Putin tackar allierade för hjälpen med att besegra Hitlertyskland

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 25 juni 2020
- NewsVoice redaktion
Vladimir Putin, 2018 i Kaliningrad - Pressfoto: Kremlin.ru
Vladimir Putin, 2018 i Kaliningrad - Pressfoto: Kremlin.ru
Vladimir Putin, 2018 i Kaliningrad – Pressfoto: Kremlin.ru

När Ryssland igår firade 75-årsjubileet för Sovjet-Rysslands seger över Nazityskland sa Vladimir Putin att landet är villigt att tillsammans med internationella partners bygga upp en gemensam global försvarsarkitektur. Putin hedrade även de allierade styrkornas bidrag till att Hitlers styrkor besegrades under andra världskriget.

Putin nämnde särskilt betydelsen av den andra fronten, som öppnades i Frankrike sommaren 1944, då Storbritannien och Amerika inledde D-Day-landningarna.

“We honor the brave fighters of the armed forces of all the states of the anti-Hitler coalition and the achievements of all fighters against Nazism, who fearlessly served in Europe”.

Vladimir Putin sa att Ryssland förstår hur viktigt det är att stärka vänskap och förtroende mellan människor och att tillsammans fortsätta arbeta med den internationella agendans viktigaste frågor.

Särskilt angeläget är det att skapa ett gemensamt och pålitligt säkerhetssystem, som behövs i en komplex, snabbt föränderlig och modern värld, förklarade Putin.

En militär kontingent från Kina deltog och de förenades av trupper från Armenien, Vitryssland, Kazakstan och Serbien mfl. Efter att evenemanget avslutats la Putin blommor vid den okända soldatens grav, tillsammans med den ryska försvarsministern Sergei Shoigu.

Jubileet skulle normalt ha hållits den 9 maj, men det sköts upp på grund av Covid-19-pandemin.

Text: NewsVoice

Källa

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • # Vladimir Putin: The Real Lessons of the 75th Anniversary of World War II
  The National Interest: June 18, 2020
  https://nationalinterest.org/feature/vladimir-putin-real-lessons-75th-anniversary-world-war-ii-162982

  ¤ Vladimir Putin Wants to Rewrite the History of World War II
  FP/Foreign Policy: JANUARY 21, 2020
  https://foreignpolicy.com/2020/01/21/vladimir-putin-wants-to-rewrite-the-history-of-world-war-ii/

  Vladimir Putin är en kompetent amatörhistoriker och som sådan är han inte helt nådig visavi Polen och dess roll 1939. Putin har gjort avtryck i stora amerikanska magasin. (Se f ö länkarna ovan). Han gillar inte heller alla försök från västsidan att förta Sovjetunionens stora förtjänst i skeendet, även om han medger betydelsen av Lend-Lease för Rysslands
  Förvisso skrivs historien av segraren och det har ju varit den anglo-amerikansk-sionistiska sidan, som vann alla 1900-talets tre stora avgörande krig: WWI, WWII och Kalla Kriget (1949-1989/90/91).
  Det var Europa som förlorade samtliga! Propagandistiskt var det i tur och ordning, den tyske Kaisern, Nazi-Tyskland/fascismen, samt det tyska folket som hölls som syndabockar och splittrat i 45 år, utsatt för reparationer av alla slag och i en enorm omfattning. Ett unikum i världshistorien, en villkorslös kapitulation, som gjorde alla tyskar till försvarslös paria och fråntagna alla ära och redlighet. Fast ALLA deras patent beslagtogs och mången vetenskapsmän och ingenjörer accepterades snabbt som Paperclips i både amerikansk och sovjetisk tvångstjänst. Utan männen från Peenemünde, inget Apollo (i a f inte under 60-talet).
  Putin är något irriterad över den officiella historieskrivningen. Tja, vem kan inte vara det? Mytbildning och tillrättalägganden har ju varit legio, allt för att tjäna de “En-Procenten”, deras makt och rikedom.

  [raderad text om 911, off topic]

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *