkare yttra sig runt evidensbaserade eller icke-evidensbaserade metoder, borde du ha vunnit även denna gång.
  Min första naturliga reaktion var bedrövelse och ilska över att en av mina absoluta favoriter i läkarkåren, för att kunna fortsätta sin öppenhet i medicinska och icke-medicinska sammanhang till patientens bästa, kände behov av att avsluta den formella förbindelsen med skolmedicinen.
  Visserligen är tiden i hög grad mogen för förändringar i utövningen av läkarkårens yrkesetik, där din stridbarhet kunnat vara till fortsatt nytta men alla av oss som följt dig under åren har samtidigt förståelse för ditt beslut. Nu kan du fritt fortsätta uttala dig i frågor som är till människors bästa. Vi ser därför med tillfredsställelse att du nu kan göra detta mer avspänt än tidigare. Vi kan alltså räkna med att den friska fläkt som du gestaltar som rådgivare, obruten skall kunna fortsatt verka utan varnande pekpinnar från annat håll!

 • @ Sven Spegel
  @ Jan Norberg
  Min ” ovanstående kommentar” riktar sig till Sven Spegels inlägg 19 juni 22.37 som av någon anledning blivit dubbelpostad. För att ytterligare förtydliga så lägger jag alltså inga värderingar i M Gustavssons inlägg som föranleder Sven Spegels svar. Om något fortfarande är oklart får ni återkomma.

 • @ Samuel af Ugglas
  @ Jan Norberg
  @ Torbjörn Sassersson

  Jag förstår källan till nationalkapitalismen på Newsvoice, men nationalkapitalismen, lika lite som någon annan ideologi, tjänar inte på att fara med osanning.

  Så i all välmening vill jag bara ÅTERIGEN poängtera att JÖK:en och borgerligheten inte är “socialister” men marknadsliberaler som i ca 30 år har gjort samhället mer ojämlikt, enligt evidens från libertarianen Lars Bern och Credit Suisse. Källa: https://anthropocene.live/2018/03/16/globalismens-konsekvenser-for-demokratin/

  Knappt Vänsterpartiet, som f.ö. kallar sig “socialister”, kan räknas som “socialister” längre, eftersom de inte längre står i opposition till EU-eländet som leder oss mot globalkapitalistisk katastrof.

  Att ni tre alltid lyckas glömma bort mina tillrättavisningar om socialism betyder att ni antingen lider av minnesförlust och behöver hjälp, eller att ni inte bryr dig om sanningen, eller har betalt som PR-konsulter för att repetitivt sprida osanning, d.v.s. propaganda, dessutom vad jag förmodar är kontraproduktiv propaganda för er själva och ev. uppdragsgivare.

  Folk som far med osanning i frågan om socialism är ingen stor nyhet. Globalkapitalistisk imperialistisk fulmedia som medelst orwellskt nyspråk beskriver krigsförbrytelser som “insatser” och “missioner” gör det också, p.g.a. ägarförhållandena, men det är tråkigt och sänker både fulmedia och Newsvoice, som jag snart kommer sluta länka till om eländet fortsätter, såsom jag har slutat läsa och slutat länka till annan fulmedia.

  • Tillrättavisningar är något som en auktoritet delar ut, ex. vårdnadshavare eller olika myndigheter. Det du gör är att du förmedlar din personliga åsikt.

   Väldigt stor skillnad som du förstår. Eller kanske ser du dig som en auktoritet?

    • Gå in på Martins blogg så förstår du (tänker inte länka till den).

     Martin har en självbild som inte riktigt motsvarar verkligheten. Jesus, påve och kung (kombinerat) är väl det som ligger närmast till hands.

     Han är snabb att angripa andra men ser inte sina egna brister eller sin verkliga position i näringskedjan.

  • Martin, du fortsätter debatten om åsikts och yttrandefrihet under artikeln om Annika Dahlkvist, något som iofs borde skett under någon av de artiklar som direkt handlar om ämnet. Men välvillig som jag är så kan jag inse att även denna artikel till stora delar handlar om åsikts och yttrandefrihet.

   Jag noterar en alltmer tilltagande frustration hos dig för att du inte längre får stå oemotsagd, din argumentation är inte heller längre särskilt vänlig i tonen (något du alltid förespråkar). Har du inte mediterat tillräckligt Martin?

   Du skriver:
   “Jag förstår källan till nationalkapitalismen på Newsvoice, men nationalkapitalismen, lika lite som någon annan ideologi, tjänar inte på att fara med osanning.”

   Du antyder mellan raderna att du ser oss tre som betalda lakejer från någon “källa” för att representera “nationalkapitalism”, min fråga blir då givetvis vilken källa då Martin och vänligen definiera nationalkapitalism.

   Du har aldrig slagits av tanken att andra människor kan drivas av sin resp övertygelse på helt ideella grunder??

   I den sanne kommunistens hjärna kan det inte finnas andra idealister än de med samma förvridna världsuppfattning som den vilken sprids i kommunismens kretsar. Att anklaga någon för att fara med osanning antyder ju klart att du anser dig sitta på den rätta sanningen,eller hur?

   Om jag talar för egen del så har jag aldrig givit uttryck för att sitta på sanningen, men jag har gärna åsikter som jag torgför med viss emfas. Det ligger dock i betraktarens öga att värdera mina åsikter.

   Du skriver vidare:
   “Att ni tre alltid lyckas glömma bort mina tillrättavisningar om socialism betyder att ni antingen lider av minnesförlust och behöver hjälp, eller att ni inte bryr dig om sanningen, eller har betalt som PR-konsulter för att repetitivt sprida osanning, d.v.s. propaganda, dessutom vad jag förmodar är kontraproduktiv propaganda för er själva och ev. uppdragsgivare.”

   Nu är du där igen Martin, du påstår utan att skämmas, att det är Du som sitter på sanningen. Du anser dig stånd att tillrättavisa oss andra om vad som är socialism. Du har som den sanne socialist/kommunist du är i andra kommentarer uppmanat redaktionen att inte publicera mina artiklar och kommentarer, något du upprepar med hänvisning till att det är “kontraproduktiv propaganda”. Vem/vilka våra uppdragsgivare skulle vara ger du ingen hint om.

   Du har väldigt svårt för att låta andra komma till tals när du inte får stå oemotsagd, då kommer dina konspiratoriska och halvsubtila antydningar om bristande moral. För rätt moral har bara den sanne socialisten, eller hur Martin?

   Som anarkistiska socialister alltid gör så avslutar du med lite hot som krydda, bra jobbat Martin. I en fri värld där åsikts och yttrandefriheten är helt oinskränkt och fri är det inte många som sörjer om Du slutar länka till Newsvoice, för vem läser din djupröda blogg??

 • Heja Annika Dags att flytta till tex Finland där finns det fortfarande en viss rättvisa kvar.
  Stig

 • Att fulmedia attackerar Dahlqvist måste ses som en seger och gratis marknadsföring. Folket vet ju idag vilken klandervärd tidning Expressen är.

  Maffiabolagens och de köpta mediernas Sverige är förmodligen helt panikslagna för att folket börjar bli allt mer metabolt friska och inte behöver deras läkemedel i lika hög grad längre. De försöker då med smutskastning och repressalier mot de som botar folket.

  Dessa bolag gör människor sjuka och lindrar sedan symptomen, samt attackerar rättskaffens män och kvinnor via fulmedias jakthundar. Typiskt maffiametoder. Jag finner ingen bättre jämförelse än den desperate Charlie Chaplin och pojken som krossade fönster, för att de skulle få arbete och mat, men dessa maffiabolag och deras lakejer svälter inte. De är blott omoraliska girigbukar.

  Glad fredlig kärleksfull midsommar!

 • “Baisse” betyder enligt uppgift “knulla” på franska. Stå-upparen George Carlin säger “the politicians are fucking with you!” Baissén visar att journalister t.o.m. i Sverige kan konsten! (Baissén lär ha sjukvårdsutbildning till undersköterska – en utbildning som tydligen kvalificerar för Häxjakt.)

 • Vem vågade den gången socialisterna smörade in sig och lovade allt hur fantastiskt befolkningens sjukvård skulle ordnas, uttala misstanken att våra LIV skulle ödesbestämmas av små skattefinansierade oavsättliga partilojala tjänstemän?
  Ifrågasätter man det socialistiska systemet när det gäller liv eller DÖD i Sverige blir Du garanterat mobbad och utfryst.

 • Så djävla sjukt vårt land blivit.
  Expressen och deras jornalister är helt hjärndöda och fattar ingenting. Det gäller även Lena Hellander på IVO.

  • Du har så rätt: “Så djävla sjukt vårt land blivit”. Kunde i all enkelhet inte formulera det kortare eller bättre!

 • Annika Dahlqvists slutord ovan;…”IVO tror alltså att det är farligt att rekommendera immunstärkande kost och kosttillskott… kommer att gå till medicinhistorien som verkliga sanningar. Anna Bäsén, är presstituerad hos Bonniers , som är storintressent inom såväl läkemedel som mediia. Hon har nu bara en kort tid på sig för ett uppvaknande, annars förpassas hon till medicinhistoriens skräphög Värre är att myndigheter som IVO, Socialstyrelse, Folkhälsomyndighet, Läkemedelsverk och Livsmedelsverk nu helt ställt sig på industrins sida istället för patientens.

  Jag kan faktiskt tycka det är rätt att Annika i samband därmed inte längre vill ha med dessa att göra och skickar tillbaka sin legitimation.

  Vore fint om vi får upp en belysande artikel om maffiametoder hos AstraZeneca de som är en stor vaccinproducent. Den delgav jag till fd ordf i Konstitutionsutskottet Andreas Norlin redan 2016. Här är den: http://www.2000tv.se/artiklar/?id=821
  Ingemar Ljungqvist, redaktör på http://www.almanova.eu

 • Sverige är i mot självvård lider av psoriasis Hade en solsäng tänkte byta rör till dom som användes i min ljus behandling på vårdställe för sjukdomen Försökte beställa lysrör i Sverige upptäckte att i Sverige måste jag ha till stånd av strålskydds myndigheten för att köpa lysrören Fick samtidigt upp en sida från USA och Kanada deras fråga var hur många vill jag ha?

  • Ett litet tips hur du kan bli av med psoriasis med naturliga medel. Gå in på adlibris.se och sök på Jeff T Bowles: D-
   vitaminmaraklet – Hemligheten som läkemedelsindustin
   inte vill att du ska känna till. Du kan maila jeffbo@a.o.l.
   och fråga honom om psoriasis och du får snabbt svar hur
   mycket D-vitamin, vitamin K2, magnesium och zink du
   skall ta och hur länge för att bli av med dina besvär.

 • Annika Dahlquist har fullständig rätt, hon har redan gått genom gatloppet för några år sedan och detta har stärkt henne. Det medicinska etablissemang är delvis också total korrumperat och många läkare som egentligen vet bättre håller tyst. Uppvaknande kommer att bli smärtsam för många.
  Nyaste läkartidningen beskriver de lungförändringar som man har fastställt både på levande samt efter obduktion vid Covid infektion. Man beskriver t.ex en pat 31 år som var multisjuk och har före Covid behandlats med cytostatika (cellgift) , blodtrycksmediciner och smärtmediciner, hon dog efter kort insjuknande. Vid obduktionen kunde vare sig virus eller bakterier påvisas men massiva förändringar som likväl kan ha förorsakats av cytostatika, men det var Covid förstås. Likaså var skillnaden i lungförändringar i MRT/CT utan intubation mycket lindringare än med respiratorbehandling, där skriver man inte heller vilka mediciner pat. har fått. Ensidiga beskrivningar där man påpekar bara en orsak är oseriöst medicinsk forskning.

  • Ja, sannerligen har Covid ett flertal för parasiterna, viktiga statliga/korporativa terrorområden att skyla över – inom vården, inom ekonomi & finans, inom sociala myndigheters behov av lägga ner/dra ner på äldreboenden osv.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *