Metaller i tänderna ger ökad elöverkänslighet

publicerad 20 juni 2020
- av TV Hälsa
Tandhälsa - Foto: Osseous, Flikr.com, CC BY 2.0

Text och video Arnt-Olav Enger, artikeln har tidigare publicerats i TV Hälsa | Översättning: Madeleine Lidman | Bild ovan: Adobe Stock

“Om du är försvagad av kvicksilver eller andra miljögifter är risken större att bli elöverkänslig, säger tandläkaren Pål Hermansen till TV Hälsa.

Trådlösa miljöer med olika våglängder skapar kaos tillsammans med metaller i tänderna. Kroppen är inte skapad för att hantera alla effekter av strålningen vi omger oss med och metall i tänderna förstärker och stör strålningsfrekvenserna. De som är känsliga för strålning mår ofta inte bra förrän metallerna är borttagna.

“Stigande ålder och större giftämnesbelastning, tillsammans med genetiska svagheter gör dig mer och mer känslig för elektrisk påverkan,” fortsätter Hermansen.

Läs mer: Kan antibiotika hjälpa mot tandköttsbakterier i hjärnan på Alzheimer-patienter?

Han anser att man bör undvika metallkronor och metallimplantat, som kan öka elöverkänsligheten och så ska du undvika flera olika metaller i tänderna. Olika metaller och mer och mer strålning kan göra att du drabbas av olika hälsoproblem.

Om några år kommer det att finnas metallfria implantat och bryggor och Hermansen rekommenderar att du väntar på det om du kan.

Text och video Arnt-Olav Enger