Tre roliga sommaraktiviteter 2020 du kan göra i Sverige

publicerad 9 juni 2020
- Underhållning @NewsVoice
Roliga sommaraktiviteter. Foto: Isaiah Rustad Licens: Unsplash.com

Roliga sommaraktiviteter är det många som har längtat till. Många månader har passerat i mörker, både i termer av dagsljus likväl som händelser, men nu är det dags att tänka på roliga sommaraktiviteter 2020.

Juni har äntligen börjat och dagarna är långa, solen står högt på himlen och glassen smälter i sitt rån. Men även om vissa saker är precis som vanligt, är det mycket som vänts upp och ned till följd av de event som inträffat under våren.

Dessa event, främst Covid-19, har föranlett att många semesteraktiviteter ser ut att behöva strykas. Så, det är dags att ta fram mind mappen och ”brainstorma” nya saker att göra i Sverige sommaren 2020.

Denna artikel innehåller tips och idéer som förhoppningsvis kan göra din sommar bättre. Kanske är detta sommaren du prövar en ny aktivitet, eller återupptar kontakten med gamla vänner? Läs vidare för goda råd och inspirerande förslag på roliga sommaraktiviteter i Sverige.

En av roliga sommaraktiviteter – Mängder av fotboll i världsklass

Fotbollsälskarna vet att sommaren är en tid på året då det råder torka, inte bara i skog och mark utan även på fotbollskartan. Därför var det många som såg fram emot sommaren 2020 med fotbolls-EM i nytt format och som grädde på moset OS i Tokyo. Det var med fasa dessa individer möttes av nyheterna att de båda evenemangen skjuts på framtiden, och en sommar utan fotboll och OS såg ut att stå runt hörnet.

Det var inte bara idrottsentusiasterna, utan även betting älskarna som var oroliga. Det var många som klickat in på Nettikasinot för att hitta ett riktigt bra spelbolag att placera sina bett hos.

Spelbolagen som annonserat ut fina bonusar var också sorgsna över att en av deras produkter snudd på raderats från utbudet. Men, tiden har visat att alla som hoppades på en mer sportfylld sommar än vanligt, kan pusta ut.

En rolig sak att göra i Sverige sommaren 2020 är nämligen att slå på fotbollskanalen och njuta av sport i absolut världsklass. Fotbollen är tillbaka med dunder och brak, och något så ovanligt som Premier League hela sommaren står runt hörnet.

Men det är inte bara flaggskeppet på de brittiska öarna som återgår till spel. Även andra topprankade europeiska ligor är tillbaka. Serie-A och LaLiga har båda annonserat att de tänker spela fotboll i sommar. Och i Tyskland har Bundesliga likväl som 2. Bundesliga redan sparkat igång.

Haka på den hetaste idrottstrenden – Testa padeltennis

Runt om i landet har mängder av nya idrottsanläggningar ploppat upp likt svampar ur marken under de senaste åren. Men det är inte anläggningar som erbjuder de idrotter som traditionellt utövats i Sverige likt innebandy, badminton eller tennis.

Istället är det den nya heta Paddeltennis trenden som ligger till grund för öppningen av alla dessa anläggningar. Detta är en sport som spelas med fyra deltagare, och kan sägas vara en hybrid av traditionell tennis och squash. Men varför ska detta testas på under sommaren kanske du undrar?

Svaret är att flera av Sveriges paddelplaner för att spela paddeltennis är belägna utomhus. Således bjuder de in till en rolig aktivitet som är både hälsosam och social, och kan utföras under solen i bar överkropp. Sporten är enkel att komma igång med, och bjuder på många roliga skratt samtidigt som pulsen får sig en rejäl ökning.

Väck din kulturella sida – Besök ett muséum

En av flera roliga sommaraktiviteter är något som många av oss lätt glömmer bort, nämligen att hålla vårt kulturella intresse vid liv. Visserligen kan man argumentera för att film och tv-serier är en typ av kultur. Det samma gäller musik, och de flesta lyssnar dagligen på Spotify, radio eller någon annan musiktjänst.

Men att besöka ett muséum är något annorlunda i kulturella termer. Det är nämligen inte helt ovanligt att man, även som totalt ointresserad, finner konstverken mer levande på ett muséum än via en bild på internet. Dessutom är museum inte begränsade till konstutställningar.

Det finns ett flertal muséum i Sverige som låter dig få en bättre inblick och komma närmare, den svenska historien. Det självklara exemplet är så klart Vasa muséet i Stockholm, men andra utmanare är Ingmar Bergmans muséum. Bergman är en av de största exporterna i svensk historia, och det är inte helt osannolikt att du någon gång sett en av hans filmer och yttrat varma ord om hans skapande.

 

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq