Periodisk fasta och att detoxa gör dig piggare och lättare

0
Reidun Brustad, pressfoto
Reidun Brustad, pressfoto

Vill du förbättra hälsan och få en starkare kropp eller känner du dig ofta trött eller sliten? Att detoxa milt och fasta periodiskt är ett bra sätt att komma igång med att stärka levern. Humöret blir bättre, du går ner i vikt, blir piggare och mer välmående.

Text: Reidun Brustad | Översättning: Madeleine Lidman

En detox kan vara med och ge styrka och energi för att komma igång med något nytt. Du kommer också märka en mental klarhet och att du får bättre koncentration. Du stärker immunförsvaret och du kommer känna dig friskare och stråla av välmående.

När du vill ha en ordentlig hälsoförbättring, en mental och fysisk boost, detoxa tillsammans med periodisk fasta. Du utmanar dig själv och tar nya grepp, äter hälsosammare och blir en mer välmående version av dig själv.

Detox handlar om att äta färgrik mat som förbättrar den naturliga avgiftningen i kroppen. Om den genomförs tillsammans med periodisk fasta, kan det dämpa sockersuget. En detox kräver inte speciella produkter och inte heller att du är hungrig. Detox kan jämföras lite med en minisemester för kroppen. Lyssna till kroppens signaler!

Detox minskar avfallsämnena och förbättrar hälsan

För att undvika ansamling av avfallsämnen i kroppen, kan du förbättra avgiftningen med en “kur” några gånger om året. Du kan förebygga milda allergiproblem på våren och förbereda magen inför sommarsemestern. Det hjälper dig att få matsmältning, lever och galla att fungera bättre.

Du kan börja med en eller två dagar i veckan med periodisk fasta i 14-16 timmar. Om du…

Läs hela artikeln i TV Hälsa

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer