Tjäna pengar på retro – Bli rik på att rensa ut hemma

publicerad 20 juni 2020
- Underhållning @NewsVoice
Foto: Clem Onojeghuo. Licens: Unsplash.com
Tjäna pengar på retro.

TJÄNA PENGAR PÅ RETRO. Är det så hemma hos dig att när du öppnar det där skåpet i hallen där du slänger in saker som du inte behöver – så väller det ut med gamla prylar? Låt dem inte bara ligga där, du kan faktiskt tjäna pengar på ditt gamla skräp och saker som du inte längre använder.

Det är inte bara en fördel för dig själv och din plånbok det är faktiskt också något som kan vara bra för miljön och planeten som helhet – vilket är viktigt i dagens läge.

Hur kan du gå till väga för att tjäna pengar på retro?

Börja med att öppna upp alla gamla skåp och lådor. Titta efter vad du faktiskt har som ligger och skräpar runt om kring i din lägenheter eller i din stora villa. Det finns kanske saker som du faktiskt inte vill göra dig av med som vibrerande ägg, gamla fotoalbum eller smycken som är arvegods eller liknande, det som du verkligen inte vill bli av med.

Det kanske är gamla prylar som du tidigare har använt, men som idag bara ligger och skräpar i ett hörn eller i en byrålåda. De sakerna kan du göra dig av med på ett miljöriktigt sätt och samtidigt tjäna lite kosing. Passa på att tjäna pengar på retro.

Lägg fram saker som du har bestämt dig för att göra dig av med. Du kan exempelvis ta ett gammalt lakan som du inte använder längre och lägger alla sakerna på det. Då blir det enklare att se vad du har och vad du ska göra med sakerna. Försök att organisera sakerna i små grupper.

Exempelvis kan du lägga elektronikprylar för sig, gamla kläder i en hög för sig och så vidare. Sakerna ska nämligen ofta till olika ställen. Om du inte väljer att slänga allt i en stor svart sopsäck och lämna in på närmaste second hand butik givetvis, men då får du oftast inte pengar för dina saker.

Var sak på sin plats

Ta din gamla elektronik med dig till en elektronikhandlare som säljer begagnad elektronik. Sök på nätet och välj säkra sidor. En säker sida som Lovebuddy eller SVT kan man lita på. En gammal dator eller mobiltelefon kan ge en slant hos en elektronikhandlare. Det betyder att sakerna kan komma andra till godo. Gör samma sak med kläderna. Du kan lämna dem till en secondhand-butik eller skänka bort dem om du hellre vill göra det.

Oavsett om du vill ha pengar eller inte för dina gamla saker är huvudpoängen att dina saker inte slängs bort utan att de kan komma till användning för andra människor istället. Och det är bra på alla sätt och vis när man tänker efter.

 

Relaterat

  • Läs mer om livsstil i NewsVoice och hur du kan tjäna pengar på retro på sajten Retromania

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq