Läkare: Som cancerpatient har du ont om tid

0
567
Läkaren Öyvind Torp - Privat foto
Läkaren Öyvind Torp – Privat foto

När allmänläkaren Øyvind Torp (42 år) fick cancer år 2016, följde han inte rådet att “fortsätta leva som förut”. För i studier upptäckte han olika åtgärder för att förbättra sin prognos. Åtgärder han praktiserar varje dag.

Text och video: Arnt-Olav Enger | Bild ovan: Øyvind Torp, privat foto

“De råd vi gett vid övervikt och livsstilssjukdomar fungerade inte”, insåg Torp när han började titta närmare på kosthållningen.

Torp läste in sig på olika kosthållningsstudier och redan innan han fick diagnosen insåg han att man kan göra mycket med hjälp av kosten när det gäller cancer.

“Jag tackade inte nej till råden jag fick från sjukhuset, utan följde dem. Men när jag frågade om vad jag kunde göra för att förbättra prognosen var svaret att det inte var mycket jag kunde göra”, säger Torp.

“Men jag visste redan då, utifrån den kunskap jag hade om cancer och kost, att det med största sannolikhet fanns något att hämta där”.

Läs resten av artikeln i TV Hälsa | Mediasamarbete med NewsVoice

  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här